Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Toimitilakustannukset pienenivät, suunnittelulla parannetaan toiminnan kustannustehokkuutta tulevaisuudessakin – aluehallintovirastot vuonna 2022

Jaa
Toimitilojen kustannukset pienenivät vuonna 2022. Aluehallintovirastojen toiminnan kustannustehokkuus tulevina vuosina perustuu hyvään talous- ja henkilöstövoimavarojen ennakoivaan suunnitteluun. Aluehallintovirastojen toimintakertomus vuodelta 2022 on julkaistu.

Vuonna 2022 toimitilamenot olivat noin 122 000 euroa pienemmät kuin vuonna 2021. Menot pienenivät onnistuneiden toimitilahankkeiden vuoksi. Toimitilamenot ovat kolmanneksi suurin menoerä viraston budjetissa. Suurimmat menot muodostuvat henkilöstökuluista ja palveluiden ostamisesta. Toimitilamenot ovat kuitenkin kasvussa yleisen kustannusnousun vuoksi.

Toimitilojen käytössä aluehallintovirastot noudattavat valtion toimitilastrategiaa, jonka keskeisiä periaatteita ovat virastojen yhteiskäyttöiset tilat sekä käyttöasteeseen perustuva tilamitoitus. Aluehallintovirastot laativat vuonna 2022 valtion toimitilastrategian mukaisen toimeenpanosuunnitelman sekä aluehallintovirastojen säästöpotentiaalisuunnitelman, joilla toimitilakustannuksia pyritään hillitsemään.

Työympäristön ja työskentelytapojen muutoksiin apua hybridityöoppaasta

Etätyön lisääntyminen sekä uusiin yhteiskäyttöisiin toimitiloihin siirtyminen muuttavat paljon työn tekemistä. Muutokseen sopeutumista helpottamaan aluehallintovirastoille tehtiin hybridityöopas. Tavoitteena on luoda muun muassa yhteisiä työskentely- ja digityötapoja sekä tukea yhteistöllisyyttä.

”Henkilöstön työssä jaksaminen ja arjessa toimivat työtavat ovat keskeinen osa työhyvinvointia, jota hybridityöoppaamme toivotaan tukevan aluehallintovirastoissa. Ajatuksenamme on ollut, että joustavuus lisää tuottavuutta ja hyvinvointia”, toteaa hallintojohtaja Henrika Räsänen.

Suunnittelulla laadukkaampaa ja kustannustehokkaampaa toimintaa

Aluehallintovirastoissa panostettiin tulevaisuuden suunnitteluun ja toiminnan kehittämiseen vuonna 2022. Aluehallintovirastot käynnistivät kokonaisarkkitehtuurityön, jonka keskeisenä tavoitteena on tiivistää aluehallintovirastojen välistä yhteistyötä, tehostaa tiedolla johtamista sekä parantaa käytössä olevien järjestelmien yhteensopivuutta. Tulevina vuosina keskeistä on kyky suunnitella talous- ja henkilöstövoimavaroja tarkoituksenmukaisesti ja tehdä valintoja, joilla on merkitystä toiminnan vaikuttavuuteen ja tuloksellisuuteen.

Aluehallintovirastojen toimintakertomus

Kaikki kuusi aluehallintovirastoa muodostavat yhden taloudenpidollisen kokonaisuuden, jonka kirjapidon hoitaa Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Vuosittainen julkaistaan yksi aluehallintovirastojen yhteinen toimintakertomus.

Aluehallintovirastojen yhteinen toimintakertomus 2022 (tilinpäätös 2022)

Lisätietoa

hallintojohtaja Henrika Räsänen, p. 0295 016 444

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Hieronta-alan yrittäjälle ehdollista vankeutta törkeästä kiskonnasta sekä useista muista rikoksista31.5.2023 10:07:23 EEST | Tiedote

Hieronta-alalla toimivan yrityksen toimitusjohtaja tuomittiin yhden vuoden ja neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen useista rikoksista. Toimitusjohtaja tuomittiin muun muassa viidestä törkeästä kiskonnasta, yhdestä kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä, kolmesta työsyrjinnästä, luvattoman ulkomaisen työvoiman käytöstä sekä kahdesta nuorten työntekijöiden suojelusäännösten rikkomisesta. Käräjäoikeus hylkäsi muun muassa ihmiskauppaa ja kahta kiskonnantapaista työsyrjintää koskevat syytteet. Helsingin käräjäoikeus antoi asiassa tuomionsa 30.5.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme