Jyväskylän yliopisto

Tietotekniikka ja luokanopettajien aikuiskoulutus kiin­nos­ti­vat syksyn yh­teis­haus­sa

Jaa

Syksyn yhteishaku korkeakouluihin päättyi keskiviikkona 18.9.2019. Jyväskylän yliopistoon pyrki tänä syksynä 541 hakijaa.

Opiskelijoita yliopiston avajaisten JYUnityfestissä.
Opiskelijoita yliopiston avajaisten JYUnityfestissä.

Eniten hakemuksia tuli tietotekniikan kandidaatti- ja maisteriohjelmaan, 283 hakemusta. Toiseksi suosituin hakukohde oli Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen luokanopettajan aikuiskoulutuksen kandidaatti- ja maisteriohjelma, johon oli 124 hakijaa. Maisteriohjelmista eniten hakijoita houkutteli Chydeniuksen tietotekniikan maisteriohjelma, johon tuli 44 hakemusta.

Hakijoiden määrä nousi viime syksyn hausta, jolloin luku oli 472. Nousua selittää tietotekniikan hakijamäärän kasvun lisäksi uutena syyshakukohteena ollut koulutusteknologian maisteriohjelma sekä hakijamäärän kasvu terveystieteiden ja historian avoimen väylän hakukohteissa.

Enemmistö Jyväskylän yliopiston syksyn yhteishaun hakukohteista oli ns. avoimen väylän hakukohteita eli niihin hakeakseen hakijalla tuli olla suoritettuna tietyt opinnot avoimen yliopiston kautta. Lisäksi haettavana oli kaksivuotisia maisteriohjelmia.

Monissa hakukohteissa valinta tapahtuu hakijan aiempien opintojen perusteella, joten valintakokeita on vain yksittäisiä. Tietotekniikan kandidaatti- ja maisteriohjelman valintakoe järjestetään lokakuussa ja siihen ei lähetetä erillistä kutsua. Valintakokeen tarkempi aika ja paikka kannattaa tarkistaa verkosta (www.jyu.fi/hae). Luokanopettajan aikuiskoulutuksen valintakokeeseen kutsutaan osa hakijoista. Myös matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan maisterihakukohteissa hakijoihin otetaan yhteyttä, mikäli heidät kutsutaan valintahaastatteluun.

Hakijoiden tulokset (hyväksytty, hylätty, varasijalla) valmistuvat ja tulevat näkyviin Opintopolku.fi -palveluun viimeistään 29.11.2019 Syksyn yhteishaussa hyväksytyn tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 9.12.2019 klo 15.00. Opinnot alkavat tammikuussa 2020.

Lisätietoja:
Hakijapalveluiden suunnittelija Maria Kotiranta, maria.j.kotiranta@jyu.fi, puh. 040 805 4926

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Opiskelijoita yliopiston avajaisten JYUnityfestissä.
Opiskelijoita yliopiston avajaisten JYUnityfestissä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Kulttuuri kohentaa viihtyvyyttä lähiöarjessa – Huhtasuo ja Keltinmäki tutkimuskohteina29.6.2020 13:27:17 EESTTiedote

Jyväskylän yliopistossa käynnistyy tutkimushanke, joka selvittää kuinka kulttuuria voidaan käyttää kaupunkisuunnittelussa tukemaan lähiöiden positiivista kehitystä. Hanke tuottaa tietoa, jonka avulla voidaan edistää lähiöalueiden elinvoimaisuutta. Dosentti Kaisu Kumpulaisen johtama tutkimushanke on saanut 410 000 euron rahoituksen hallituksen Lähiöohjelmasta 2020-2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme