Icon RE

Toimistotaloon remontoidaan 75 korkeatasoista asuntoa Kampissa - Neliöhinnaksi tulossa noin 10 000 euroa

Jaa

Lastenkodinkatu 5:n kiinteistö saa uuden elämän mittavassa remonttiprojektissa seuraavan kahden vuoden aikana Helsingissä. Kiinteistöön rakennetaan lisäkerros ja saunaosasto.

Lastenkodinkatu 5, Helsinki.
Lastenkodinkatu 5, Helsinki.

Helsingin Kampissa Lastenkodinkadun ja Lastenkodinkujan kulmassa sijaitseva laaja kiinteistö on ollut toimistokäytössä valmistumisestaan vuodesta 1966 lähtien. Viehättävän puutaloyhteisön vieressä sijaitseva laaja rakennus on nyt tyhjillään ja sitä odottaa laaja kehitys- ja remontointiprojekti. Rakennuksen nelikerroksista osaa korotetaan yhdellä kerroksella ja seitsenkerroksisen osan katolle rakennetaan saunaosasto.

Puolalainen kiinteistökehitysyhtiö Icon RE omisti talon vuoteen 2017 saakka, jolloin se myi sen. Nyt Icon RE on projektissa mukana kehitysjohtajana.

- Olemme tehneet uuden omistajan, puolalaisen investoijan kanssa paljon yhteistyötä eri projekteissa Puolassa. Luotamme yhteistyöhön täysin, kertoo projektin toimitusjohtaja Witold Bres Icon RE:sta.

Viihtyisiä asuntoja lapsiperheille

Remontointi käsittää yli 6 000 kerrosneliötä. Asuntoja tulee yhteensä 75 kappaletta. Ensimmäisen kerroksen liiketilat pysyvät lähes nykyisellään.

- Kaikki palvelut ovat vieressä, joten paikka on ihanteellinen lapsiperheille. Kampin keskukseenkin on matkaa alle 400 metriä. Lastenkodinkujan puolella vastapäätä sijaitsee Ressun peruskoulu ja korttelin päässä Lastenlehdon puisto leikkipaikkoineen. Julkisen liikenteen palvelut ovat todella lähellä.

- Kohderyhmänä ovat myös nuoret aikuiset ja perheet, jotka haluavat yhdistää asumisessaan keskustan loistavan sijainnin, rauhallisen asuinympäristön ja palvelujen läheisyyden, Bres kertoo.

Asuntojen neliöhinta tulee olemaan tämänhetkisten laskelmien mukaan noin 10 000 euroa neliöltä. Pienimmät yksiöt ovat 28 neliön kokoisia ja isoimmat asunnot hieman yli 100 neliön kokoisia.

-Perusajatuksemme on kuitenkin se, että asunnot tulisivat pääosin vuokralle.

Työt on tarkoitus aloittaa jo tämän vuoden syksynä. Rakennus on valmiina uusille asukkaille kesällä 2023. 

Kiinteistön omistaa puolalainen yritys RPGZ X sp. z o.o. Yrityksen toimitusjohtaja on Rafał Zieba, joka on kokenut kiinteistösijoittaja. Projektin hallinnasta vastaa puolalainen kiinteistökehitysyhtiö Icon RE, joka kilpailuttaa parhaillaan pääurakoitsijaa.

Sovinto Nuorisosäätiön kanssa 

Icon RE on myös tyytyväinen siihen, että erimielisyydet Nuorisosäätiön kanssa Lastenkodinkatu 5:n omistuksesta ja talon laina-asioista on sovittu yhteisellä päätöksellä.

-Kaikki aiemmat molemminpuoliset korvausvaatimukset on sovittu hyvässä yhteisymmärryksessä. Icon RE on nyt jälleen mukana talon kehittämisessä. Tämä on meille hieno asia, koska olemme parhaita asiantuntijoita huolehtimaan talon arvosta, Bres kertoo.

Icon RE ei kommentoi saatua sovintoa tämän enempää.

Nuorisosäätiö osti talon Icon RE:lta vuonna 2017. Nyt talo on siirtynyt siis toisen puolalaisen kiinteistösijoitusyhtiön omistukseen.

Linkit: englanninkielinen tiedote – Press release in English https://1drv.ms/u/s!ArX5hcfacRlerQqvkps4ro09iDqY?e=0kDYnu

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Witold Bres

Managing director of LKK5

witold.bres@iconre.pl

Kuvat

Lastenkodinkatu 5, Helsinki.
Lastenkodinkatu 5, Helsinki.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Icon RE
Icon RE

HELSINKI

http://iconre.pl

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Icon RE