ELY-keskukset

Toimintaympäristön kehittämisavustuksen haku laajasti verkottuneisiin, elinkeinoelämälähtöisiin tutkimus-, kehitys- ja innovaatio (TKI) -hankkeisiin

Jaa
Toukokuun alussa on avattu TKI-yhteistyötä lisäävä toimintaympäristön kehittämisavustus haku. Hakuun kohdistuvilla hankkeilla tuetaan elinkeinoelämän, varsinkin pk-yritysten, tarpeista lähteviä ja laajasti verkottuneita ja hyödynnettäviä ammattikorkeakoulujen, yliopistojen ja tutkimuslaitosten tutkimus-, kehitys- ja innovaatio (TKI) -hankkeita, joilla nopeutetaan tutkimusosaamisen nopeaa hyödyntämistä pk-yritysten kasvuliiketoiminnassa.

TKI-yhteistyön tavoitteena on lisätä erityisesti pienten yritysten ja arvoverkostoissa toimivien pk-yritysten TKI-toimintaa sekä tutkimustulosten nopeampaa hyödyntämistä näiden yritysten liiketoiminnassa. Lisäksi tavoitteena on olemassa olevien teknologioiden ja uusien ratkaisujen sekä näihin liittyvän tietotaidon ja osaamisen hyödyntäminen ja siirto sekä yritysten innovaatiokyvykkyyksien parantaminen.

Rahoituksella edistetään hallituksen tavoitetta nostaa tutkimus- ja kehittämismenot neljään prosenttiin suhteessa bruttokansantuotteeseen vuoteen 2030 mennessä.

Rahoitusta voivat hakea voittoa tavoittelemattomat korkeakoulut ja tutkimuslaitokset, joiden tehtäväksi on määritetty tutkimuksen tekeminen.

Rahoitusväline on ELY-keskusten toimintaympäristön kehittämisavustus, jota voidaan myöntää vain yhdelle tuen hakijaorganisaatiolle. Rahoitushakuun liittyvät hakemukset tulee jättää aluehallinnon asiointipalvelussa 31.8.2023 mennessä siihen ELY-keskukseen, jonka alueella tuen hakijaorganisaatio toimii. Hakemukset otetaan käsittelyyn ja arvioidaan hakuajan päättymisen jälkeen. Rahoitushaku on voimassa seuraavilla alueilla: Etelä-Savon ELY-keskus (Etelä-Savo, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo), Hämeen ELY-keskus (Etelä-Karjala, Kymenlaakso, Kanta-Häme, Päijät-Häme ja Uusimaa), Keski-Suomen ELY-keskus (Keski-Suomi, Pirkanmaa, Satakunta, Varsinais-Suomi, Etelä- Pohjanmaa, Pohjanmaa ja Keski-Pohjanmaa) sekä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus (Kainuu, Lappi ja Pohjois-Pohjanmaa.

Hakujaksolla on haettavana rahoitusta koko maassa enintään 4 000 000 euroa.

Lisätietoja hausta: TKI-hakuilmoitus, pdf

Hakuinfo järjestetään Teams-verkkoyhteydellä 31.5.2023 klo 13: osallistumislinkki.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Etelä-Savon ELY-keskus: Tiina Arpola, tiina.arpola(at)ely-keskus.fi
Hämeen ELY-keskus: Tuomas Lehtinen, tuomas.lehtinen(at)ely-keskus.fi
Keski-Suomen ELY-keskus: Henrik Broman, henrik.broman(at)ely-keskus.fi
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus: Gitte Meriläinen, gitte.merilainen(at)ely-keskus.fi


ELY-keskusten pk-rahoitusneuvonta antaa lisäksi neuvontaa sähköisestä hakemusprosessista: pk-yritysten rahoitus – kysy neuvoa asiantuntijalta, puhelinpalvelu 0295 024 800 (pvm/mpm) ma-pe klo 9–15, sähköposti: pkrahoitusneuvonta@ely-keskus.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Kesän 2023 leväseuranta on alkanut (Varsinais-Suomi, Satakunta)1.6.2023 13:54:07 EEST | Tiedote

Tällä viikolla käynnistyi jälleen kesäkuun alusta syyskuun loppuun kestävä valtakunnallinen sinileväseuranta. Seurannan aikana havainnoidaan sinilevien esiintymistä Suomen järvissä ja merialueilla. Tänä kesänä Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomi ja Satakunta) ELY-keskuksen vakioseuranta koostuu 36 havaintopaikasta, joista 20 sijaitsee merialueella ja 16 sisävesissä. Osa havaintopaikoista on ollut mukana seurannan alusta eli jo vuodesta 1998 saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme