Kangasala-talo Oy

Tinapillin alkeet vai sosiaalinen ryhmätanssi? Kangasala Irish Festival tarjoaa irlantilaisen musiikin ja tanssin opetusta aloittelijoista edistyneisiin

Jaa

Huhtikuun lopulla 25.- 27.4.2019 järjestettävä irlantilaisen musiikin, tanssin ja kulttuurin festivaali Kangasala Irish Festival - The Spring Gathering tarjoaa ohjelmistossaan konsertteja, elokuvia, tanssia, työpajoja ja jameja. Työpajoissa kiinnostuneet pääsevät kokeilemaan mm. tinapillien alkeita, irlantilaista musiikkia viululla ja kitaralla ja sosiaalista ryhmätanssia. Työpajoja on tarjolla sekä aloittelijoille että edistyneemmille.

Kangasala Irish Festival järjestettiin ensimmäistä kertaa keväällä 2018. Kuva: Harri Mäkipää.
Kangasala Irish Festival järjestettiin ensimmäistä kertaa keväällä 2018. Kuva: Harri Mäkipää.

Maailmanlaajuinen irlantilaisen musiikin opetuskanava Online Academy of Irish Music (OAIM) järjestää kuusi matalan kynnyksen irlantilaisen musiikin ja tanssin työpajaa osana Kangasala Irish Festivalin ohjelmaa. Tanssityöpajoissa ohjaajina toimivat lisäksi irlantilaisen tanssin taitajat Orfhlaith Ni Bhriain ja Mick McCabe sekä maailmaa irlantilaisittain kiertänyt kotimaan vahvistus Lotta Virkkunen.

Tavallisesti OAIM tarjoaa irlantilaisen musiikin opetusta verkkokurssien muodossa, mutta festivaalilla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tutustumaan taitaviin OAIM-opettajiin ja eri soittimiin livenä. Työpajoissa voi päästä ensikosketus irlantilaisen musiikin ja tanssin kanssa. Edistyneemmät soittaja voivat saada vinkkejä irlantilaisen musiikin ominaispiirteisiin ja omaan soittoonsa.

Opettajina toimivat OAIM:ltä Kirsten Allstaff, joka opettaa tinapillin alkeita, Tola Custy, jonka työpajassa syvennytään viuluun irlantilaisessa musiikissa sekä Cillian O´Dalaigh’n, joka opettaa säestystä kitaralla irlantilaisessa musiikissa. Tinapilli-, viulu- ja kitaratyöpajoissa edellytetään soittimen ja soittamisen perushallintaa. 

OAIM:n muusikoiden lisäksi työpajoja ovat vetämässä festivaalilla esiintyvät Orfhlaith Ni Bhriain ja Mick McCabe Irlannista sekä suomalainen irkkumusiikin ja -tanssin taitaja Lotta Virkkunen. Orfhlaith Ni Bhriain opettaa irlantilaista laulua ja Mick McCabe irlantilaista sosiaalista ryhmätanssia (set dancing), jossa tanssin ilo ja yhdessäolo merkitsevät enemmän kuin oikeat askeleet. Lotta Virkkunen pitää festarilla irlantilainen tanssin alkeistyöpajan. Irlantilaisen laulun, irlantilaisen sosiaalisen ryhmätanssin ja irlantilaisen tanssin alkeisiin voi osallistua ilman aikaisempaa kokemusta.

OAIM Abroad - irlantilaisen musiikin ja tanssin työpajat

Kangasala Irish Festival Kangasalla, la 27.4.2019 klo 10-15

Hinta: 10 € / työpaja

Paikkoina toimivat Pirtti, Lepokoti ja Kangasalan lukio.
Opetuskielenä on englanti lukuunottamatta suomenkielistä irlantilaisen tanssin alkeet -työpajaa.
Katso tarkemmat opetuspaikat ja ilmoittautumisohjeet osoitteessa: https://kangasalairishfestival.fi/tyopajat/

Klo 10.00-11.00 Irlantilainen laulu
Opetellaan muutama irlantilainen laulu Orfhlaithin johdolla rennossa tunnelmassa. Aikaisempaa lauluharrastusta ei tarvita. Opettaja: Orfhlaith Ni Bhriain

Klo 12.00-13.00 Irlantilainen tanssi (irish dance)
Alkeet, aikaisempaa kokemusta ei vaadita. Opettaja: Lotta Virkkunen

Klo 13.30-14.30 Säestys kitaralla irlantilaisessa musiikissa
Sopii jo hieman kitaraa soittaneille, oma kitara mukaan. Opettaja: Cillian O’Dalaigh

Klo 13.30-14.30 Tinapilli, alkeet
Voit lainata soittiminen työpajan ajaksi. Opettaja: Kirsten Allstaff

Klo 13.30-14.30 Irlantilainen sosiaalinen ryhmätanssi (set dance)
Opetellaan porukalla yksi ryhmätanssi, jossa tanssin ilo ja yhdessäolo merkitsevät enemmän kuin oikeat askeleet. Opettaja: Mick McCabe.

Klo 13.30-14.30 Viulu irlantilaisessa musiikissa
Sopii jo viulua soittaneille, oma viulu mukaan. Opettaja: Tola Custy

Opetuspaikat ja ilmoittautumisohjeet osoitteessa:

https://kangasalairishfestival.fi/tyopajat/

http://kangasalairishfestival.fi  

Facebook: https://www.facebook.com/kangasalairish/ 

Twitter: KangasalaIrish

Instagram: KangasalaIrish

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Irish Music Society of Tampere ry / Kangasala Irish Festival

Tuuli Rantala
yhdistyksen sihteeri ja festivaalin koordinaattori
p. 040 642 7789
irishtampere@gmail.com

Maija Koskenalusta
festivaalin taiteellinen johtaja
050 595 7271
irishtampere@gmail.com

Kangasala-talo
Laura Pekkala
Viestintä- ja markkinointipäällikkö
050 300 1391
laura.pekkala@kangasala-talo.fi

Kuvat

Kangasala Irish Festival järjestettiin ensimmäistä kertaa keväällä 2018. Kuva: Harri Mäkipää.
Kangasala Irish Festival järjestettiin ensimmäistä kertaa keväällä 2018. Kuva: Harri Mäkipää.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kangasala-talo Oy
Kangasala-talo Oy
Kuohunharjuntie 6
36200 Kangasala

040 773 0148http://www.kangasala-talo.fi/

Kangasala-talo on maan uusin kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta. Talon avajaisviikkoa vietettiin helmikuussa 2015. Kangasala-talossa on 285-paikkainen konserttisali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, galleria, Kangasalan valtuustosali sekä kunnanhallituksen kokoustila.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasala-talo Oy

Kangasala Irish Festivalin ohjelmassa tanssi vahvasti mukana - esiintyjänä irlantilaisen tanssin maailmanmestari Ruairi McCabe10.4.2019 09:03:54 EESTTiedote

Kangasalla järjestetään vapun alla 25.- 27.4.2019 irlantilaisen musiikin, tanssin ja kulttuurin festivaali: Kangasala Irish Festival - The Spring Gathering. Kangasala-talossa ja useissa Kangasalan keskustan paikoissa järjestettävän festivaalin ohjelmistoon kuuluu konsertteja, elokuvia, irlantilaisen musiikin ja tanssin opetusta sekä jameja, joissa soittajat kokoontuvat yhteen musisoimaan rennossa ilmapiirissä.