Espoon kaupunki - Esbo stad

Tila- ja asuntojaosto hyväksyi rakennusten kunnossapidon vuosiohjelman 2023

Jaa
Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto hyväksyi rakennusten kunnossapidon vuosiohjelman 2023 ohjeellisena noudatettavaksi. Rakennusten kunnossapidon vuosiohjelmassa vuonna 2023 panostetaan toimitilojen turvallisuuteen ja terveellisyyteen. Koulujen ja päiväkotien terveet ja toimivat tilat pyritään varmistamaan Koulut kuntoon -tavoitteen mukaisesti.

Tilapalveluiden hallinnassa on noin 1 400 rakennusta. Tämän kiinteistökannan ylläpitäminen edellyttää noin 45 milj. euron keskimääräistä vuosittaista panostusta korjauksiin. Tilapalveluiden suorassa omistuksessa olevan 864 rakennuksen laskennallinen korjausvelka vuonna 2021 oli 128 miljoonaa euroa ja perusparannustarve 215 miljoona euroa.

Tiloihin liittyvän toiminnan tärkeimmät tavoitteet ovat sisäilmaongelmien ja hätäväistöjen poistaminen, korjausvelan pienentäminen, tilojen käytön tehostaminen ja toiminnan tuottavuuden parantaminen. Kunnossapitomäärärahoilla hoidetaan kaupungin rakennuksien vuosikorjaukset, pienet perusparannukset, palveluverkkotyöt ja elinkaarta jatkavat investoinnit.

Tilapalveluiden toiminta- ja taloussuunnitelmassa on vuodelle 2023 varattu

  • kaupungin toimitilojen vuosikorjauksiin 21,8 miljoonaa euroa
  • pieniin perusparannuksiin 9,0 miljoonaa euroa
  • palveluverkkoa parantaviin toimitilojen muutoksiin 1,0 miljoonaa euroa
  • elinkaarta jatkaviin investointeihin 6,1 miljoonaa euroa.

Kunnossapidon vuosiohjelman pääpaino on edelleen toimitilojen turvallisuutta ja terveellisyyttä parantavilla töillä. Vuoden 2023 rakennusten kunnossapidon vuosiohjelma on valmisteltu yhteistyössä ohjelmointi- ja kunnossapitopalveluiden yksiköiden sekä rakennusten käyttäjätahojen kanssa.

Jaoston seuraavaan kokoukseen tuodaan selvitys siitä, miten kaupunginvaltuuston neuvottelutuloksen mukainen Pohjois-Espoon nuorison tarvitsemien tilojen perusparantamiseen osoitettu koko määräraha kohdennetaan.

Selostukset ajankohtaisista asioista

Jaosto kuuli selostukset seuraavista asioista:

  1. Ajankohtaiset tila- ja sisäilma-asiat
  2. Päiväkotien tilanne

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaun hakuaika on päättynyt22.3.2023 14:35:25 EET | Tiedote

Espoon kaupungin lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen sekä tutkintokoulutukseen valmentavaan TUVA-koulutukseen haettiin vilkkaasti kevään 2023 yhteishaussa. Erityisesti Matinkylän uusi lukio kiinnosti hakijoita tänä keväänä. Ammatillisessa koulutuksessa Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto sekä Laboratorioalan perustutkinto kiinnostivat eniten yhteishaussa. Kotikunnan vastuuna on varmistaa jokaiselle perusopetuksen päättävälle nuorelle opiskelupaikka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme