Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Tilaisuus sotevalvonnan järjestämisestä Etelä-Suomen aluehallintoviraston alueella

Jaa

Aluehallintovirastojen ja Valviran järjestämä tilaisuus pidetään torstaina 19.5.2022 kello 9.00–14.30. Aluetilaisuus on suunnattu tulevien hyvinvointialueiden sote-palveluiden valvontaa suunnitteleville, valvonnasta vastaaville sekä luottamushenkilöille. Tilaisuuteen osallistuu myös sosiaali- ja terveydenhuollon valvontaa tekeviä alueellisia ja valtakunnallisia viranomaisia.

Vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämisestä ja palveluiden valvonnasta siirtyy kunnilta hyvinvointialueille ensi vuoden alussa.Valvontaviranomaiset haluavat tukea hyvinvointialueita sote-palveluiden suunnittelussa ja toteuttamisessa. Tilaisuuden tarkoituksena on lisätä hyvinvointialueiden sote-valvontaa tekevien ja valvontaviranomaisten keskinäistä vuorovaikutusta ja verkostoitumista.

Tilaisuudessa kuulemme hyvinvointialueiden valvontatehtävän valmistelusta, omavalvonnasta, sote-valvonnan yhdyspinnoista, asiakas- ja potilasturvallisuudesta, sote-tietojärjestelmien valvonnasta ja THL:n keräämästä arvioititiedosta.

Tilaisuuden järjestää aluehallintovirastojen ja Valviran yhteinen Hyvinvointialueiden sote-järjestämisen valvonnan suunnittelu ja kehittäminen -hanke.

Verkossa pidettävä tilaisuus on avoinna myös toimittajille. Ilmoittautumiset Ulla Saalastille, etunimi.sukunimi@avi.fi.

Tilaisuuden ohjelma.

Tervetuloa!

Lisätietoja

Hyvinvointialueiden sote-järjestämisen valvonnan suunnittelu ja kehittäminen -hanke HVA-projekti

31.3.2022 pidetyn valtakunnallisen aloitustilaisuuden materiaali on saatavilla HVA-projektin verkkosivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Projektipäällikkö Leena Serpola-Kaivo-oja, Hyvinvointialueiden sote-järjestämisen valvonnan suunnittelu ja kehittäminen, HVA-projekti, 0295 017 290

Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat –vastuualueen johtaja Kristiina Poikajärvi,
0295 016 654

Yksikön päällikkö, aluehallintoylilääkäri Anne Hiiri, 0295 016 067

etunimi.sukunimi@avi.fi

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto velvoittaa Kuusamon Suurpetokeskuksen korjaamaan epäkohdat 31.8.2022 mennessä5.7.2022 13:54:14 EEST | Tiedote

Aluehallintovirasto katsoo, ettei Kuusamon Suurpetokeskus Oy:n eläinten hyvinvointi ole enää tällä hetkellä välittömässä vaarassa, mutta havaitut epäkohdat on korjattava 31.8.2022 mennessä. Eläintarhalupaa ei peruta välittömästi. Aluehallintovirasto tekee lopullisen ratkaisunsa luvan peruuttamista koskevassa asiassa asetetun määräajan jälkeen.

Regionförvaltningsverket övervakade effektiviserat indrivningsbyråerna, utredde behandlingen av överbetalningar och deltog i lagberedningen 202129.6.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland utredde i sitt tillsynsprojekt indrivningsbyråernas förfaringssätt i sådana fall där gäldenären har använt fel referensnummer i betalningen eller av misstag betalat för mycket. Vi effektiviserade övervakningen, deltog i lagberedningen och genomförde ett projekt för utveckling av det elektroniska indrivningsregistret.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme