HKL

Tiheämmän vuorovälin kokeilu metroliikenteessä ohi

Jaa

HSL ja HKL testasivat viiden viikon ajan marras-joulukuussa tiheämpää metroliikennettä Matinkylään ruuhka-aikoina. Kokeilu oli liikenteellisesti kohtuullisen onnistunut.

Kuva: HKL
Kuva: HKL

Kokeilun aikana 11.11.–13.12. kolme neljästä metrojunasta jatkoi Matinkylään, kun normaaliliikenteessä vain joka toinen. Tällä pyrittiin saamaan kokemuksia tulevaisuuden metroliikenteen suunnittelemisen tueksi.

Matinkylän kääntöpaikka toimi pääosin hyvin, mutta liikenteen täsmällisyys ja säännöllisyys oli heikompaa kuin normaaliliikenteessä. Tihennetty liikenne asettaa haasteita myös häiriöiden torjunnan ja hallinnan osalta.

Kokeilulla selvitettiin myös sitä, miten liikennöintimalli toimii ja miten altis se on liikenteen häiriöille. Lisäksi kerättiin tietoa matkustajamäärien kehittymisestä ja sitä, miten matkustajat jakautuivat eri lähdöille etenkin Matinkylän ja Tapiolan välisellä osuudella.

HSL ja HKL analysoivat saatuja tuloksia ja tarkempia tietoja liikenteen toteumasta alkuvuoden aikana. Näiden tulosten pohjalta ratkaisuja jatkosta voidaan tehdä kevään aikana.

Yhteyshenkilöt

HKL, liikennöintiyksikön johtaja Arttu Kuukankorpi, 040 5052226
HSL, joukkoliikennesuunnittelija Eeva Vesaoja, puh. 050 364 3287

Kuvat

Kuva: HKL
Kuva: HKL
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä, kaupunkipyöristä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä. HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme