Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tikanojan taidekodin Sielun silmä -näyttelyssä pidetään kuraattorinkierros ja keskustelutilaisuus

Jaa

Tikanojan taidekodissa esillä olevan Sielun silmä –näyttelyn yhteydessä pidetään kuraattorinkierros 7.12. ja keskustelutilaisuus 14.12.

Kuva: Marcus Lerviks
Kuva: Marcus Lerviks

Näyttelyn kuratoinut taiteen- ja uskonnontutkija, FT Nina Kokkinen esittelee näyttelyä ja sen taustalla olevaa tutkimusta kuraattorinkierroksella lauantaina 7.12. klo 13.

Keskustelutilaisuus "Salattu, piilotettu, näkymätön? Keskustelua esoteerisuuden taide- ja kulttuurihistoriasta” pidetään lauantaina 14.12. klo 13. Esoteerisuus ja okkultismi ovat vaikuttaneet oleellisella tavalla länsimaiseen moderniin kulttuuriin ja taiteeseen. Tilaisuudessa valotetaan aihetta, josta historian- ja kulttuurintutkimuksessa on aikaisemmin paljolti vaiettu.

Keskusteluun osallistuu kuraattori Nina Kokkisen lisäksi tutkijoita monitieteisestä Uuden etsijät -hankkeesta, joka luotaa suomalaisen esoteerisuuden kulttuurihistoriaa 1880-luvulta 1940-luvulle. Keskustelua vetää tutkimushankkeen johtaja, FT Maarit Leskelä-Kärki (kulttuurihistoria, Turun yliopisto) ja siihen osallistuvat FT Marja Lahelma (taidehistoria, Helsingin yliopisto), FT Tiina Mahlamäki (uskontotiede, Turun yliopisto) ja FM Pekka Pitkälä (kulttuurihistoria, Turun yliopisto).

Tilaisuuksiin voi osallistua museon sisäänpääsymaksulla tai Museokortilla.

Sielun silmä –näyttely valottaa tunnettujen suomalaistaiteilijoiden ja heidän teostensa yhteyksiä selvänäköisyyteen erityisesti vuosisadan vaihteen taiteessa. Näyttely on tehty yhteistyössä Gallen-Kallelan museon kanssa ja se on esillä 19.1.2020 saakka.

Tikanojan taidekoti on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10-17, maanantaisin taidekoti on suljettu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

amanuenssi Anna Franck
Vaasan kaupungin museot
p. 040 672 5415
anna.franck@vaasa.fi

museopalveluvastaava Salla Mällinen
Vaasan kaupungin museot
p. 040 356 4870
salla.mallinen@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Marcus Lerviks
Kuva: Marcus Lerviks
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme