Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Tiesuunnitelmaa laaditaan jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentamiseksi valtatielle 5 välille Ronkaisenniementie - Toranki, Kuusamo

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) laatii lii-kennejärjestelmästä ja maanteistä annetun lain mukaista tiesuunnitelmaa jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentamiseksi valtatielle 5 välille Ronkaisenniementie – Toranki (Kies-tingin alikulkukäytävä). Suunnitelma laaditaan yhteistyössä Kuusamon kaupungin kanssa.

Tiesuunnittelu on edennyt vaiheeseen, jossa luonnoksia esitellään alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Suunnitelmaluonnoksia esitellään 15.11.2022 klo 17.00 – 18.30 Kuusamon kaupungin-talon valtuustosalissa, osoitteessa Keskuskuja 6. Tilaisuudessa voi tutustua luon-noksiin ja esittää niistä mielipiteensä. Tilaisuudessa esitettäviin aineistoihin voi tutus-tua 9.11.2022 alkaen osoitteessa https://vayla.fi/vt5-jkpp-ronkaisenniementie-toranki.

Hankkeen tavoitteena on jalankulun ja pyöräilyn väyläverkkoa laajentamalla parantaa liikenneturvallisuutta. Lisäksi pyritään Kiestingintien liittymää siirtämällä parantamaan puutteellista liittymisnäkemää.

Tiesuunnitelman toimenpiteitä:

-    Noin 2,4 km pituinen jalankulku- ja pyöräilyväylä valtatien 5 itäpuolelle välille Ronkaisenniementie - Toranki (Kiestingintie). Väylälle rakennetaan vesistösilta Säynäjäjoen yli.
-    Kiestingintien liittymän sijaintia muutetaan hieman pohjoisemmaksi liittymän nä-kemien parantamiseksi.
-    Jalankulku- ja pyöräilyväylälle rakennetaan erillinen valaistus ja tieosuuden linja-autopysäkit parannetaan.

Tiesuunnitelman valmistuttua Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus asettaa suunnitelman nähtäville verkkosivuillaan 30 päivän ajaksi ja huolehtii nähtävillä olon kuuluttamises-ta. Tällöin kansalaiset voivat perehtyä suunnitelmaan ja tarvittaessa jättää siitä muis-tutuksia. ELY-keskus hankkii tiesuunnitelmasta tarvittavat lausunnot ja suunnitelma toimitetaan lausuntoineen ja mahdollisine muistutuksineen Väylävirastolle ja edelleen liikenne- ja viestintävirasto Traficomiin hyväksymistä varten.

Hankkeen rakennussuunnitelma valmistuu keväällä 2023. Hankkeen kustannusarvio on noin 1,2 - 1,5 milj. € (alv 0 %). Kustannusarvio tarkentuu suunnittelun edetessä. Hanke pyritään toteuttamaan lähivuosien aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tie- ja rakennussuunnitteluvastaava Ari Kuotesaho, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus,
p. 0295 038 259, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
Yhdyskuntatekniikan insinööri Jukka Väisänen, Kuusamon kaupunki, p. 0400 420 432,
etunimi.sukunimi@kuusamo.fi
Projektipäällikkö Jouni Heikkilä, WSP Finland Oy, p. 040 575 9787,
etunimi.sukunimi@wsp.com

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaalla helmikuussa 20 700 työtöntä työnhakijaa21.3.2023 08:10:18 EET | Tiedote

Työttömyys kääntyi Pohjois-Pohjanmaalla kasvuun syksyllä 2022 ja työttömien määrä on jatkanut kasvua alkuvuodesta 2023. Pohjois-Pohjanmaalla oli helmikuun lopussa 20 700 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 500 työtöntä enemmän kuin vuosi sitten. Lomautettujen määrä on edelleen korkea (2 300), mikä johtuu sekä heikentyneestä taloustilanteesta sekä talvikauden vähentyneestä työntekijätarpeesta. Avoimien työpaikkojen tarjonnassa on nähtävissä edelleen pudotusta aiempaan koko maakunnan alueella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme