Bazar Kustannus

Tietokirja ulosottovelallisista paljastaa totuuden suomalaisten ylivelkaantumisesta ja maksuhäiriöiden luultua laajemmista vaikutuksista

Jaa

Jenny Rostainin tietokirja Luottohäiriö (Bazar) kertoo ylivelkaantumisesta yksilön, yhteiskunnan rakenteiden ja lainsäädännön näkökulmista – ohittamatta ylivelkaantumisen traagisia mielenterveysvaikutuksia. Itsekin vuosikymmen sitten ulosottomenettelyyn joutunut Rostain on haastatellut kirjaa varten lähes 400 velkaantunutta ja laajan joukon asiantuntijoita.

Jenny Rostainin tietokirja Luottohäiriö auttaa ymmärtämään ylivelkaantumisen syitä ja vaikutuksia.
Jenny Rostainin tietokirja Luottohäiriö auttaa ymmärtämään ylivelkaantumisen syitä ja vaikutuksia.

Keväällä 2022 Suomessa oli lähes 390 000 maksuhäiriömerkinnän luottotietoihinsa saanutta kuluttajaa. Ongelman suuruudesta huolimatta vain harva puhuu asiasta, sillä luottotietojen menettäjä tuntee usein suurta häpeää ja ulkopuolisuutta. Velkaantumisen takana on kuitenkin usein inhimillinen tragedia, jonka avoin kohtaaminen voisi ehkäistä jopa lukuisia itsemurhia.

Miten luottotietojen menetyksestä voi selvitä ja mitä velkojen varjostaman elämän helpottamiseksi voi itse tehdä? Kuka auttaa luottotiedot menettänyttä tai mistä voi kysyä neuvoa? Miten käy kotivakuutuksen, vuokra-asunnon tai puhelinliittymän? Mitkä ovat velkaantuneen oikeudet – ja miten taloudellista näköalattomuutta voi nujertaa?

Näihin kysymyksiin ilmiöön laajasti perehtynyt tietokirjailija Jenny Rostain etsii vastauksia kirjassaan Luottohäiriö. Hän on haastatellut kirjaansa varten asiantuntijoita ja virkamiehiä, kuten ulosottohallinnon päällikköä, valtakunnanvouti Juhani Toukolaa, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonia, ex-valtiovarainministeri Matti Vanhasta, Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehniä ja Takuusäätiön toimitusjohtaja Juha Pantzaria. Lisäksi mukana on velkaantuneiden ja luottohäiriöistä selviytyneiden tarinoita.

Vertaisapua velkaantuneille ja työvälineitä heidän kanssaan työskenteleville

Helsinkiläinen tietokirjailija, näyttelijä, käsikirjoittaja ja valokuvaaja Jenny Rostain (s. 1982) eli vuosia New Yorkissa opiskellen ja uraa luoden. Paetessaan väkivaltaisesta avioliitosta Yhdysvalloissa hän joutui ottamaan useita lainoja selvitäkseen taloudellisesti ja ylivelkaantui, mutta selvisi.

”Toivon, että nämä kokemukset sekä haastattelemieni asiantuntijoiden puheenvuorot auttavat meitä löytämään ratkaisuja ylivelkaantumiseen ja siihen liittyviin ilmiöihin. Kun annamme yhteisössämme tilaa häpeälle ja virheille, on myös ylivelkaantuminen ja maksuhäiriöt sekä niihin johtaneet syyt ja seuraukset mahdollista kohdata ilman pelkoa. Tämä kirja pyrkii tarjoamaan työvälineitä niille, jotka kamppailevat vielä velkojensa kanssa, heidän läheisilleen sekä ylivelkaantumisen parissa työskenteleville”, Jenny Rostain kertoo.

Rostainin aiempia teoksia ovat jääkiekkoilija Tommi Kovasesta kertova Kuolemanlaakso, traumaperäistä stressihäiriötä käsittelevä Liian rikki kuolemaan, Tommi Kovasen tarinaa jatkava Jääkylmä sekä Irti masennuslääkkeistä.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jenny Rostainin tietokirja Luottohäiriö auttaa ymmärtämään ylivelkaantumisen syitä ja vaikutuksia.
Jenny Rostainin tietokirja Luottohäiriö auttaa ymmärtämään ylivelkaantumisen syitä ja vaikutuksia.
Lataa
Jenny Rostain (kuva: Soila Homanen)
Jenny Rostain (kuva: Soila Homanen)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Bazar Kustannus
Bazar Kustannus
Lönnrotinkatu 18
00120 Helsinki

http://www.bazarkustannus.fi

Bazar ­– Parasta lukemista

Bazar Kustannus on vuonna 2002 perustettu yleiskustantamo, joka on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä. Bazar julkaisee vuosittain noin 70 uutta kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Bazar Kustannus

Bazarin kevään 2023 kirjojen uutuusluettelo on nyt julkaistu – vahva panostus hyvän mielen kirjoihin2.11.2022 09:10:00 EET | Tiedote

Kevään kiinnostaviin kaunokirjoihin kuuluvat Lucinda Rileyn huippusuositun Seitsemän sisarta -sarjan päätösosa sekä jatko-osat Christian Rönnbackan Henna Björk -dekkarisarjaan ja Juha Vuorisen DikDek-sarjaan. Romaanien joukossa on runsaasti esikoisia ja kirjailijan ensimmäisiä suomennettuja teoksia. Kevätluettelo sisältää myös hyvän mielen kirjoja: kuusi suomennettua romaania ulkomaisten myyntilistojen kärkipaikoilta sekä kotimaiset uutuudet Ilona Tuomiselta ja Meri Savoselta. Ajankohtaisiin tietokirjoihin kuuluvat muun muassa Johann Harin kirja kadonneesta keskittymiskyvystämme, Marie Kondon uutuus Kurashi – Iloa säkenöivä elämä ja afganistanilaisen ihmisoikeustaistelijan Zarifa Ghafarin henkilökuva. Kevään 2023 julkaisuluettelo kattaa tammi–kesäkuussa ilmestyvät uutuuskirjat, e-kirjat, äänikirjat ja pokkarit.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme