Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Tietyöt haastavat liikkumista Oulun yliopistollisen sairaalan alueella

Jaa

OYS pahoittelee töistä aiheutuvaa haittaa ja muistuttaa merkittyjen kulkureittien käyttämisen tärkeydestä. Sairaalakäynnille kannattaa varata tavanomaista enemmän aikaa.

Oulun yliopistollisen sairaalan ympäristössä on käynnissä useita rakennus- ja tietyöhankkeita. Erityistä haastetta alueelle tuovat sairaalan päärakennuksen ja lastenklinikan välisen piha-alueen muutostyöt, kun sairaalan vanhan rampin purkamisen alta paljastunutta pihaa ja sairaalan edustalta Kajaanintielle ulottuvaa tieosuutta uudistetaan toiminnallisesti sujuvammaksi. Uudistus tehdään uuden sairaalan rakentamista silmällä pitäen.

Tietyöt ja nopeaa tahtia muuttuvat poikkeusjärjestelyt vaativat kärsivällisyyttä ja erityistä varovaisuutta kaikilta alueella liikkuvilta. ”Erityisesti on huoli jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuudesta. Piha on vilkas ja alueella liikkuu paljon raskasta liikennettä. Esimerkiksi Kajaanintieltä tultaessa pyöräilijät oikaisevat helposti autotielle, vaikka kevyen liikenteen väylä kulkee tien toisella puolella.”, Oysin turvallisuuspäällikkö Lasse Kylén muistuttaa.

Turvallisin reitti polkupyörällä tai jalkaisin sairaala-alueelle tultaessa on lastenklinikan puoleinen, Kajaanintieltä kohti Kastellin monitoimitaloa kulkeva kevyen liikenteen väylä, jolta sairaalan sisäänkäynneille pääsee pihan poikki suojateitä pitkin.

Pihan muutostyöt valmistuvat arviolta syys-lokakuun aikana. Tavoitteena on varmistaa pihan toiminta tuleviksi vuosiksi, kunnes sairaalan toiminta pääsee muuttamaan uusiin tiloihin. Lisäksi uudistuksella tavoitellaan helpotusta alueen pysäköintiongelmiin, kun rampin alta vapautuva piha-alue saadaan parkkipaikkakäyttöön. Pihalle tehdään myös polkupyörille oma, uusi pysäköintialue.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lasse Kylén, turvallisuuspäällikkö. p. 050 313 3589, lasse.kylen@ppshp.fi

Pekka Lappalainen, projekti-insinööri, turvallisuuskoordinaattori, p. 050 576 7933, pekka.lappalainen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Yhteistyö uusien sairaalalääkkeiden hankinnassa tiivistyy8.9.2020 13:10:26 EESTTiedote

Yliopistosairaaloiden hankintarenkaat aloittavat yhteiset sopimusneuvottelut uusien, kalliiden sairaalalääkkeiden hankinnoista. Lisäksi perustetaan sairaanhoitopiirien yhteinen kansallinen lääkeneuvottelukunta, joka käsittelee neuvottelutuloksen. Muutos parantaa potilaiden yhdenvertaisuutta, varhaista pääsyä merkittävien uusien lääkeinnovaatioiden piiriin ja hillitsee lääkemenojen hallitsematonta kasvua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme