Etelä-Savon ELY-keskus

Tietoa vesistökunnostuksista Farmarimessuilla ELY-keskuksen osastolla - valmistaudu syksyn avustushakuun!

Jaa
Vesien tila ja vesistön kunnostukseen liittyvät avustukset ovat esillä Etelä-Savon ELY-keskuksen messuosastolla Farmarimessuilla Mikkelissä 30.6.-2.7.2022. Kirkkaat ja puhtaat vesistöt ovat suomalaisille kunnia-asia, ja vesien kunnossapitoon halutaan panostaa. Vesistökunnostushankkeisiin saa avustusta ja suunnitteluapua ELY-keskukselta.
Lapset leikkivät rantavedessä. Virtaa vesistökunnostukseen.
Lapset leikkivät rantavedessä. Virtaa vesistökunnostukseen.

ELY-keskukset ovat mukana toteuttamassa ympäristöministeriön Vesiensuojelun tehostamisohjelmaa, jonka tavoitteena on parantaa vesien tilaa ja tehdä Suomesta maailman tehokkain vesiensuojelija. Ohjelma kokoaa yhteen tekijät, varmistaa tarvittavien toimenpiteiden rahoituksen sekä luo jatkuvuutta vesiensuojeluun. Vesiensuojelun tehostamisohjelma on käynnissä vuoden 2023 loppuun saakka. 

Onko sinulla mielessäsi hanke, jossa kunnostetaan vesistöjä tai vahvistetaan vesiensuojelutoimijoiden yhteistyötä? Tule Farmarimessuille kuulemaan, millaista avustusta voisit hankkeellesi saada. Meidät löydät telttapaikalta K132 Saimaa Stadiumin edestä. 

Vesistökunnostusavustusten haku alkaa 18.10.2022 - valmistaudu hakuun jo kesällä! 

Vesistökunnostusavustusten haku alkaa lokakuussa. Hakemuksia kannattaa ryhtyä valmistelemaan jo kesän aikana. Avustuksia haetaan ELY-keskuksista. Vesistökunnostushankkeeseen voi ryhtyä esimerkiksi vesiensuojelu- tai vesienhoitoyhdistys, säätiö, kyläyhdistys, ympäristöjärjestö, neuvontajärjestö, vapaa-ajan kalastukseen liittyvä yhdistys, kunta tai kaupunki. Hankkeen suunnitteluvaiheessa verkostoituminen on tärkeää, sillä vesien tilan parantamiseksi ja pysyvien tulosten aikaansaamiseksi toimenpiteisiin tarvitsemme toisiamme. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesistöasiantuntija Liisa Muuri p. 029 502 4029, liisa.muuri(at)ely-keskus.fi

Vesistöasiantuntija Lasse Hämäläinen, p. 0295 024 206, lasse.hamalainen(at)ely-keskus.fi

Johtava asiantuntija Juho Kotanen, p. 029 502 4192, juho.kotanen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Lapset leikkivät rantavedessä. Virtaa vesistökunnostukseen.
Lapset leikkivät rantavedessä. Virtaa vesistökunnostukseen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Yritysten investointeihin sekä työllisyyden ja osaamisen kehittämiseen haettavana rahoitusta 177 miljoonaa euroa Itä-Suomessa2.3.2023 08:30:07 EET | Tiedote

Valtioneuvosto osoitti 16.2.2023 tekemällään päätöksellä rakennerahastojen myöntövaltuutta Etelä-Savoon 47 miljoonaa euroa, Pohjois-Karjalaan 54 miljoonaa euroa ja Pohjois-Savoon 76 miljoonaa euroa, yhteensä 177 miljoonaa euroa. Etelä-Savon ELY-keskus on avannut ja avaa useita hakuja yrityksille, kuntatoimijoille, elinkeinoyhtiöille ja kehittäjille investointien, työllisyyden, osaamisen ja kehittämisen vauhdittamiseksi Itä-Suomessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme