Espoon kaupunki - Esbo stad

Tila- ja asuntojaosto antoi esitykset Tilapalvelujen vuosien 2022–2031 ja 2022–24 taloudesta

Jaa

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto päätti antaa kaupunginhallitukselle Tilapalvelut-liikelaitoksen esityksen talousarvioksi ja taloussuunnitelmaksi vuosille 2022–2031 investointien osalta (investointiohjelma) sekä Tilapalvelut-liikelaitoksen esityksen talousarvioksi ja taloussuunnitelmaksi vuosille 2022–2024 käyttötalouden osalta.

Investointiohjelma 2022–2031

Vuosille 2022–2031 valmistellun investointiohjelman lähtökohtana on ollut vuoden 2021 talousarvio ja investointiohjelma vuosille 2021–2030. Investointiohjelma pohjautuu Taloudellisesti kestävä Espoo -tuottavuus- ja sopeutumisohjelman (TakE) linjauksiin ja tavoitteisiin. Ohjelmaan sisältyy investointitason lasku 10 prosentilla hankkeiden toteutustapaa, laajuutta ja kustannuksia tarkastamalla siten, että investointien enimmäismäärä on keskimäärin enintään 250 miljoonaa euroa vuodessa investointikauden aikana.

Valmistelun kehyksenä käytetään voimassa olevan ohjelman omaisuuslajikohtaisia enimmäismääriä lisättynä vuoden 2031 kehyksellä. Vuoden 2031 investoinnit on mitoitettu keskimäärin 250 miljoonan euron vuosittaisen investointikaton mukaan.

***

Jaosto totesi, että valtuuston asettama investointikatto ja TakE-linjaukset asettavat tiukan raamin investointiohjelmalle. Jaosto painotti, että ohjelman toteutumista tarkastellaan vuosittain, jotta kouluille ja päiväkodeille voidaan turvata myös pitkällä aikavälillä toiminnallisesti tarkoituksenmukaiset, terveelliset ja turvalliset tilat väistöratkaisut sekä kasvava lapsimäärä huomioiden.

Lisäksi jaosto nosti esiin seuraavat asiat, joihin on tarpeen kiinnittää huomiota lopullisessa talousarvioesityksessä:

  • Jupperin koulun korvaavaa uudisrakennusta aikaistetaan ja samalla etsitään jatkokäyttöä siirtokelpoisille tiloille loppuvuokra-ajaksi.
  • Ratkaisuja Aarnivalkean ja Jousenkaaren koulujen tyhjien koulurakennusten tulevaisuudesta kiirehditään.
  • Latokasken koulun muuttaminen päiväkodiksi nostetaan selvityskohteeksi ja kohteen sovittamista investointiohjelmaan tarkastellaan uudelleen seuraavan investointiohjelman valmistelun yhteydessä.
  • Leppävaaran kampuksen suunnittelua vauhditetaan ja aikataulussa huomioidaan Leppävaaran lukion urheilupainotteisuuden tarpeet.
  • Investointiohjelman selvityskohteina olevien sosiaali- ja terveystoimen hankkeiden suunnittelun etenemisestä on huolehdittava myös, kun palvelut siirtyvät Länsi-Uudenmaan hyvinvointialeelle.

***

Tilapalvelut-liikelaitoksen esitys investointiohjelmasta on julkaistu jaoston esityslistan liitteenä.

Talousarvioesitys ja taloussuunnitelma vuosille 2022–2024

Tilapalvelut-liikelaitoksen sitova tulostavoite vuodelle 2022 on 28,018 miljoonaa euroa ylijäämäinen tulos ennen varauksia. Lisäksi sitovana tulostavoitteena on talonrakennusinvestointien hankkeiden toteutuminen valtuuston päättämän talousarvion sekä taloussuunnitelman investointiohjelman aikataulun ja kustannusarvion mukaisesti.

Vuonna 2022 liikevaihdon arvioidaan tarkistuksen jälkeen olevan 302,3 miljoonaa euroa.

Tilapalvelut-liikelaitoksen esitys talousarvioksi ja taloussuunnitelmaksi käyttötalouden osalta ja henkilöstösuunnitelma vuosille 2022–2024 on julkaistu jaoston esityslistan liitteenä.

Muita asioita

Jaosto kuuli selostuksen ajankohtaisista sisäilma-asioista.

Muut asiat hyväksyttiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote Kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 13.10.202113.10.2021 21:23:24 EEST | Tiedote

Lautakunta palautti valmisteluun perusopetuksen iltapäivätoiminnan uudet järjestämisperiaatteet Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti yksimielisesti palauttaa perusopetuksen iltapäivätoiminnan järjestämisperiaatteet valmisteluun. Lautakunta esitti, että iltapäivätoiminnan järjestämisperiaatteiden valmistelussa huomioidaan se, että myös yritykset voivat osallistua avustettuun toimintaan, kuten Vantaalla ja Helsingissä. Iltapäivätoiminnan välipalat esitettiin hankittavan Espoon ruokapalvelujen kautta. Lautakunta katsoi, että palveluntuottajan tulisi voida valita palveluntuottajaksi myös muun kuin Espoo Catering, mikäli välipala pystytään muulla tavoin järjestämään laadukkaasti. Ostopalveluiden osuutta oli esityksen mukaan tarkoitus lisätä. Lautakunta haluaa varmistaa, etteivät ostopalvelun korit muodostu liian suuriksi, vaan mahdollisimman monella palveluntuottajalla on mahdollisuus tuottaa palvelua. Palveluntuottajilla tulisi myös olla mahdollisuus laskuttaa niin sanottu vanhempien osuu

De bostadslösas natt 17.10 ställer frågan om den bostadslösa blivit utslagen eller själv ställt sig utanför13.10.2021 10:15:22 EEST | Tiedote

Temat för De bostadslösas natt i år är Utanför – utslagen vs. exkluderad. Temat Utanför lyfter fram de orsaker till bostadslöshet som beror på samhällets strukturer. Medborgarrörelsen för De bostadslösas natt kräver åtgärder för att bekämpa utslagning och bostadslöshet på bostadsmarknaden. Enligt Finansierings- och utvecklingscentralen för boendet ARA:s statistik fanns det i Esbo i fjol sammanlagt 523 bostadslösa personer.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme