Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Tietyöt ruuhkauttavat OYS:n keskuskatua

Jaa

Sairaalakäynnille kannattaa varata tavallista enemmän aikaa poikkeuksellisten liikennejärjestelyiden takia.

Oulun yliopistollisen sairaalan (OYS) keskuskadun tietyöt ja poikkeukselliset liikennejärjestelyt vaikeuttavat liikkumista sairaalan alueella. OYS:n keskuskadulla liikkuvia pyydetään varautumaan hitaaseen liikenteeseen ja jalankulkijoihin.

Alueella liikkumiseen vaikuttaa erityisesti lasten päivystyksen sisäänkäynnin A5 edessä oleva väliaikainen bussipysäkki. Tilaa sisäänkäynnin edessä on väliaikaisesti hyvin niukasti ja autoilijoiden sekä kävelijöiden on oltava sisäänkäynnin edustalla erityisen varovaisia. Bussipysäkki siirretään pysyvästi lastensairaalan sisäänkäyntien A5 ja A6 väliin, kun tietyöt sen mahdollistavat.

Sairaalaan tulijoiden kannattaa varata aikaa tavallista enemmän saapumiseen, jos se on mahdollista. Päivystykseen saapuvilta pyydetään kärsivällisyyttä alueella. Turhaa liikennettä sairaalan keskuskadulla pyydetään välttämään. Tietyön arvioidaan valmistuvan lokakuun aikana.

Tietyöllä levennetään lastensairaalan edestä kulkeva yksisuuntainen tie kaksisuuntaiseksi. Tien muuttamisesta kaksisuuntaiseksi tiedotetaan erikseen. Rampilla liikenne jatkuu normaalisti.

Muutostyöt OYS:n keskuskadulla ja sisäänkäynneillä jatkuvat koko talven ja niillä ennakoidaan rampin purkamista uuden sairaalan rakentamisen tieltä vuoden 2020 aikana. Purkutöiden myötä ylärampilla sijaitsevat B-sisäänkäynnit poistuvat käytöstä, ja kulku sairaalaan tapahtuu ensimmäisen kerroksen A-sisäänkäyntien kautta.Syksyn ja alkuvuoden aikana muutostöitä tehdään yhteispäivystyksen ambulanssikatoksen alueella sekä sisäänkäynnin A2:1 edustalla. Sisäänkäyntien eteen rakennetaan uudet porrashuoneet, joista käynti toiseen kerrokseen jatkossa tapahtuu. Samantyyppisiä muutostöitä tehdään myös muihin sisäänkäynteihin myöhemmin.

OYS2030-uudistamisohjelman ensimmäisen vaiheen uudet sairaalarakennukset valmistuvat Kajaanintien varrelle arviolta 2023–2024. Niihin siirtyy mm. yhteispäivystyksen, lasten päivystyksen, synnytysosaston ja kirurgian toimintoja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme