Pirkanmaan hyvinvointialue

Tietohallinnon muutosohjelma lisää digiasiointimahdollisuuksia ja tukee ammattilaisten työtä

Jaa
Pirkanmaan hyvinvointialueella on valmistunut strategian toimeenpanoa tukeva tietohallinnon laaja muutosohjelma lähivuosille. Muutosohjelman toimenpiteillä kehitetään muun muassa hyvinvointialueen asukkaiden digitaalisia sosiaali- ja terveyspalveluja niin, että palvelujen saavutettavuus ja yhdenvertaisuus paranevat. Ammattilaisten työtä tuetaan muun muassa yhtenäistämällä asiakas- ja potilastietojärjestelmät ja tukemalla liikkuvaa työtä.

Tietohallinnon muutosohjelman tavoitteena on myös lisätä asukkaiden kotona asumisen edellytyksiä tietotekniikan avulla. Niin ikään ohjelmalla tavoitellaan tiedon keräämisen, jalostamisen ja tiedon hyödyntämisen tapojen yhtenäistämistä ja kehittämistä.

Hyvinvointialueella aiotaan muun muassa perustaa digiklinikka, joka tarjoaa perustason neuvontaa ja vastaanottotoimintaa sähköisesti. Vastaavasti kotona asumisen avuksi kehitetään uusia teknologisia ratkaisuja ja toimintamalleja, jotka tukevat ikäihmisten kotona asumista potilasturvallisuutta heikentämättä.

Ammattilaisten välineet uudistuvat ja yhdenmukaistuvat

Muutosohjelman toimenpiteillä parannetaan myös ammattilaisten työskentelyedellytyksiä ja lisätään työn veto- ja pitovoimaa. Käyttöön otetaan muun muassa liikkuvaa ja vaihtelevaa työtä tukevia työkaluja.

-  Pirkanmaalla tullaan yhtenäistämään ammattilaisten käyttämät asiakas- ja potilastietojärjestelmät. Käytännössä kuntakohtaisista asiakas- ja potilastietojärjestelmistä tullaan siirtymään perusterveydenhuollossa, erikoissairaanhoidossa ja sosiaalihuollossa vain yhteen tietojärjestelmään, kertoo tietohallintojohtaja Pasi Lehmus.

Yhtenäiset tietotekniset ympäristöt ja toimintatavat vahvistavat samalla digiturvallisuutta. Digiturvallisuudessa huomioidaan myös palveluiden käyttäjälähtöisyyttä.

Tietohallinnon muutosohjelma tukee Pirkanmaan hyvinvointialueen strategian toimeenpano-ohjelmaa ja on edellytys sen toteuttamiselle. Aluehallitus käsittelee tietohallinnon muutosohjelmaa kokouksessaan 20.3.2023.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Henkilökohtaisen avun käyttäjien kannattaa varautua ensi viikon lakkoon2.6.2023 07:55:00 EEST | Tiedote

JHL on antanut henkilökohtaisten avustajien lakkovaroituksen ajalle 6.-12.6.2023. Lakko koskee niitä henkilökohtaisen avun käyttäjiä, jotka kuuluvat työnantajina Heta-liittoon ja joiden henkilökohtaisen avustajan tehtävät ovat palkkaryhmässä A. Pirkanmaan hyvinvointialue tarjoaa neuvontaa ja ohjausta, jos työtaistelu uhkaa henkilökohtaisen avun käyttäjän henkeä tai terveyttä.

Kokemusasiantuntijat pitivät uutta psykiatrista sairaalaa toimivana26.5.2023 15:48:48 EEST | Tiedote

Taysin uuden psykiatrisen sairaalan rakennustyöt ovat loppusuoralla. Omaiskokemusasiantuntijat tutustuivat ensi vuoden alussa käyttöön otettaviin tiloihin. Vaikutelmat olivat positiivisia. Sekä rakennuksen valoisa arkkitehtuuri että toiminnan kannalta tarkasti harkitut tilat saivat kiitosta. Kokemusasiantuntijoiden mukaan rakennus luo toiminnalle puitteet, vaikka henkilökunta onkin tärkein.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme