Messukeskus

Toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen Helsingin matkailun neuvoa-antavan työryhmän puheenjohtajaksi

Jaa

THelsingin Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen on kutsuttu Helsingin matkailun neuvoa-antavan työryhmän puheenjohtajaksi. Työryhmä edistää ja elvyttää Helsingin matkailua tuomalla elinkeinon ääntä kuuluviin matkailun edistämisessä ja kehittämisessä.

Anni Vepsäläinen
Anni Vepsäläinen

Helsingin matkailu kasvoi tasaisesti vuoteen 2019 saakka ja kansainvälistyi muita toimialoja nopeammin. Koronapandemian ja Ukrainaan sodan aiheuttama globaali matkailualan kriisi on kuitenkin vaikuttanut koko matkailualaan voimakkaasti. Kriisin keskellä ja siitä palautumisessa korostuvatkin yhteistyön ja tiedon jakamisen merkitys. Tähän tarpeeseen Helsingissä on perustettu vuoden 2022 alussa kaksi uutta työryhmää Helsingin matkailun kehittämiseksi.

Helsingin matkailun neuvoa-antava työryhmä: elinkeino elävästi mukana

”Helsingin matkailun neuvoa-antava työryhmä haluaa yhä johdonmukaisemmin tuoda elinkeinon ääntä kuuluviin matkailun edistämisessä ja kehittämisessä,” summaa ryhmän puheenjohtaja, Suomen Messut Oyj:n toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Ryhmä asetetaan vuosille 2022–2023 ja sen jäsenistöön kuuluu matkailun edistämisen kannalta keskeisimpiä matkailutoimialojen tahoja muun muassa kuljetus-, ravitsemus-, majoitus-, elämys- ja tapahtuma-alalta sekä korkeakouluista. Jäsenistön vahvuutena on asiantuntijuus matkailun painopistealueissa, kuten digitaalisuudessa ja kestävyydessä.

Helsingin matkailun neuvoa-antavan työryhmän keskeisimpinä tehtävinä on seurata ja arvioida matkailun toimintaympäristön ja ilmiöiden kehittymistä kansallisesti ja globaalisti sekä tunnistaa ja priorisoida yhdessä Helsingin matkailun kilpailukykyä ja kasvua edistävät toimenpiteet.

”Matkailuelinkeino oli jo palautumaisillaan koronapandemiasta, kun Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyssodan myötä toimintaympäristö muuttui jälleen. Matkailun neuvoa-antava työryhmän elinkeinoedustajilta saamme arvokasta tietoa kentältä siitä, miten kaupunki voi auttaa elinkeinoa tämänhetkisessä tilanteessa ja sen jälkeen,” Anni Vepsäläinen sanoo.

Kaupunkikonsernin matkailun yhteistyöryhmä: poikkihallinnollista päätöksentekoa

”Kaupunkikonsernin matkailun yhteistyöryhmän tavoitteena on ketterästi ja kestävästi edistää Helsingin matkailun kilpailukykyä, uudistumista ja kasvua,” kertoo ryhmän puheenjohtaja, Helsingin matkailupäällikkö Nina Vesterinen.

Ryhmä on asetettu vuosille 2022–2025 ja sen jäsenistöön kuuluu matkailun kannalta keskeisimpiä tahoja kaupunkikonsernista, kuten brändiyksikön ja kansainvälisten asioiden päälliköt, sekä edustajat Helsingin Satamasta, Helsingin tapahtumasäätiöstä ja Helsinki Partnersista.

Kaupunkikonsernin matkailun yhteistyöryhmän tehtäviin kuuluu muun muassa tunnistaa ja edistää yhdessä Helsingin matkailun kilpailukykyä ja kasvua. Lisäksi ryhmä osallistuu matkailun ja tapahtumien tiekartan laadintaan, toteutukseen ja seurantaan sekä jakaa ja vastaanottaa ajantasaista tietoa matkailuun liittyvistä hankkeista. Laajempaa keskustelua ja yhteydenpitoa varten matkailuyksikkö järjestää vuosittain matkailuseminaarin.

”Matkailu liittyy tavalla tai toisella lähes kaikkeen kaupungin tekemiseen. Uskon, että sitä voidaan parhaiten edistää pitkäjänteisellä ja järjestelmällisellä yhteistyöllä yli toimialarajojen,” Nina Vesterinen tiivistää.

Lisätietoja ryhmistä ja muusta Helsingin matkailuelinkeinon verkostoyhteystyöstä: https://www.hel.fi/yritystenhelsinki/fi/matkailuelinkeino/verkostoyhteistyo/

Lisätietoja:

Matkailupäällikkö Nina Vesterinen, nina.vesterinen@hel.fi, +358 40 6354508
Toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, anni.vepsalainen@messukeskus.com, 0400 400 074

Avainsanat

Kuvat

Anni Vepsäläinen
Anni Vepsäläinen
Lataa
Anni Vepsäläinen
Anni Vepsäläinen
Lataa
Anni Vepsäläinen
Anni Vepsäläinen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Pelasta Itämeri -palkinto 4D Sieppari -teknologialle20.5.2022 00:01:00 EEST | Tiedote

Suomen Messusäätiön 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon saa tänä vuonna jyväskyläläinen Weeefiner Oy, joka on kehittänyt 4D Siepparin, jonka avulla otetaan talteen liuenneita metalleja teollisuuden sivuvirroista ja jätevesistä. Ratkaisu on ainutlaatuinen, edistää kiertotaloutta ja on monistettavissa. Palkinnolla tahdotaan vuosittain kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi.

Suomen Mestarikoulu 2022-kilpailun voitti Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo19.5.2022 16:41:44 EEST | Tiedote

Alan kilpailut ovat merkittävä osa Gastro Helsinki -ohjelmaa. Jo toista kertaa kisattava Mestarikoulu-kilpailu haluaa kasvattaa kiinnostusta ravintola-alan koulutusta ja osaajia kohtaan. Neljä kokkiparia kilpaili hyvässä yhteishengessä kahden päivän ajan mestaruudesta. Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo ja Omnia Espoo putsasi pöydän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme