Rinnekoti-Säätiö

Toimintakeskus Seljassa panostetaan multisensorisuuteen ja kuntouttavaan työotteeseen

Jaa

Helsingin Kalliossa, Diakonissalaitoksen korttelissa on tällä viikolla aloittanut toimintansa uusi Toimintakeskus Selja. Syvästi kehitysvammaisille ja liikuntavammaisille henkilöille tarkoitetussa toimintakeskuksessa palvelu ja toiminta suunnitellaan asiakaslähtöisesti. Multisensorisuus ja kuntouttava ote tulee näkymään toiminnan läpikantavana ajatuksena.

Toimintakeskus Seljan palveluyksikön johtaja Johanna Siitonen odottaa malttamattomasti tiloihin suunniteltujen toimintojen valmistumista.
Toimintakeskus Seljan palveluyksikön johtaja Johanna Siitonen odottaa malttamattomasti tiloihin suunniteltujen toimintojen valmistumista.

Toimintakeskus sijaitsee keskeisellä paikalla historiallisessa ja tunnelmallisessa Alppikadun korttelissa. Alueella sijaitsee Rinnekodin muutakin toimintaa, kuten Maurinkodin asumispalveluyksikkö.

- Osalle asiakkaista siirtyminen taksilla asumisesta päiväaikaiseen toimintaan voi olla haastavaa ja väsyttävääkin. Nyt meillä on mahdollisuus luoda asiakkaan polku sujuvammaksi, kun kotoa Maurinkodista ei tarvitse siirtyä kuin lyhyt matka tänne Seljaan. Teemme tiivistä yhteistyötä kaikkien asiakkaidemme asumisen kanssa, jotta pystymme tukemaan asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla, palveluyksikön johtaja Johanna Siitonen kuvailee.

Toiminnassa tullaan kiinnittämään erityistä huomiota osallisuuden tukemiseen ja kokemukselliseen oppimiseen erilaisten vuorovaikutustilanteiden kautta. Tilat mahdollistavat myös pienryhmätoiminnan, jolloin esimerkiksi melulle aistiyliherkän asiakkaan päiväohjelma voidaan rakentaa siten, ettei hän kuormitu ylimääräisistä ärsykkeistä.

Seljan arjessa huomioidaan myös vaihtoehtoiset ja korvaavat kommunikointimenetelmät, multisensorinen työskentely ja kuntouttava työote.

- Työntekijämme ovat olleet todella innostuneita toiminnan käytänteiden ja päämäärien suunnittelussa. Tavoitteenamme on antaa asiakkaillemme parasta palvelua. Kiteytimme ajatuksemme sanaan Puima, jonka sanat taustalla mielestäni kuvaavat käynnistyvää toimintaamme juuri sopivasti, Siitonen kertoo.

Sanat puiman takana ovat positiivisuus, unelmatiimi, innovatiivisuus, multisensorisuus ja asiakaslähtöisyys.

Teksti ja kuva: Johanna Haaga-Shrestha

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Taina Rönnqvist
Viestintäpäällikkö
taina.ronnqvist@rinnekoti.fi
044 762 1992

Kuvat

Toimintakeskus Seljan palveluyksikön johtaja Johanna Siitonen odottaa malttamattomasti tiloihin suunniteltujen toimintojen valmistumista.
Toimintakeskus Seljan palveluyksikön johtaja Johanna Siitonen odottaa malttamattomasti tiloihin suunniteltujen toimintojen valmistumista.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Rinnekoti-Säätiö
Rinnekoti-Säätiö
Rinnekodintie 10
02980 ESPOO

02063 855 11/vaihde, avoinna ma-pe 8.00-15.45http://www.rinnekoti.fi

Rinnekoti on Suomen suurin yksityinen kehitysvamma-alan toimija ja Suomen neljänneksi suurin hoiva-alan yritys. Rinnekodin palvelut on suunnattu kaikenikäisille vammaisuudesta, pitkäaikaisesta sairaudesta tai muusta syystä erityistä tukea tarvitseville sekä heidän perheille ja omaisille. Asiakkaina ovat myös palveluja ostavat tahot, kuten kunnat. Rinnekoti tarjoaa asumisen, terveydenhuollon ja kuntoutuksen sekä työn ja osallisuuden palveluita. Palveluita käyttää noin 3 500 asiakasta 60 kunnasta. Liikevaihtomme noin noin 80 miljoonaa euroa. Työllistämme yli 1100 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista pääasiassa Uudellamaalla. Rinnekodin työtä ohjaavat arvot ovat hyvä elämä, asiantuntijuus ja lähimmäisyys.

Lisätietoja: www.rinnekoti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rinnekoti-Säätiö

Rinnekodin tulos vuodelta 2018 antaa eväitä kasvuun2.4.2019 15:35:10 EESTTiedote

Rinnekoti-konsernin liikevaihto vuonna 2018 oli 83,1 miljoonaa euroa ja tilikaudelta syntyi voittoa 5,6 miljoonaa. Toimitusjohtaja Anu Kallio on tyytyväinen säätiön 91. toimintavuoden tulokseen ja kertoo sen antavan eväitä kasvulle. Rinnekodin tavoitteena on uudistua ja uudistaa myös koko toimialaa, sanoo Kallio. Toiminnan painopisteenä vuonna 2018 oli vastuullisuus ja palveluiden kehittäminen sekä kestävän pohjan rakentaminen, jotta maantieteellinen laajentuminen mahdollistuisi tulevina vuosina.

Pilottitutkimus vahvisti: Digitaalinen tunnetilan ja stressitasojen mittaaminen yhdistettynä videotutkimukseen antoi syvempää asiakasymmärrystä28.8.2018 09:04:14 EESTTiedote

Rinnekoti ja Sailer Oy käynnistivät toukokuussa 2018 ainutlaatuisen pilottitutkimuksen, jossa yhdistettiin digitaalinen tunteiden ja stressitasojen mittaaminen videografiseen laadulliseen tutkimukseen. Tutkimuksen tavoitteena oli ymmärtää paremmin asiakkaan tunteita ja sitä kautta luoda parempaa asiakasymmärrystä. Tutkimuksessa käytettiin viikon ajan älysormusta*, joka mittasi sympaattisen hermoston toimintaa. Pilotti-tutkimuksessa mukana oli kolme vaikeasti kehitysvammaista henkilöä, jotka kommunikoivat varhaisen vuorovaikutuksen keinoin** ja kuusi heidän kanssaan työskentelevää ohjaajaa. Pilottitutkimus nosti esiin arvokasta tietoa hoitohenkilökunnan sekä vaikeasti kehitysvammaisten henkilöiden, jotka eivät pysty kommunikoimaan puheella, tunteista, stressitasoista ja palautumisesta. Pelkkä kerätty data ei kuitenkaan riitä parantamaan henkilön elämänlaatua. Syvähaastattelemalla, analysoimalla ohjaajien pitämiä päiväkirjoja ja älysormuksen keräämää dataa, voidaan lisätä asiakasymmärrys

LEHDISTÖKUTSU: tiistaina 28.8. klo 8.30 Pilottitutkimuksen julkistustilaisuus - Digitaalinen tunnetilan ja stressitasojen mittaaminen yhdistettynä videotutkimukseen antoi syvempää asiakasymmärrystä.24.8.2018 10:39:18 EESTTiedote

Rinnekoti ja Oy Sailer käynnistivät toukokuussa 2018 ainutlaatuisen pilottitutkimuksen, jossa yhdistettiin älysormuksen avulla toteutettu digitaalinen tunne- ja stressitilan mittaaminen päiväkirjoihin, syvähaastatteluihin ja videografiseen tutkimukseen. Tutkimuksen tavoitteena oli ymmärtää paremmin ohjaajien ja kehitysvammaisten asiakkaiden tunne- ja stressitiloja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme