Jyväskylän yliopisto

Tietotekniikan professori Lauri Kettusta kiehtoo informaatioteknologian, matematiikan ja tekniikan yhdistäminen

Jaa

Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen on kutsunut TkT Lauri Kettusen tietotekniikan (laskennallinen tiede ja teknologiset sovellutukset) professoriksi 1.1.2021 alkaen informaatioteknologian tiedekuntaan.

Varadekaani, professori Lauri Kettunen (kuva: Petteri Kivimäki)
Varadekaani, professori Lauri Kettunen (kuva: Petteri Kivimäki)

Tietotekniikan professori Lauri Kettusen tutkimustausta on sähkömagnetiikan, tekniikan ja soveltavan matematiikan alalla. Häntä on aina kiehtonut erityisesti informaatioteknologian, matematiikan ja tekniikan risteytyminen. Tuoreet professorin tehtävät liittyvät keskeisesti Jyväskylän yliopistossa alkavan tieto- ja ohjelmistotekniikan diplomi-insinöörikoulutuksen käynnistämiseen ja toimintaan. Tehtäviin kuuluu lisäksi muun muassa panostus tutkimukseen laskennallisen mallinnuksen eri sovellusalueiden yhteisistä metodeista sekä käytännön sovellutuksista.

– Minulla on aina ollut vahva kokemus siitä, että jos haluaa aidosti luoda uutta tekniikan saralla, on välttämätöntä ymmärtää taustalla vaikuttavaa matematiikkaa.

Kettunen on työskennellyt aiemmin professorina Tampereen teknillisessä yliopistossa vuosina 1998–2017. Hän on toiminut samassa yliopistossa myös dekaanina 2002–2007 ja varadekaanina 2008–2010. Lisäksi hänellä on kokemusta laitosjohtajan ja tutkijakoulun johtajan tehtävistä. Kettunen on ohjannut akateemisen uransa aikana 30 väitöskirjaa ja noin 80 diplomi-/gradutyötä, ja kunnostautunut muun muassa parhaan tekniikan alan väitöskirjan ohjaamisessa (TEK 2011) sekä vuoden luennoitsijana. Hänellä on lisäksi runsaasti omia tieteellisiä julkaisuja alan kansainvälisissä lehdissä. Parhaillaan Kettunen toimii koulutuksesta vastaavana varadekaanina Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnassa, jossa hän on toiminut myös tietotekniikan tutkimusprofessorina sekä professorina.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lauri Kettunen
varadekaani, professori
Puh. 040 503 4550
lauri.y.o.kettunen@jyu.fi

Kuvat

Varadekaani, professori Lauri Kettunen (kuva: Petteri Kivimäki)
Varadekaani, professori Lauri Kettunen (kuva: Petteri Kivimäki)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

QS Ranking 2021: Jyväskylän yliopistosta useita tieteenaloja maailman huippujen listalla, liikunta ja kasvatustieteet top 100 -joukossa4.3.2021 08:00:00 EETTiedote

Vuoden 2021 QS World University Rankings by Subject -vertailun tulokset on julkaistu. Jyväskylän yliopiston aloista parhaiten sijoittui liikunta, joka paransi sijoitustaan viime vuodesta sijalta 50 sijalle 45. Myös kasvatustieteet säilyttivät asemansa sadan parhaan joukossa sijalla 92 (viime vuonna 51–100), kansallisella tasolla sijoitus on toinen.

Ongelmallinen sosiaalisen median käyttö uhka koululaisten hyvinvoinnille25.2.2021 08:00:00 EETTiedote

Sosiaalinen media on tiivis osa nuorten arkea. Somen käytön muuttuessa pakonomaiseksi ja intensiiviseksi riski haitallisille terveysvaikutuksille kasvaa. Koululaisten ongelmallinen sosiaalisen median käyttö on yhteydessä lisääntyneeseen oireiluun, väsymykseen, yksinäisyyteen ja vähäisen fyysiseen aktiivisuuteen. WHO-Koululaistutkimuksen tulosten mukaan joka kymmenes koululainen luokitellaan sosiaalisen median ongelmakäyttäjäksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme