Jyväskylän yliopisto

Tiina Hoffman on valittu Vuoden alumniksi 2019

Jaa

Jyväskylän yliopiston Vuoden alumniksi 2019 on valittu Tiina Hoffman, joka on jyväskyläläinen liikuntafysiologi, hyvinvointiasiantuntija ja kouluttaja.

Tiina Hoffman. Kuva: Jyväskylän yliopisto/Tarja Vänskä-Kauhanen.
Tiina Hoffman. Kuva: Jyväskylän yliopisto/Tarja Vänskä-Kauhanen.

Tiina Hoffman on aloittanut akateemisen uransa Yhdysvalloissa. Hän on opiskellut liikuntatieteiden kandidaatiksi Alaskan yliopistossa Anchoragessa 1980-luvun alussa. Alaskassa hän kilpaili yliopiston hiihtojoukkueessa ja toimi valmistumisensa jälkeen liikunnanopettajana ja yliopiston maastohiihtovalmentajana yhteensä 11 vuoden ajan.

Palattuaan takaisin Suomeen, Tiina Hoffman jatkoi maisterivaiheen opintoja Jyväskylän yliopistossa liikuntatieteellisessä tiedekunnassa. Hän on valmistunut liikuntatieteiden maisteriksi pääaineenaan liikuntafysiologia vuonna 1997.

Hoffman on työskennellyt yhteensä n. 10 vuoden ajan urheilijoiden ylikuntoa ja sykevaihtelua koskevissa kenttätutkimuksissa kilpa-ja huippu-urheilun tutkimuslaitoksessa (KIHU) ja Jyväskylän yliopistossa. Tutkimusten pääpaino on ollut autonomisen hermoston, sykevaihtelun, stressin ja palautumisen ympärillä, keskittyen sekä urheilijoihin että työikäiseen väestöön.

Vuonna 2008 Tiina Hoffman siirtyi töihin yrityssektorille, jossa hän työskentelee Firstbeat Technologies Oy:ssä työhyvinvointia edistävissä asiantuntijatehtävissä. Työssään hän on esimerkillisellä tavalla yhdistänyt oman urheilutaustansa, yliopistollisen tutkimuksen sekä käytännön elämäntapavalmennuksen.

Tiina Hoffman on ollut toteuttamassa sykemittauksiin pohjautuvia yrityshyvinvointihankkeita sadoille kansainvälisille asiakkaille ja johtoryhmille. Hän vastaa Firstbeatin kansainvälisten asiakkaiden ja kumppanien koulutuksesta, luennoi sekä Suomessa että kansainvälisesti ja kirjoittaa blogeja kokonaiskuormituksen hallinnasta ja elämäntapojen merkityksestä hyvinvoinnille ja suorituskyvylle. Hän pitää myös webinaareja ja on kysytty vierailija podcast-haastatteluissa.  

Hän tuo vahvasti esiin näkökulmaa, joka korostaa elämäntapojen, stressinhallinnan, laadukkaan unen ja riittävän fyysisen aktiivisuuden merkitystä sekä yksilön että työyhteisön hyvinvointiin, työkykyyn ja terveyteen. Hänen työnsä keskittyy ansiokkaasti Firstbeatin tietokantapohjaisiin havaintoihin elämäntapoihin liittyvistä perusasioista, ja hän käyttää tilastoja ja faktaa luontevasti osana omaa viestintäänsä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

 

Jyväskylän yliopiston alumnit JYKYS ry palkitsi ansioituneen Jyväskylän yliopistosta valmistuneen henkilön, eli Vuoden alumnin, Työhyvinvointi-teemaisilla Yliopistopäivillä perjantaina 25.10.2019.

Lisätietoja:

Alumnikoordinaattori Heli Mäki, 050 361 0979, heli.m.maki@jyu.fi

Kanslianeuvos Juhani Lillberg, JYKYS ry:n puheenjohtaja, puh. 0400 690 709, juhani@lillberg.com

Tiina Hoffman, 050 5670960, tiina.hoffman@firstbeat.fi

Avainsanat

Kuvat

Tiina Hoffman. Kuva: Jyväskylän yliopisto/Tarja Vänskä-Kauhanen.
Tiina Hoffman. Kuva: Jyväskylän yliopisto/Tarja Vänskä-Kauhanen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Puoluetausta ja sukupuoli vaikuttavat ehdokkaan käsittelyyn mediassa24.9.2020 07:00:00 EESTTutkimus

Oikeistopopulistisiin puolueisiin liitetään usein negatiivisia mielleyhtymiä muun muassa puolueiden edustajien esittäminen radikaalien, kansallismielisten kannanottojen vuoksi. Mediassa huomio kohdistuu erityisesti johtajan persoonan ja henkilökohtaisen arvopohjan arviointiin, jossa myös sukupuoli on isossa osassa. Tutkimus selvitti, leimasiko media negatiivisesti oikeistopopulistista ehdokasta vuoden 2018 presidentinvaaleissa.

Jyväskylän yliopisto sai uudet professorit fysiikan, eläinekologian, solu- ja molekyylibiologian sekä matematiikan aloille23.9.2020 10:00:00 EESTTiedote

Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen on kutsunut tehtäviinsä neljä uutta professoria matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa. Lokakuun alussa professoreina aloittavat fysiikan professori Pekka Koskinen, eläinekologian professori Tapio Mappes ja solu- ja molekyylibiologian professori Varpu Marjomäki. Aiemmin tänä vuonna professorina aloitti matematiikan professorina Enrico Le Donne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme