Perhehoitoliitto ry

Toimeksiantosopimus tekee perhehoitajan

Jaa

#tietoaperhehoidosta-somekampanja jakaa tietoa ja nostaa esiin perhehoidon hyviä käytäntöjä.

Maanantaina 4.3.2019 käynnistyi Perhehoitoliiton #tietoaperhehoidosta-somekampanja, joka näkyy sosiaalisen median kanavissa seuraavan kahden viikon ajan. Perhehoitoliiton lisäksi kampanjan viestejä jakavat ja kampanjan teemoista keskustelevat kymmenet vapaaehtoiset somelähettiläät omissa kanavissaan.

#tietoaperhehoidosta-kampanjassa nostetaan esiin keskeisiä perhehoitoon liittyviä aiheita, joista tulee toistuvasti liittoon paljon kysymyksiä ja joista sekä perhehoitajilla että perhehoidon järjestäjillä saattaa olla vääriä käsityksiä. Kampanja toistetaan vuoden aikana neljä kertaa, ja jokaisella kerralla käsittelyssä on uusi aihe.

Ensimmäisen kampanjan tärkein viesti on, että vasta toimeksiantosopimus tekee perhehoitajan.

- Toimeksiantosopimus on todella tärkeä asiakirja, sillä toimeksiantosopimuksella sosiaaliviranomainen siirtää julkisen hallintotehtävän eli lapsen tai aikuisen hoidon ja huolenpidon perhehoitajalle. Perhehoitajaksi kaavaillusta henkilöstä tulee siis perhehoitaja vasta toimeksiantosopimuksen allekirjoittamisen myötä. Ennen tätä henkilöllä ei ole juridista asemaa suhteessa hoidettavaan. Siksi toimeksiantosopimus on tärkeää tehdä ennen perhehoidon käynnistymistä, kertoo Perhehoitoliiton lasten ja nuorten perhehoidon kehittämispäällikkö Anu Lehtosaari.

Sopimus solmitaan kunnan ja perhehoitajan kesken.

- Toimeksiantosopimus on hyvä tehdä yhdessä keskustellen ja neuvotellen. Ensimmäisen toimeksiantosopimuksen tekeminen saattaa olla perhehoitajalle ainutlaatuinen sopimistilanne, ja perhehoitajan on tärkeää ymmärtää, mihin hän sitoutuu allekirjoittaessaan sopimuksen. Toimeksiantosopimuksessa sovitaan asioista, joilla on vaikutusta paitsi perhehoidossa hoidettavan myös koko perhehoitoperheen elämään. Tällaisia asioita on esimerkiksi perhehoitajan tuki.

Perhehoitoliitto toivoo, että kampanja innostaisi perhehoidon eri osapuolia kertomaan hyviä kokemuksia ja toimintamalleja käsittelyssä olevista aiheista.

- Perhehoidossa on paljon hyviä käytäntöjä, joista haluaisimme kuulla ja jakaa edelleen kaikkien vapaasti hyödynnettäväksi. Hyvät käytännöt eivät useinkaan maksa mitään, vaan ovat tulosta luovasta ongelmanratkaisusta, Lehtosaari muistuttaa.

Ensimmäisen kampanjan löydät sosiaalisesta mediasta hastageilä #tietoaperhehoidosta ja #toimeksiantosopimusensin. Seuraava kampanja käynnistyy kesäkuun alussa.

Lisätietoa: lasten ja nuorten perhehoidon kehittämispäällikkö Anu Lehtosaari, anu.lehtosaari@perhehoitoliitto.fi, puh. 040 310 1443 sekä osoitteesta https://www.perhehoitoliitto.fi/perhehoitoliitto/viestii_ja_vaikuttaa/tietoaperhehoidosta-kampanja

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Perhehoitoliitto ry
Perhehoitoliitto ry
Ilmarisenkatu 17 A
40100 JYVÄSKYLÄ

http://www.perhehoitoliitto.fi

Perhehoitoliitto ry on valtakunnallinen toimeksiantosuhteisen perhehoidon asiantuntijajärjestö, joka vaikuttaa, viestii, neuvoo ja kouluttaa perhehoitoon liittyvissä asioissa ja tukee perhehoitajia, sijaisvanhempia ja perhehoidossa hoidettavia lapsia ja aikuisia. Perhehoitoliitto ry on perustettu vuonna 1983. Perhehoitoliittoon kuuluu 21 perhehoitajien ja sijaisvanhempien alueellista jäsenyhdistystä, joissa on noin 4100 jäsentä.

Perhehoitoliitto kuuluu Monimuotoiset perheet -verkostoon, www.monimuotoisetperheet.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Perhehoitoliitto ry

Sisarussuhteet huomioitava lastensuojelun toimenpiteissä6.4.2020 08:35:53 EESTTiedote

Kansainvälistä sisarusten päivää juhlitaan vuosittain 10.4. Sisarussuhteisiin panostaminen on tarpeen erityisesti nyt, kun koronaviruksen leviämisen hillitsemiseen liittyvät toimenpiteet vaikuttavat voimakkaasti perheiden elämään. Esimerkiksi sijoitetun lapsen syntymäperheen sisarussuhteet sekä sijoituksen myötä syntyneet sisarussuhteet tarvitsevat molemmat huolenpitoa. Huolta voi pitää myös etänä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme