Espoon kaupunki - Esbo stad

Tila- ja asuntojaosto hyväksyi Espoonlahden uimahallin hankesuunnitelman, lisälaajennusosien hinta selvitetään

Jaa

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto päätti ehdottaa kaupunginhallitukselle, että valtuusto hyväksyy hankesuunnitelman Espoonlahden uimahallin peruskorjauksesta ja laajennuksesta.

Jaoston päättämä laajennus sisältää hankesuunnitelman mukaan 10-rataisen altaan, joka sovitetaan nykyiseen allastilaan ja voidaan toteuttaa teräsaltaana. Nostettavilla pohja- ja väliseinäratkaisuilla taataan altaan monipuoliset käyttömahdollisuudet. Samassa yhteydessä katsomon kapasiteettia lisätään. Nykyiset tilaussaunat korvataan erityisryhmille tarkoitetuilla puku- ja pesutiloilla. Kaikki tilat ovat esteettömiä. Päätetty laajennus tarkoittaa, että peruskorjauksen lisäksi uimahalliin rakennetaan monitoimi- ja kuntoutusallas.

Jaosto päätti myös, että hankesuunnittelun kaupunginhallituksen hyväksymiskäsittelyä varten esitykseen eritellään arviot laajimman laajennusvaihtoehdon eri osien, kuten pelkän hyppyaltaan tai pelkän lasten ulkoaltaan sekä ulkoalueiden rakentamis- ja ylläpitokustannuksista.

Peruskorjauksen ja jaoston päättämän laajennuksen hankesuunnitelman tavoitehinta vastaa 23,99 miljoonan euron summaa, joka on varattu hankkeelle valtuuston hyväksymässä investointiohjelmassa vuosille 2021–2030. Laajimman laajennusvaihtoehdon hinnaksi arvioitiin 35,40 miljoonaa euroa eikä sen toteuttamiseen ole varattu investointiohjelmassa määrärahaa.

Suunnittelun yhteydessä varaudutaan kuitenkin siihen, että laajimmassa laajennusvaihtoehdossa esitetyt lasten ulkoallas ulkoalueineen, vauva-allas, kylmäallas sekä kansainväliset mitat täyttävä hyppyallas hyppytorneineen ja ponnahduslautoineen voidaan toteuttaa erillisenä hankkeena myöhemmin. 

Tavoitteena on, että Espoonlahden uimahallin peruskorjaus ja laajennus alkaa marraskuussa 2022 ja että uudistettu halli otetaan käyttöön lokakuun 2024 ja tammikuun 2025 välillä.

***

Lisäksi jaosto kuuli Tilapalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtajan Maija Lehtinen selostuksen: Ajankohtaista sisäilma-asioista (pdf, 1682 Kt)

***

Muut asiat hyväksyttiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Esboborna berättade aktivt om sina önskemål för stadens framtid4.3.2021 17:33:43 EETTiedote

I fjol höstas utfördes flera enkäter under rubriken Mitt Esbo. Med hjälp av dem samlade staden in information om vad invånarna tänker om Esbo – vad som är bra och vad staden borde satsa på i framtiden. Enkäterna samlade in över 10 000 svar och speciellt aktivt svarade unga skolelever och studerande. Svaren utnyttjas för att uppdatera stadens strategi, Berättelsen om Esbo, och för att utveckla stadsmiljön.

Espoolaiset kertoivat ahkerasti toiveitaan kaupungin tulevaisuudesta4.3.2021 17:33:00 EETTiedote

Viime syksynä toteutetuilla Mun Espoo -kyselyillä kerättiin asukkaiden ajatuksia Espoosta: mitkä asiat ovat hyvin ja mihin tulisi panostaa tulevaisuudessa. Kyselyt keräsivät yhteensä yli 10 000 vastausta ja erityisesti nuoret koululaiset ja opiskelijat ovat päässeet laajasti kertomaan ajatuksistaan. Vastauksia hyödynnetään kaupungin strategian, Espoo-tarinan, päivityksessä ja kaupunkiympäristön kehittämisessä.

Yrittäjien ja yritysten tapahtumat kokoava kalenteri saa jatkoa 3.3.2021 08:43:07 EETTiedote

Espoossa on testattu uutta digitaalista tapahtumakalenteria, joka kokoaa yhteen yrityksille, yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville suunnattujen tapahtumien ja koulutusten tiedot. Kokeilu on onnistunut niin hyvin, että kalenterin käyttö jatkuu ainakin kesäkuun 2021 loppuun saakka. Tavoitteena on, että laajenee pysyväksi, koko pääkaupunkiseudun yrittäjätapahtumat kattavaksi kalenteriksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme