Viestintätoimisto Manifesto Oy

Tietokeskus kiihdyttää kasvuaan ostamalla MPY Yrityspalvelut Oyj:n

Jaa
Kotimainen ICT-palveluyhtiö Tietokeskus Finland Oy ostaa pk-yrityksille ja julkishallinnolle tietotekniikkapalveluja tarjoavan MPY Yrityspalvelut Oyj:n MPY Osuuskunnalta. Yrityskauppa tukee Tietokeskuksen kasvustrategiaa ja vahvistaa entisestään yhtiön asemaa nopeimmin kasvavana pk-yritysten ICT-palvelujen tarjoajana. Yrityskauppa nostaa yhtiön liikevaihdon noin 130 miljoonaan euroon ja henkilöstömäärän 500:aan. Tietokeskus ja MPY Yrityspalvelut muodostavat kaupan jälkeen suurimman kotimaisen pk-yritysten ICT-palveluihin keskittyneen toimijan.
Janne Lipiäinen, toimitusjohtaja, Tietokeskus Finland Oy
Janne Lipiäinen, toimitusjohtaja, Tietokeskus Finland Oy

MPY Yrityspalvelut tarjoaa tietotekniikkapalveluita pk-yrityksille ja julkisen sektorin organisaatioille valtakunnallisesti. Yhtiön pääkonttori on Mikkelissä ja sen palveluksessa on 112 työntekijää. Liikevaihto vuonna 2022 oli noin 26 miljoonaa euroa. MPY Yrityspalveluiden omistaja on ollut MPY Osuuskunta. 

“Toivotamme tervetulleeksi 112 kovan luokan asiantuntijaa osaksi Tietokeskusta. Olemme markkinan nopeimmin kasvava ICT-palveluyhtiö, ja strategiamme ytimessä on kasvun tukeminen myös yritysostoin. Vahvistamme valtakunnallista asemaamme laajentumalla uusille paikkakunnille erityisesti Itä-Suomessa, missä MPY:llä on vahva jalansija. Yrityskauppa vie meitä kohti tavoitettamme olla markkinajohtaja ja kannattavin pk-yritysten ICT-palveluiden tarjoaja Suomessa”, sanoo Tietokeskuksen toimitusjohtaja Janne Lipiäinen

”ICT-toimiala konsolidoituu voimakkaasti Tietokeskuksen kaltaisten suurten toimijoiden johdolla. Perustietotekniikan hankkiminen palveluna yhdeltä kumppanilta kasvaa nopeasti pk-yritysten joukossa. ICT-palvelutarjoajan tulee olla tänä päivänä riittävän suuri, jotta se pystyy vastaamaan pk-yritysten kasvaviin vaatimuksiin pilven, tietoturvan ja sertifiointien osalta. Muodostamme yhdessä MPY:n kanssa suurimman kotimaisen pk-yritysten ICT-palveluihin keskittyneen toimijan, joka pystyy palvelemaan asiakkaitaan entistäkin laajemmin”, Lipiäinen jatkaa.

Tietokeskukselle vuosi 2022 oli ennätysvuosi. Liikevaihto kasvoi 19 prosenttia 102 miljoonaan euroon edellisvuodesta. Kasvusta merkittävä osa tuli uudesta palvelumyynnistä pk-yrityksille. Vuonna 2022 Tietokeskus rekrytoi 100 uutta työntekijää ja henkilöstömäärä nousi lähes 400:aan, yrityskaupan jälkeen yhtiö työllistää 500 asiantuntijaa Suomessa. Tietokeskuksen tavoitteena on saavuttaa 150 miljoonan euron liikevaihto vuonna 2026.

Tietokeskus on perustietotekniikan vahva osaaja ja se tarjoaa IT-palveluja ja -laitteita yrityksille ja julkishallinnon toimijoille kautta maan. Sen asiakkaisiin lukeutuvat mm. Marimekko, Honkarakenne, Enersense, Helsingin kaupunki ja HUS-kuntayhtymä. 

--

Tietokeskus on perustietotekniikan vahva osaaja. Tarjoamme IT-palvelut ja -laitteet yrityksille ja julkishallinnon toimijoille kautta maan. Työllistämme lähes 400 ammattilaista 9 eri toimipisteessä ympäri Suomen. Tietokeskuksen liikevaihto vuonna 2022 oli 102 miljoonaa euroa. www.tietokeskus.fi

MPY Yrityspalvelut tarjoaa tietotekniikkapalveluita pk-yrityksille ja julkisen sektorin organisaatioilla valtakunnallisesti. Se on ollut 100 prosenttisesti MPY Osuuskunnan omistama liiketoimintayhtiö. Sen palveluksessa on noin 100 työntekijää ja liikevaihto vuonna 2022 oli noin 26 miljoonaa euroa. www.mpy.fi

Yhteyshenkilöt

Janne Lipiäinen, toimitusjohtaja
Tietokeskus Finland Oy
janne.lipiainen@tietokeskus.fi
puh. 040 510 9117
Tavoitettavissa tiistaina 16.5. klo 14.00-15.30

Juha Häkämies, toimitusjohtaja
MPY Osuuskunta
juha.hakamies@mpy.fi,
puh. 044 019 0500

Kuvat

Janne Lipiäinen, toimitusjohtaja, Tietokeskus Finland Oy
Janne Lipiäinen, toimitusjohtaja, Tietokeskus Finland Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Viestintätoimisto Manifesto Oy
Viestintätoimisto Manifesto Oy
Salomonkatu 17 B (Autotalo, 12. krs)
00100 Helsinki

https://www.manifesto.fi

Olemme kokenut ja sitoutunut viestintätoimisto, joka kuuntelee asiakasta ja saa tuloksia aikaiseksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viestintätoimisto Manifesto Oy

Turkin perinteikästä ja kestävää ruokakulttuuria juhlitaan toukokuussa ympäri maailmaa23.5.2023 08:30:00 EEST | Tiedote

Yli tuhannen vuoden kulttuurien ja perinteiden, sosiaalisen perinnön ja tarinoiden muovaama turkkilainen keittiö tarjoilee maailmalle omaleimaisia ja monipuolisia makujaan Turkkilaisen keittiön viikolla 21.–27. toukokuuta. Tämä tärkeä seitsenpäiväinen tapahtuma esittelee ainutlaatuisia reseptejä ajattomasta turkkilaisesta keittiöstä ja korostaa samalla ikivanhan ruokaperinteen kestävyyttä.

Kodin älyvalaistustrendit 202322.5.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Kodin valaistus ei ole enää vain valojen päälle ja pois kytkemistä, vaan sillä on mahdollista tehdä paljon enemmän. Valaistus on yksi kodin keskeisimmistä tunnelmanluojista, hyvällä valaistuksella on myös merkitystä esimerkiksi kotona työskentelyn mielekkyyteen tai illalla rauhoittumiseen. Oikeanlaisella valaistuksella on mahdollista luoda haluttua tunnelmaa, korostaa kodin esteettisiä muotoja, lisätä vireyttä sekä turvallisuutta. LEDVANCEn SMART+ WiFi ja SUN@HOME-älyvalaistusvalikoimasta löytyy ratkaisu erilaisiin valaistustarpeisiin.

Stina Krookin säätiö jakaa yhteensä 154 000 euroa kuva- ja näyttämötaiteen tekijöille Suomessa – kunniapalkinto tänä vuonna näyttämötaiteilija Pekka Sonckille11.5.2023 08:01:00 EEST | Tiedote

Stina Krookin säätiö on myöntänyt yhteensä 154 000 euroa kuva- ja näyttämötaiteen tukemiseen kiinnittäen erityistä huomiota Suomen ruotsinkieliseen väestöön. Tänä vuonna säätiö jakaa myös yhden 10 000 euron arvoisen kunniapalkinnon näyttelijä, ohjaaja ja dramaturgi Pekka Sonckille. Kunniapalkinnon ohella säätiö on jakanut stipendejä 22 merkittävälle kuva- ja näyttämötaiteen edustajalle. Palkintojenjako pidetään torstaina 11. toukokuuta kello 16 Luckanissa Helsingissä.

Stina Krooks stiftelse delar ut totalt 154 000 euro till aktörer inom bild- och scenkonst – hederspriset går i år till scenkonstnär Pekka Sonck11.5.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Stina Krooks stiftelse har beviljat sammanlagt 154 000 euro för att stöda och främja bild- och scenkonst inklusive musik med särskilt beaktande av den svenskspråkiga befolkningen i Finland. I år beviljar stiftelsen ett hederspris på 10 000 euro till skådespelaren, regissören och dramaturgen Pekka Sonck. Utöver hederspriset har stiftelsen beviljat stipendier till 22 framstående bild- och scenkonstnärer. Prisutdelningen sker torsdagen den 11 maj klockan 16 på Luckan i Helsingfors.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme