Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Toimittajat ja sananvapaus Valko-Venäjällä – mitä voimme oppia?

Jaa

Hanasaaren webinaarissa 24.5. toimittaja Åsa Ohlsson kertoo Valko-Venäjän riippumattomista toimittajista ja siitä, mitä voimme Suomessa ja Ruotsissa heiltä oppia.

”Åsa Ohlsson on seurannut Valko-Venäjän kehitystä monta vuotta ja häntä pidetään yhtenä Ruotsin parhaiten Valko-Venäjää tuntevana toimittajana. Hän on matkustanut ja kirjoittanut maasta monen vuoden ajan ja myös puhunut Valko-Venäjän toimittajien tilanteesta Ruotsin eduskunnassa”, Hanasaaren projektipäällikkö Janne Wikström kertoo.

Åsa Ohlssonin alustuksen jälkeen toimittaja Kerstin Kronvall Suomesta keskustelee sananvapauteen kohdistuvista uhista Suomessa ja Ruotsissa ruotsalaisen kollegansa Gert Lundstedtin kanssa.

Kerstin Kronvall on 1990-luvun alusta alkaen tehnyt lukuisia raportteja entiseltä neuvostoalueelta, kun taas Gert Lundstedt on Ruotsin toimittajaliiton hallituksen jäsen sekä toimittajaliiton ammattieettisen neuvoston ja Frilans Riksin puheenjohtaja.    

”Ajatuksena on myös keskustella siitä, millaista yhteistyötä suomalaiset ja ruotsalaiset toimittajat voivat tehdä estääkseen häirintää kotimassa ja ulkomailla”, Janne Wikström toteaa.

Webinaari jatkaa keskustelua Valko-Venäjästä, minkä Suomen ja Ruotsin ulkoministerit Pekka Haavisto ja Ann Linde aloittivat Hanasaaren tammikuun webinaarissa. 

Aika: 24.5.2021 klo 15–16.30

Paikka: online

Webinaarin kieli on ruotsi, mutta kysymyksiä voi esittää myös suomeksi ja englanniksi. Vapaa toimittaja Ingrid Svanfeldt toimii webinaarin moderaattorina.

Keskustelu on osa toimittajaopiskelijoille suunnattua lehdistönvapauskysymysten yliopistokurssia, jonka rahoittajana toimii Ruotsalais-suomalainen kulttuurirahasto.  

Tilaisuus on ilmainen ja kaikille avoin.

Ilmoittaudu webinaariin tästä:www.lyyti.fi/reg/Belarus_och_yttrandefrihet_vad_kan_vi_lara_oss_av_Belarus_och_hur_kan_vi_samarbeta_for_yttrandefriheten_6120/fi

Linkki ulkoasiainministeri Ann Linden ja Pekka Haaviston keskusteluun tammikuussa 2021: www.youtube.com/watch?v=Q3lVYlXzyaY&t=2468s

Lisätietoja antaa Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, tel. +358 40 767 7373

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme