IBM Suomi

Tietoturvatutkimus: yritysten valmius kyberhyökkäysten varalta on heikko

Jaa

Lähde: The 2020 Cyber Resilient Organization Report -tietoturvatutkimus

CAMBRIDGE, Mass. – 30.6.2020: Yritysten kyky ja valmius reagoida tietoturvauhkiin on edelleen heikko paljastaa IBM Securityn ja Ponemon-instituutin julkaisema The 2020 Cyber Resilient Organization Report -tietoturvatutkimus. Suurimmalla osalla kyselyyn osallistuneista organisaatioista ei ole suunnitelmia hyökkäyksien varalta. Tutkimuksessa myös selvisi yritysten käyttävän paljon erilaisia tietoturvatyökaluja. Tällainen käytäntö hidastaa ja vaikeuttaa uhkien havaitsemista ja reagointia niihin.

IBM Securityn ja Ponemon-instituutin julkaisema The 2020 Cyber Resilient Organization Report -tietoturvatutkimus toteutettiin nyt viidettä kertaa ja sen tulosten mukaan yritysten kyky varautua kyberhyökkäyksiin on parantunut viimeisten viiden vuoden aikana, mutta hyvin hitaasti. Koko yrityksen kattavia tietoturvasuunnitelmia oli käytössä vuonna 2015 vain 18 prosentilla vastanneista yrityksistä, kun niitä nyt viisi vuotta myöhemmin on käytössä 26 prosentilla vastanneista. Loput 74% yrityksistä kertoo suunnitelmiensa syntyvän tapauskohtaisesti tai niitä ei ole lainkaan.

Vaikka suunnittelu ja varautuminen on hitaasti kehittynyt parempaan suuntaan, niin yritysten valmiudet hillitä hyökkäyksiä on saman tarkastelujakson aikana pienentynyt 13 prosenttia. Tutkimuksen mukaan vastatoimia haittasivat liian monien tietoturvatyökalujen käyttö sekä toimintamallien eli ns. playbookien puute yleisiä hyökkäystyyppejä vastaan.

Kyselyyn osallistuneet arvioivat organisaationsa käyttävän keskimäärin yli 45 erilaista tietoturvatyökalua. Jokainen tietoturvatapaus, johon he joutuivat reagoimaan, vaadittiin koordinointia keskimäärin noin 19 työkalulla. Playbookeja yleisimpiä hyökkäystyyppejä vastaan hyödynsi vain 17 prosenttia kyselyyn vastanneista.

The 2020 Cyber Resilient Organization Report -tietoturvatutkimukseen osallistui yli 3400 tietoturva- ja IT-ammattilaista mukaan lukien Yhdysvallat, Intia, Saksa, Iso-Britannia, Brasilia, Japani, Australia, Ranska, Kanada, ASEAN ja Lähi-itä.

Laajempi englanninkielinen tiedote osoitteessa:
https://newsroom.ibm.com/2020-06-30-IBM-Study-Security-Response-Planning-on-the-Rise-But-Containing-Attacks-Remains-an-Issue


Lataa tutkimus osoitteesta:
www.ibm.com/account/reg/us-en/signup?formid=urx-45839

Osallistu webinaariin 23.7. ilmoittautumalla osoitteessa:
https://event.on24.com/wcc/r/2448121/9297B87DE7A378D816846835989BD762

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

IBM Viestintäosasto
puh. (09) 459 5900
ibmficom@fi.ibm.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

IBM Suomi
IBM Suomi
Laajalahdentie 23
00330 Helsinki

(09) 4591http://www.ibm.fi

IBM on pilvialustoihin erikoistunut ja tekoälyä hyödyntävä teknologiayritys. Tuemme asiakkaitamme  kognitiivisen tietojenkäsittelyn, pilvialustojen ja kvanttilaskennan hyödyntämisessä. Vahvan toimiala- ja teknologiaosaamisemme ansiosta pystymme vastaamaan asiakkaidemme nopeasti muuttuviin tarpeisiin ja pysymään ketterinä jatkuvan teknologisen muutoksen edessä. IBM toimii luotettavana kumppanina yli 170 maassa. www.ibm.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta IBM Suomi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme