Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Toista kertaa järjestettävän Maunulaetnon teemoina Kuuba ja nykykansanmusiikki

Jaa

Maunulaetno järjestetään toista kertaa yhdessä Etnosoi!-musiikkitapahtuman kanssa. Kaksipäiväinen tapahtuma täyttää Maunula-talon maailman eri musiikkiperinteistä ammentavista rytmeistä marraskuussa.

Septeto Son esiintyy Maunulaetnossa 19.11. Kuva: Julia Mansikka.
Septeto Son esiintyy Maunulaetnossa 19.11. Kuva: Julia Mansikka.

Perjantaina 19.11. teemana on Kuuba ja esiintyjänä mm. Suomi-sonia soittava Septeto Son. Lauantaina 20.11. nykykansanmusiikkia tarjoilevat mm. Emmi Kuittinen ja Ikuisen ikävän orkesteri sekä Juurakko. Lauantaina voi myös osallistua tanssiteatteri Tsuumin improvisoituihin iltamiin. Molempina päivinä ohjelmassa on konsertti myös lapsille: perjantaina rytmittelee Pomppulinnan kreivi ja lauantaina ihmeitä taikoo Eppel & Peppel: Ihmepyörä.

Tapahtuma on maksuton.

Perjantai 19.11.2021
Maunulaetno II: Kuuba
Ohjelma
:

Klo 17.00 Pomppulinnan kreivi
Pomppulinnan Kreivi tekee lastenmusiikkia, josta aikuinenkin innostuu. Yhtyeen musiikki ei tunnusta tyylien ja kulttuurien rajoja, vaan yhdistää vaikutteita maailman eri kolkista. Lopputuloksena on mukaansatempaava musiikkimuhennos ja räjähtävän rytmikästä menoa.

Klo 18.00 Risto Vuorimiehen Sonia ei salsaa -luento kirjastossa
Son on kuubalaista tanssimusiikkia, jonka periaatteille salsakin perustuu. Musiikkityyliksi son vakiintui 1920-luvulla. Siitä lähtien se on koko ajan kehittynyt ja tuonut mukaan uusia erityispiirteitä eri aikakausilta.

Klo 19.00–21.30 Septeto Son
Septeto Son on Suomi-sonin pioneeri ja tiennäyttäjä. Yhtye perustettiin vuonna 1982 ja se on vieraillut useita kertoja Kuubassa sekä Yhdysvalloissa. 

Septeto Son: 
Tero Toivanen: tres, laulu 
Alexander Bravo: laulu, kitara 
Sami Pöyhönen: trumpetti 
Vili Mustalampi: laulu, marakassit 
Mikko Hyttinen: basso 
Pekka Kilpeläinen: tumbadoras 
Tero Rantanen: bongot, laulu  

Risto Vuorimiehen CUBA SIEMPRE -näyttely Maunula-talon aulassa 8.11.–21.11.2021
Valokuvaaja Risto Vuorimies on kuvannut Kuubaa monilla matkoillaan. Ensimmäisen kerran hän astui saarelle 1975 ja osallistui yhdessä muiden pohjoismaalaisten kanssa Suomi-Kuuba-seuran järjestämään työprikaatiin. Sitä seurasi useita matkoja. Näyttelyn uusimmat kuvat ovat vuodelta 1995.  

Maunula-talon kahvilassa on tarjolla kuubalaista ruokaa. 

Maunula-talo järjestää Maunulaetnon yhteistyössä Etnosoi! -tapahtuman kanssa.

Lauantai 20.11.2021
Maunulaetno II: Lähiöetno
Ohjelma:  

Klo 17.00 Eppel & Peppel: Ihmepyörä
Kun ihmepyörää pyöräyttää, tapahtuu – melkein mitä vaan! Ainakin tapahtuu laulu, tarina, runo ja soitto. Ehkä myös saippuakuplia, tanssia tai jotain hullunkurista! Hattupäinen apinalauma alkaa metelöidä ja sitten vietetään rottaprinsessan hienoja häitä. 

Klo 18.00 Emmi Kuittinen ja Ikuisen ikävän orkesteri
Emmi Kuittisen & Ikuisen ikävän orkesterin musiikki on saanut inspiraationsa karjalaisesta ja inkeriläisestä itkuvirsiperinteestä. Yhtyeen musiikki kertoo elämästä, kuolemasta, surusta ja rakkaudesta.

Klo 19.00 Tsuumin improvisoidut iltamat salissa
Improvisoidut iltamat on uudenlainen esityskokonaisuus, joka yhdistää tanssitaidetta, iltamaperinnettä, elävää musiikkia sekä mahdollisuuden osallistumiseen. 

Klo 20.00 Juurakko
Juurimusiikkia ja väkevää tarinankerrontaa yhdistelevä Juurakko risteyttää suomenkielisen blueslaulannan ja perinteisen kotimaisen soittimiston railakkaalla skiffle-asenteella. 

Aulassa soittaa Mental Alaska DJ Arttu Partinen. 

Maunula-talo
Metsäpurontie 4, Helsinki
www.maunulatalo.fi  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuurituottaja
Elina Tervonen
040 508 6022, elina.tervonen@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika
Maunula-talo

Viestintäsuunnittelija
Terhi Honkio
040 169 9706, terhi.honkio@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika
viestintä- ja markkinointipalvelut

Kuvat

Septeto Son esiintyy Maunulaetnossa 19.11. Kuva: Julia Mansikka.
Septeto Son esiintyy Maunulaetnossa 19.11. Kuva: Julia Mansikka.
Lataa
Juurakko. Kuva: Janne Mikkilä.
Juurakko. Kuva: Janne Mikkilä.
Lataa
Pomppulinnan kreivi. Kuva: Matias Löyttyniemi.
Pomppulinnan kreivi. Kuva: Matias Löyttyniemi.
Lataa
Eppel & Peppel. Kuva: Lars Kastilan.
Eppel & Peppel. Kuva: Lars Kastilan.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Maunula-talon toiminta suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa. Toimintamalli hyväksyttiin avoimessa foorumissa kesällä 2016 tukemaan talon toiminta-ajatusta:

Maunula-talo on kaikenikäisten ja erikielisten asukkaiden kohtaamispaikka. Osallistava ja innostava Maunula-talo tuo ihmisiä yhteen tekemisen ja yhdessäolon kautta. Työväenopisto, kirjasto ja nuorisopalvellut tukevat toisiaan ja toimivat yhteistyössä kaikilla tasoilla. Maunulan asukkaat ja muut talon käyttäjät osallistuvat toiminnan suunnitteluun ja tapahtumien tuottamiseen. Jakamalla yhdessä elämyksiä, tietoa ja taitoja tuemme ihmisten hyvinvointia, elinikäistä oppimista ja aktiivista kansalaisuutta.

Maunula-talon arvoihin kuuluvat ilo, avoimuus, yhdenvertaisuus, demokratia ja osallisuus.

Maunula-talo, Metsäpurontie 4, 00630 Helsinki
www.maunulatalo.fi

www.facebook.com/maunulatalo

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

The Helsinki City Museum, Children's Town and the Burgher’s House Museum Invite You to Enjoy the Holiday Season Once Again  25.11.2021 09:00:00 EET | Press release

The holiday season starts at the Helsinki City Museum and the Burgher’s House Museum on Saturday 27 November. The Christmas Mystery mobile game invites families with children and those young at heart on an adventure into the history of Christmas in Helsinki around the Market Square. The Burgher’s House Museum will take you to a peaceful 19th century Christmas.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme