Rinnekoti-Säätiö

Toimintakeskus Heikkilä aloittanut toimintansa Kirkkonummella

Jaa

Rinnekoti on avannut uuden toimintakeskuksen Kirkkonummelle tammikuun alussa. Toimintakeskus Heikkilässä järjestetään päiväaikaista toimintaa kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille. Uudessa yksikössä toimintaa kehitetään vastaamaan asiakkaiden tavoitteita ja toiveita joko yksilöllisenä tai ryhmämuotoisena toimintana.

Toiminnan tavoitteena on tukea asiakkaita entistä itsenäisempään elämään. Osalla se voi tarkoittaa opinto- ja työpoluille siirtymistä vaihe vaiheelta, toisille taas vähenevää tuen tarvetta ja itsenäisempää elämänhallintaa.

- Toimintakeskuksessa on käytössä viikko-ohjelma, joten päivien kulku on hyvin strukturoitunut. Toimintojen sisällöt vaihtelevat kuitenkin päivittäin sen mukaan, mitkä ovat asiakkaan tavoitteet ja omat toiveet. Asiakas tekee itse valintoja päivittäin, Heikkilän palveluyksikön johtaja Sini Lindell kertoo.

Granberg toivoo ja uskoo, että Heikkilään muodostuu sellainen yhteisö, jonne kaikkien on mukava tulla ja olla, ja josta jokaiselle löytyy ystäviä.

- Toimiva yhteisö myös tukee jokaista elämässä eteenpäin, Lindell toteaa.

Yksikössä työskentelee moniammatillinen tiimi, jolla on erityisosaamisena erityisen vahvan tuen asiakkaiden kohtaaminen ja tukeminen.

- Jokaisella asiakkaalla on oma tapansa kommunikoida ja olla vuorovaikutuksessa. Jokainen heistä myös kohdataan yksilöllisesti juuri hänen omalla kommunikaatio- ja vuorovaikutustavallaan. Heikkilässä henkilöstön osaaminen puhetta tukeviin ja korvaaviin menetelmiin on hyvä, työllistymistä ja osallisuutta tukevien palveluiden palvelualuejohtaja Satu Granberg kertoo.

Toimintakeskuksen tilat on suunniteltu vastaamaan erityisen vaativan tuen asiakkaita ja sisutuksessa on huomioitu erityisesti aistipoikkeamien tuomat erityiset tarpeet. Tilat sijaitsevat katutasossa, mikä mahdollistaa helpon kulkemisen. Oma aidattu piha tuo turvallisen mahdollisuuden ulkoiluun ihan yksikön läheisyydessä.​

Yhteyshenkilöt

Taina Rönnqvist
viestintäpäällikkö
taina.ronnqvist@rinnekoti.fi
044 762 1992

Tietoja julkaisijasta

Rinnekoti-Säätiö
Rinnekoti-Säätiö
Rinnekodintie 10
02980 ESPOO

02063 855 11/vaihde, avoinna ma-pe 8.00-15.45http://www.rinnekoti.fi

Rinnekoti on Suomen suurin yksityinen kehitysvamma-alan toimija ja Suomen neljänneksi suurin hoiva-alan yritys. Rinnekodin palvelut on suunnattu kaikenikäisille vammaisuudesta, pitkäaikaisesta sairaudesta tai muusta syystä erityistä tukea tarvitseville sekä heidän perheille ja omaisille. Asiakkaina ovat myös palveluja ostavat tahot, kuten kunnat. Rinnekoti tarjoaa asumisen, terveydenhuollon ja kuntoutuksen sekä työn ja osallisuuden palveluita. Palveluita käyttää noin 3 500 asiakasta 60 kunnasta. Liikevaihtomme noin noin 80 miljoonaa euroa. Työllistämme yli 1100 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista pääasiassa Uudellamaalla. Rinnekodin työtä ohjaavat arvot ovat hyvä elämä, asiantuntijuus ja lähimmäisyys.

Lisätietoja: www.rinnekoti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rinnekoti-Säätiö

Rinnekodin tulos vuodelta 2018 antaa eväitä kasvuun2.4.2019 15:35:10 EESTTiedote

Rinnekoti-konsernin liikevaihto vuonna 2018 oli 83,1 miljoonaa euroa ja tilikaudelta syntyi voittoa 5,6 miljoonaa. Toimitusjohtaja Anu Kallio on tyytyväinen säätiön 91. toimintavuoden tulokseen ja kertoo sen antavan eväitä kasvulle. Rinnekodin tavoitteena on uudistua ja uudistaa myös koko toimialaa, sanoo Kallio. Toiminnan painopisteenä vuonna 2018 oli vastuullisuus ja palveluiden kehittäminen sekä kestävän pohjan rakentaminen, jotta maantieteellinen laajentuminen mahdollistuisi tulevina vuosina.

Pilottitutkimus vahvisti: Digitaalinen tunnetilan ja stressitasojen mittaaminen yhdistettynä videotutkimukseen antoi syvempää asiakasymmärrystä28.8.2018 09:04:14 EESTTiedote

Rinnekoti ja Sailer Oy käynnistivät toukokuussa 2018 ainutlaatuisen pilottitutkimuksen, jossa yhdistettiin digitaalinen tunteiden ja stressitasojen mittaaminen videografiseen laadulliseen tutkimukseen. Tutkimuksen tavoitteena oli ymmärtää paremmin asiakkaan tunteita ja sitä kautta luoda parempaa asiakasymmärrystä. Tutkimuksessa käytettiin viikon ajan älysormusta*, joka mittasi sympaattisen hermoston toimintaa. Pilotti-tutkimuksessa mukana oli kolme vaikeasti kehitysvammaista henkilöä, jotka kommunikoivat varhaisen vuorovaikutuksen keinoin** ja kuusi heidän kanssaan työskentelevää ohjaajaa. Pilottitutkimus nosti esiin arvokasta tietoa hoitohenkilökunnan sekä vaikeasti kehitysvammaisten henkilöiden, jotka eivät pysty kommunikoimaan puheella, tunteista, stressitasoista ja palautumisesta. Pelkkä kerätty data ei kuitenkaan riitä parantamaan henkilön elämänlaatua. Syvähaastattelemalla, analysoimalla ohjaajien pitämiä päiväkirjoja ja älysormuksen keräämää dataa, voidaan lisätä asiakasymmärrys

LEHDISTÖKUTSU: tiistaina 28.8. klo 8.30 Pilottitutkimuksen julkistustilaisuus - Digitaalinen tunnetilan ja stressitasojen mittaaminen yhdistettynä videotutkimukseen antoi syvempää asiakasymmärrystä.24.8.2018 10:39:18 EESTTiedote

Rinnekoti ja Oy Sailer käynnistivät toukokuussa 2018 ainutlaatuisen pilottitutkimuksen, jossa yhdistettiin älysormuksen avulla toteutettu digitaalinen tunne- ja stressitilan mittaaminen päiväkirjoihin, syvähaastatteluihin ja videografiseen tutkimukseen. Tutkimuksen tavoitteena oli ymmärtää paremmin ohjaajien ja kehitysvammaisten asiakkaiden tunne- ja stressitiloja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme