Keski-Suomen ELY-keskus

Tievalaistuksen saneeraus Tikkakoskentiellä käynnistyy toukokuussa

Jaa
Tikkakoskentiellä (Mt6300) ryhdytään uusimaan valtion tiellä olevaa tievalaistusta toukokuun alussa. Tievalaistusta uusitaan Vt4:ltä päin kivinavetan kohdalta alkavalla tieosuudella Koulukadun risteykseen saakka, yhteensä noin 3,5 kilometrin matkalla. Työ aiheuttaa liikennejärjestelyjä sekä muutoksia nopeusrajoituksiin työn aikana.
Tievalaistuksen saneeraus toteutetaan kartassa esitetyllä tieosuudella Tikkakoskentiellä (Mt6300).
Tievalaistuksen saneeraus toteutetaan kartassa esitetyllä tieosuudella Tikkakoskentiellä (Mt6300).

Tievalaistuksen saneeraustyön tarkoituksena on uudistaa ja parantaa tieosuuden valaistusta. Saneerauksen yhteydessä poistetaan vanhojen valaisimien ilmajohdot, ja vaihdetaan pylväät teräksisiin. Lisäksi itse valaisimet vaihdetaan LED-valoiksi.

– Vanhojen valaisimien vaihdossa saavutetaan vuosittain noin 40 prosentin säästö energiakustannuksissa, ja samalla myös valaisimien huoltotarve vähenee, kertoo projektipäällikkö Kai Tamppinen Keski-Suomen ELY-keskuksesta.

Saneeraus aloitetaan toukokuun alussa, se päättyy syyskuun aikana. Työn aikana joudutaan tekemään asennustyön vaatimia liikennejärjestelyjä, ja myös nopeusrajoituksia joudutaan väliaikaisesti muuttamaan. Työn suorittaa Kempeleen sähkö Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tievalaistuksen saneeraus toteutetaan kartassa esitetyllä tieosuudella Tikkakoskentiellä (Mt6300).
Tievalaistuksen saneeraus toteutetaan kartassa esitetyllä tieosuudella Tikkakoskentiellä (Mt6300).
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Kivijärven säännöstelyn kehittämistyö aloitettiin ohjausryhmän kokouksella7.6.2023 11:28:46 EEST | Tiedote

Pohjoisessa Keski-Suomessa sijaitsevan Kivijärven säännöstelyn kehittämistyötä varten perustettu ohjausryhmä kokoontui ensimmäistä kertaa 1.6.2023. Kivijärven säännöstelyn kehittämistarpeen merkittävin syy ovat ilmastonmuutokset aiheuttamat ongelmat, kuten kuivuus ja tulvat. Kaksivuotinen selvitys saa rahoituksensa maa- ja metsätalousministeriöltä. Itse säännöstelyn kehittämistyöstä vastaavat Keski-Suomen ELY-keskus ja Suomen ympäristökeskus.

Vieraslajitietoa: keltamajavankaali – hävitettävä tavattaessa6.6.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Keltamajavankaali on koko EU:n alueella haitalliseksi säädetty vieraslaji, joka leviää aggressiivisesti peittäen alkuperäiskasvillisuutta alleen uhaten näin luonnon moninaisuutta. Kasvin tunnistaa sen suurista vahapintaisista lehdistä sekä jopa puolen metrin korkeuteen kasvavasta vehkaa muistuttavasta kukintovarresta, jota ympäröi kellertävä tukilehti. Vaatimaton ja monivuotinen keltamajavankaali viihtyy erityisesti kosteissa ympäristöissä ja rannoilla. Tuontikasvi on levinnyt Suomessa lähinnä puutarhakarkulaisena vesialtaista. Keltamajavankaali tulee tavattaessa hävittää mieluiten juuria myöten.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme