Like Kustannus

Tieto-Finlandia-voittaja Jenni Räinä lähtee uutuuskirjassaan yhdeksän naisen kanssa luontoon kuuntelemaan heidän erätarinoitaan

Jaa

Suomen kansallispuistot rikkovat kävijäennätyksiä, ja niissä vaeltaa enemmän naisia kuin koskaan. Elokuvissa ja kirjoissa villin luonnon valloittaa kuitenkin yhä mies varusteineen. Palkittu oululainen tietokirjailija ja luontoihminen Jenni Räinä lähtee uutuuskirjassaan Kulkijat yhdeksän naisen kanssa luontoon kuuntelemaan naisten erätarinoita.

Oululainen kirjailija ja toimittaja Jenni Räinä lähti yhdeksän kiinnostavan naisen kanssa metsään. Millaisia ovat naisten erätarinat? Millainen on suhteemme luontoon ekokriisin aikakaudella?  

Räinä kirjoittaa pohdiskellen ja antaa Kulkijat –teoksessaan äänen myös menneiden sukupolvien vaeltajanaisille, sinnikkäille tunturit tunteneille housuniekoille, jotka omana aikanaan rikkoivat radikaalisti naiselle asetetut roolimallit. 

Luontoa herkästi kuunteleva ja tarkasti havainnoiva teos kutsuu mukaansa metsäpoluille. Se herättää näkemään luonnon ihmeellisyyden ja monimuotoisuuden aikana, jolloin alkuperäistä luontoa on vähemmän kuin koskaan aiemmin.  

“Samaan aikaan visuaalinen maailmamme täyttyy upeista luonto- ja retkikuvista ennennäkemättömällä tavalla. Miten se vaikuttaa tapaamme ymmärtää luonnon tila? Tämä ristiriita herätti paljon keskustelua”, Räinä toteaa 

Monipuoliseen lähdeaineistoon, historiaan ja omiin havaintoihin nojaava kerronta lomittuu yhdeksän erilaisen naisen kanssa koettuihin luontoelämyksiinKirjan upeat valokuvat ovat Teija Soinin käsialaa. Kirjassa esiintyvät naiset ovat:  

  • 80-vuotias “Itäkairan prinsessana” tunnettu Sirkka Ikonen, joka on harrastanut pitkiä vaelluksia jo 70-luvulla 
  • Uuden sukupolven luontokuvaaja Eeva Mäkinen, jolla on Instagramissa huikeat 126 000 seuraajaa 
  • Taiteilijaprofessori, valokuvaaja Ritva Kovalainen 
  • Karismaattinen perhokalastaja ja juristi Sanna Koljonen 
  • Metsästävä äiti ja tytär Eeva ja Salme Mustanoja 
  • Liisa Louhela, joka yöpyi 100 yötä vuodessa luonnossa 
  • Jenni Räinän äiti Aune Räinä, joka on aivan lapsesta asti ollut intohimoinen marjastaja  
  • Outi Autere, jonka maastoauton takakontissa kulkevat mukana aina retkivarusteet ja koti löytyy luonnosta

 

Jenni Räinä (s. 1980) on tietokirjailija, toimittaja ja yksi Tieto-Finlandia-palkinnolla palkitun Metsä meidän jälkeemme -teoksen (2019) kirjoittajista. Räinän ja valokuvaaja Vesa Rannan teos Reunalla (2017) sai Botnia-palkinnon ja oli ehdolla Tieto-Finlandian saajaksi.  

 

Kirja ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Anna Paavilaisen lukemana äänikirjana.  

Teos on arvostelu- ja käsittelyvapaa ilmestyessään 20.5.2021 

Haastattelupyynnöt, arvostelukappaleet ja pdf-vedokset: adele.couavoux@otava.fi  

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Jenni Räinä. Kuva: Teija Soini
Jenni Räinä. Kuva: Teija Soini
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus
Like Kustannus
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

K-pop mielletään pikkutyttöjen glitteriksi mutta sen taustalla leijuu synkkiä asioita, vallanjanoa ja myös maailmanpolitiikkaa mullistavaa aktivismia24.5.2021 08:58:00 EEST | Tiedote

Eteläkorealainen musiikkityyli K-pop typistetään usein pikkutyttöjen fanittamiksi tyttö- ja poikabändeiksi, mutta ilmiö on huomattavasti laajempi ja monialaisempi. Keskiviikkona ilmestyvä Minja Mäkilän K-pop – Unelma huomisesta kertoo monipuolisesti tästä satoja miljoonia ihmisiä villitsevästä maailmanlaajuisesta ilmiöstä. Kirja taustoittaa myös Etelä-Korean kulttuuria ja yhteiskuntaa, fani-ilmiön eri puolia, media-alan muutosta sekä eteläkorealaisten nuorten pyrkimyksiä rakentaa itselleen tulevaisuus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme