Suomen riistakeskus – Varsinais-Suomi

Toinen susi ammuttiin lauantaina Mynämäellä

Jaa

Lauantaina ammuttiin Suomen riistakeskuksen poikkeusluvalla Mynämäellä toistuvasti asutuksen lähellä ja pihoilla vieraillut susi.

Syksyn ja talven aikana on tehty lukuisia havaintoja 1-3 sudesta, jotka ovat liikkuneet avaimella peltomaisemalla pääosin Mynämäen kunnan alueella. Tilannetta on seurattu tiivisti riistanhoitoyhdistyksen petoyhdyshenkilöiden ja metsästäjien toimesta. Havaintoja susista on tehty useita kymmeniä pihoilla ja asutusten välittömässä läheisyydessä. Hätäkeskukseen on myös tehty useita soittoja koskien susia pihoilla.   

Joulukuussa lukuisten karkotusten jälkeen ammuttiin Suomen riistakeskuksen päätöksellä naarassusi. Kaksi sutta jatkoi kuitenkin ei toivottua käyttäytymistä ja useiden uusien karkotuksen jälkeen iso aikuinen urossusi ammuttiin lauantaina Mynämäen Kivikylän alueella.  

Susi kuuluu lainsäädännössä tiukkaa suojelua vaativiin lajeihin. Suomen riistakeskuksen näkemyksen mukaan suden aiheuttamat toistuvat pihakäynnit sekä niiden negatiiviset vaikutukset ihmisten perusoikeuksiin sekä oikeus turvalliseen elinympäristöön olivat kuitenkin niin painavia että poikkeusluvan myöntämisen perusteet täyttyivät. Suomen riistakeskus katsoo, että  poikkeuksellisesti käyttäytyvien susien poistaminen ei vaaranna Varsinais-Suomen vahvaa susikantaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen riistakeskus – Varsinais-SuomiSuomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.