Gofore Oyj

Tietoturvaosaajille suuri tarve – Gofore kouluttaa asiantuntijoita vastatakseen asiakaskysyntään

Jaa

IT-yhtiö Gofore alkaa kouluttaa kyber- ja tietoturvan osaajia vastatakseen asiakkaidensa kasvavaan tietoturvapalveluiden kysyntään. Yhtiö rekrytoi huhtikuussa alkavaan, puoli vuotta kestävään palkalliseen koulutukseen IT-alan tehtävistä jo kokemusta kerryttäneitä teknisiä asiantuntijoita, jotka haluavat erikoistua ja työskennellä jatkossa tietoturvan parissa. Palveluiden kysyntä on kasvanut voimakkaasti, mutta osaajia ei ole riittävästi saatavilla. Erilaisten selvitysten mukaan Suomessa on valtava tarve kyber- ja tietoturvan asiantuntijoille. Gofore on mukana toimialan verkostossa, joka kartoittaa osaamistarpeita ja edistää kouluttautumista alalle.

Goforen tietoturva-akatemia, Hackademy, palvelee asiakaskysyntää ja vastaa asiantuntijoiden kiinnostukseen kehittyä kyber- ja tietoturvan osaajaksi. Kuva: Gofore
Goforen tietoturva-akatemia, Hackademy, palvelee asiakaskysyntää ja vastaa asiantuntijoiden kiinnostukseen kehittyä kyber- ja tietoturvan osaajaksi. Kuva: Gofore

Esimerkiksi Kyberturvallisuusalan kattojärjestö Kyberala ry (FISC) arvioi viime syksynä, että Suomessa on tarve 8 000−10 000:lle* kyber- ja tietoturva-alan osaajalle. Vastaava havainto tehtiin liikenne- ja viestintäministeriön rahoittamassa selvityksessä, jonka mukaan lähivuosien tarve on 6 000–13 000** osaajaa eri ammatillisilla profiileilla.

Tietoturvapalveluiden kysynnän voimakas kasvu vuoden 2022 aikana sekä rekrytoinnissa havaittu hakijoiden kiinnostus kehittyä tietoturvan osaajiksi antoivat Goforelle sysäyksen oman tietoturva-akatemian, Hackademyn käynnistämiseen.

”Olemme huomanneet keskusteluissa hakijoiden kanssa, että IT-alalla on iso joukko teknisiä asiantuntijoita, joiden osaaminen ja motivaatio antavat edellytykset kehittyä tietoturva-asiantuntijoiksi. Sopivaa mahdollisuutta uran suunnan muuttamiseksi ei vain ole ollut tarjolla. Kun samaan aikaan asiakkaiden kysyntä kyber- ja tietoturvaan kasvaa, Hackademy päätettiin perustaa”, sanoo Goforen kyberturvallisuusliiketoiminnan johtaja Markus Asikainen.

Huhtikuussa alkava, puoli vuotta kestävä akatemia yhdistää tietoturvakoulutusta ja työskentelyä osaamista vastaavissa asiakasprojekteissa. Osaajien kouluttaminen tällä tavalla on IT-alan yrityksissä vielä uutta. Hackademyyn voi hakea 5. helmikuuta saakka. 

“Tavoitteemme on rekrytoida ensi vaiheessa viidestä kymmeneen IT-ammattilaista. Emme hae alanvaihtajia tai vastavalmistuneita, vaan jo kokeneempia osaajia, jotka ovat työskennelleet teknisissä tehtävissä esimerkiksi ohjelmistokehittäjänä, pilviasiantuntijana, sovellusarkkitehtina tai teknisenä projektipäällikkönä. Hakijalla voi myös olla kokemusta työskentelystä muussa vastaavassa roolissa tiiviissä yhteistyössä ohjelmistokehitystiimin kanssa”, Markus Asikainen kertoo.

Koulutukseen valitut työllistyvät Goforelle vakituiseen työsuhteeseen, saavat mentorin tietoturvakonsulttitiimistä ja suorittavat koulutuksen yhteydessä tietoturvasertifikaatin. Gofore on aiemmin kouluttanut IT-alan asiantuntijoita vastaavissa akatemioissa syventämällä heidän osaamistaan pilviteknologiassa, testiautomaatiossa sekä scrum master -osaajiksi.

Alan toimijat edistävät muunto- ja lisäkouluttautumista

Kyberturvallisuusalan kattojärjestö Kyberala ry (FISC) kokoaa yhteen kyber- ja tietoturvallisuusalan organisaatiot ja yritykset ja toimii alan edunvalvojana. Gofore on verkoston jäsen ja mukana vaikuttamassa turvallisemman ja eettisen digitaalisen yhteiskunnan rakentamiseen.

Kyberalan näkökulmasta erilaiset koulutukset ovat tärkeä keino osaajien saamiseksi alalle.

”Muunto- ja lisäkoulutus tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia kyberturvallisuusalan osaajapulan hallintaan, sillä niiden kautta voidaan vastata työnantajien välittömiin osaamistarpeisiin. Samalla voidaan auttaa esimerkiksi alan vaihtoa suunnittelevia työllistymään aloille, joilla osaajista on kysyntää. Goforen perustama akatemia on erinomainen esimerkki siitä, miten yritykset rekrytoivat osaajia”, sanoo Kyberala ry:n toimitusjohtaja Peter Sund.

Kyberala katsoo, että Suomesta puuttuu laajempi muuntokoulutuksen ekosysteemi.

”Olemme alkaneet rakentaa yhteistyössä Nokian, Goforen, oppilaitosten ja korkeakoulujen sekä kumppaneidemme kanssa verkostoa, jonka tavoitteena on luoda tehokkaampi ja kestävä malli muunto- ja lisäkouluttautumiselle. Se on tarkoitus ennakoida nykyhetken ja tulevaisuuden osaamistarpeita ja hyödyntää olemassa olevia rakenteita ja aktiviteetteja sekä kehittää uusia, joustavampia prosesseja”, Peter Sund jatkaa.

Lisätietoja:

Gofore: Markus Asikainen, kyberturvallisuusliiketoiminnan johtaja
p. 050 432 8322, markus.asikainen@gofore.com

Kyberala ry (FISC): Peter Sund, toimitusjohtaja
p. 050 565 0621, peter.sund@teknologiateollisuus.fi

Goforen tietoturva-akatemia, Hackademy
https://gofore.com/hackademy/
https://gofore.com/tietoturva-asiantuntijaksi-tyon-ohessa/

*) Alan sisäinen selvitys syksyllä 2022. Tätä tukee myös Teknologiateollisuuden selvitys teknologia-alan osaajatarpeista, esimerkiksi: https://teknologiateollisuus.fi/fi/ajankohtaista/tiedote/selvitys-teknologiateollisuus-tarvitsee-10-vuoden-sisalla-130-000-uutta

**) Liikenne- ja viestintäministeriön Jyväskylän yliopistolta tilaaman tutkimus selvitti, miten kehittää kyberturvallisuuden liittyvän osaamisen määrää ja laatua: 
https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/82709 

Avainsanat

Kuvat

Goforen tietoturva-akatemia, Hackademy, palvelee asiakaskysyntää ja vastaa asiantuntijoiden kiinnostukseen kehittyä kyber- ja tietoturvan osaajaksi. Kuva: Gofore
Goforen tietoturva-akatemia, Hackademy, palvelee asiakaskysyntää ja vastaa asiantuntijoiden kiinnostukseen kehittyä kyber- ja tietoturvan osaajaksi. Kuva: Gofore
Lataa
Markus Asikainen vastaa Goforella kyberturvallisuusliiketoiminnasta. Kuva: Teemu Pitkälä
Markus Asikainen vastaa Goforella kyberturvallisuusliiketoiminnasta. Kuva: Teemu Pitkälä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Gofore Oyj
Gofore Oyj
Kalevantie 2
33100 Tampere

http://www.gofore.fi

Gofore Oyj on digitaalisen muutoksen asiantuntija. Meitä on Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa noin 1300 alan johtavaa asiantuntijaa, jotka ovat yrityksemme sydän, aivot ja kädet. Kaikella tekemisellämme on positiivinen vaikutus – oli kyse sitten johdon konsultoinnista, muotoilusta, koodauksesta tai testauksesta. Meillä tehdään töitä ihmisistä, yhteisöistä ja organisaatioista välittäen. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 149,9 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Tutustu meihin osoitteessa www.gofore.fi.

Finnish Information Security Cluster (FISC) – Kyberala ry on Teknologiateollisuus ry:n toimialayhdistys ja edustaa Suomessa toimivaa kyber- ja tietoturvallisuusalaa sekä toimii alan edunvalvojana. Järjestön tarkoituksena on laaja-alaisesti ja tavoitteellisesti edistää kyber- ja tietoturva-alan asioita Suomessa ja EU:ssa yritysten, julkishallinnon sekä kansalaisyhteiskunnan näkökulmat huomioiden. Järjestö tekee työtä turvallisen digitalisaation ja datatalouden puolesta. Yhdistyksen tavoitteena on kyberturvallisuusalan tunnettavuuden ja liiketoimintaedellytysten parantaminen, yleinen turvallisuusilmapiirin parantaminen, kansallisen kyberuhkiin varautumisen tukeminen sekä muu yhteiskunnan kyberturvallisuuden edistäminen. www.fisc.fi/fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gofore Oyj

Gofore päivitti työehtosopimustaan – Palkkaratkaisu pysyy ennallaan, perhevapaisiin parannuksia2.1.2023 08:30:00 EET | Tiedote

IT-yhtiö Gofore on julkaissut päivitetyn yrityskohtaisen työehtosopimuksensa. Gofore, yhtiön luottamushenkilöt sekä Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry ja Tietoala ry ovat sopineet muutoksista työehtosopimukseen, joka astui voimaan 1.1.2023. Keskeisimmät muutokset ovat Devecto Oy:n työntekijöiden mukaantulo sopimuksen piiriin sekä parannukset perhevapaita koskeviin kirjauksiin, joilla Gofore tukee yhdenvertaista vanhemmuutta ja ottaa huomioon erilaiset perhemuodot. Lisäksi työntekijän oikeus palkalliseen poissaoloon läheisen äkillisen sairastumisen tai tapaturman takia laajenee koskemaan työntekijän vanhempien lisäksi täysi-ikäisiä lapsia. Kasvuun ja kannattavuuteen perustuva palkkaratkaisu pysyy ennallaan. Sopimuksen piirissä on nyt yli 1 000 työntekijää Suomessa.

Invitation to Gofore’s Capital Markets Day 202314.12.2022 15:30:00 EET | Press release

Gofore Plc Press Release 14 December 2022 Invitation to Gofore's Capital Markets Day on 13 January 2023 Gofore is pleased to invite investors, analysts and media representatives to the company’s Capital Markets Day 2023. The event will be held as a live webcast. In the event, Gofore’s CEO Mikael Nylund and other executives of the company delve into the strategy update communicated today. Day: Friday, 13 January 2023 Time: 9.30 – 12.30 a.m. EET Webcast and enrolment: https://gofore.videosync.fi/2023-cmd Participants are requested to enroll for the event with the link above, and use the same link to follow the webcast in real time and for watching a recording afterwards. The event is held in English. A recording of the event along with its presentation material can be found after the event on Gofore’s IR website at https://gofore.com/en/invest/releases-and-reports/reports-and-presentations/. Welcome! Mikael Nylund, CEO, Gofore Plc tel. +358 40 540 2280 mikael.nylund@gofore.com Gofore Plc

Kutsu Goforen pääomamarkkinapäivään 13.1.202314.12.2022 15:30:00 EET | Tiedote

Gofore Oyj Lehdistötiedote 14.12.2022 Kutsu Goforen pääomamarkkinapäivään 13.1.2023 Goforella on ilo kutsua sijoittajat, analyytikot ja median edustajat yhtiön pääomamarkkinapäivään 2023. Tilaisuus pidetään webcast-lähetyksenä. Tilaisuudessa Goforen toimitusjohtaja Mikael Nylund ja yhtiön muu johto kertovat tarkemmin yhtiön tänään tiedottamasta strategiapäivityksestä. Päivä: perjantai 13.1.2023 Aika: 9.30 – 12.30 Webcast ja ilmoittautuminen: https://gofore.videosync.fi/2023-cmd Pyydämme osallistujia ilmoittautumaan tilaisuuteen yllä olevan linkin kautta. Sama linkki toimii myös webcastin seuraamisessa reaaliaikaisesti ja nauhoitteen katselussa jälkeenpäin. Tilaisuutta voi tulla seuraamaan myös Sanomatalon Eliel-studioon Helsingissä. Paikan päälle tulee ilmoittautua erikseen 5.1.2023 mennessä osoitteeseen: investorrelations@gofore.com. Tilaisuuden esitykset pidetään englanniksi. Tallenne tilaisuudesta ja siellä pidettyjen esitysten materiaalit ovat saatavilla Goforen IR-sivuilla tilaisu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme