Kustannusosakeyhtiö Otava

Toimistotyöläisten suosikkisarjakuva B. Virtanen siirtyy Otavalle

Jaa

Ilkka Heilän luoma B. Virtanen -sarjakuva täyttää tänä vuonna 30 vuotta.

Ensimmäinen Otavan julkaisema albumi on nimeltään Ajasta jäljessä ja se ilmestyy elokuussa 2019.

B. Virtanen on satiiri erityisesti toimistotyöstä ja hierarkkiseen johtamiseen perustuvasta yrityskulttuurista. B. Virtanen -nimisestä päähenkilöstä kertova arkistrippi ilmestyy tällä hetkellä yli kolmessakymmenessä sanomalehdessä ja sunnuntaisarja viidessätoista. Aikakauslehti Seura julkaisee sille erikseen räätälöityä sunnuntaisarjaa.

”B. Virtanen aloitti suomalaisen strippisarjakuvan kultakauden, joka edelleen jatkuu sanomalehtien ja kokoelmien sivuilla”, Otavan toimitusjohtaja Pasi Vainio toteaa. ”B. Virtanen on suvereeni tutkielma arjen sankarista, jonka vastoinkäymisiin voimme eläytyä ja jonka epäonnelle saamme nauraa myötätuntoisesti.”

Toimistotyöläisten elämästä kertovat stripit ovat ilmestyneet suomalaisissa lehdissä vuodesta 1989 lähtien. Ensimmäinen B. Virtanen -albumi ilmestyi vuonna 1997 Arktisen Banaanin julkaisemana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Ilkka Heilä
Ilkka Heilä
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme