Pirkanmaan Osuuskauppa

​​Timo Mäki-Ullakko on saanut tehtävänsä valmiiksi Pirkanmaan Osuuskaupassa​

Jaa
Pirkanmaan Osuuskaupan pitkäaikainen toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko jää vuonna 2023 syksyllä pois tehtävästään. Timo on tullut työssään tunnetuksi etenkin tarkkanäköisenä ja ihmisläheisenä kulttuurin uudistajana.
Tampereen seudun kehittyminen on pitänyt Timo Mäki-Ullakon vuosien mittaan hereillä ja mahdollistanut työssä uuden oppimista.
Tampereen seudun kehittyminen on pitänyt Timo Mäki-Ullakon vuosien mittaan hereillä ja mahdollistanut työssä uuden oppimista.

Nyt kuusitoista vuotta Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtajana työskennellyt Timo Mäki-Ullakko aloitti S-ryhmän kaupallisessa kenttäkoulutuksessa vuonna 1987 ja toimi sen jälkeen vuoteen 2006 saakka erilaisissa tehtävissä ryhmän sisällä.  

Timon uran alkuvaiheeseen osui Suomen 80-luvun nousukausi ja sitä seurannut 90-luvun lama, ja hän pääsi näkemään aitiopaikalta, miten S-ryhmä lähti laman juurilta nousuun. 

– Tämän päivän osuuskaupat ovat hyvin erilaisia yrityksiä kuin 90-luvun alun osuuskaupat. Ruokakaupan markkinaosuus oli meillä pieni, omat pääomat osuuskaupoissa olivat tuskin plussalla. Isoista kaupungeista puuttuivat osuuskaupan myymälät. Onneksi polku ja yhteys asiakasomistajaan löytyi silloin, Timo kertoo. 

Lisää nousuja ja laskuja seurasi. 2000-luvulla Suomessa elettiin uutta nousukautta, ja Timo pääsi aloittamaan Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtajana vuonna 2007 – hieman ennen kuin Suomi notkahti rahoituskriisin aiheuttamaan taantumaan. 

Turbulensseista huolimatta Pirkanmaan Osuuskaupan ruokakaupan markkinaosuudessa nähtiin Timon toimitusjohtajakaudella roima nousu: vuonna 2006 markkinaosuus oli 33 prosenttia, kun vuoden 2022 lopussa se oli jo 45 prosenttia. 

Valta työntekijöille 

Pirkanmaan Osuuskaupan työntekijöille päin Timo on näkynyt yrityksen toimintakulttuurin uudistajana ja toiminnan kasvattajana, joka on antanut valtaa rohkeasti henkilökunnan käsiin. 

– Maailman muutos nopeutui 2010-luvulla hurjasti. Yritystämme johdettiin silloin vahvasti toimintaohjeisiin perustuen, eikä sellainen yritys pärjää nopeassa muutoksessa. Päätimme antaa henkilökunnallemme vapauden ja vastuun ratkaista asiakaskohtaamisia arkijärjellä, tavoitteena sydänteot ja loistava asiakaskokemus, Timo kertoo. 

Tänä päivänä Pirkanmaan Osuuskauppa on myynniltään 1,2 miljardin euron nykyaikainen monitoimialayritys, jonka menestyminen perustuu laajasti koko henkilökunnan osaamiseen ja innostukseen. Yli 213 000 asiakasomistajaa ja 3 000 työntekijää muodostavat yhteisön, joka rakentaayhdessä helppoutta ja hyvinvointia pirkanmaalaisille. 

Kuuma markkina-alue luotsattavaksi 

Pirkanmaan Osuuskaupassa yhteensä 22 vuotta työskennellyttä Timoa on pitänyt Pirkanmaalla etenkin alueen kiinnostavuus. Tampereen seutua pidetään tällä hetkellä yhtenä Suomen mielenkiintoisimmista ja kasvavimmista alueista. Se on pitänyt toimitusjohtajan vuosien mittaan hereillä ja mahdollistanut työssä uuden oppimista. 

– Elämässä on vaiheita, ja toimitusjohtajuus on ollut yksi hieno vaihe elämässäni ja urallani. Toimitusjohtajan työ on myös haastavaa, ja nyt koen, että minun on aika hakea uutta vaihdetta elämääni, Timo avaa. 

Pirkanmaan Osuuskaupan uuden toimitusjohtajan haku käynnistyy 15.1.2023. 

Lisätietoja: 

Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko, puh. 010 767 0070, timo.maki-ullakko@sok.fi 

Pirkanmaan Osuuskaupan hallintoneuvoston puheenjohtaja Timo Rajala, puh. 040 1741205, timo.r.rajala@sok.fi 

Kuvat

Tampereen seudun kehittyminen on pitänyt Timo Mäki-Ullakon vuosien mittaan hereillä ja mahdollistanut työssä uuden oppimista.
Tampereen seudun kehittyminen on pitänyt Timo Mäki-Ullakon vuosien mittaan hereillä ja mahdollistanut työssä uuden oppimista.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan Osuuskauppa
Pirkanmaan Osuuskauppa
PL 130
33101 Tampere

010 7670010http://www.s-kanava.fi/pirkanmaa

Pirkanmaan Osuuskauppa tarkoittaa ruokaa, palveluita ja loistavia asiakaskokemuksia. Meidät omistaa 213 000 asiakasomistajaa. Osuuskauppana tavoitteemme on luoda asiakkaillemme helpompia hetkiä ja lisätä hyvinvointia. Annamme toimintamme hyödyn asiakasomistajille edullisimpina hintoina, palkitsemisena ja vastuullisesti rakennetuilla, laadukkailla palveluilla yli sadassa liikepaikassa ja verkossa 3 000 työntekijän voimin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan Osuuskauppa

Maailman tapahtumat ja toimintaympäristön muutos heijastuivat vahvasti Pirkanmaan Osuuskaupan vuoteen 202213.2.2023 10:30:00 EET | Tiedote

Pirkanmaan Osuuskaupan verollinen myynti nousi viime vuonna ennätykselliseen 1,3 miljardiin euroon ja liikevaihto ensi kertaa osuuskaupan historiassa yli miljardin euron. Toiminnan tulos oli hieman yli 24 miljoonaa euroa. Hyvän myynnin myötä myös Pirkanmaan Osuuskaupan asiakasomistajille maksetun Bonuksen määrä kipusi viime vuonna kaikkien aikojen korkeimpaan lukuun, 43 miljoonaan euroon. Ennätyksellinen Bonus ja markkinoiden edullisimmat päivittäistavarahinnat toteuttivat osuuskaupan perustehtävää hyvin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme