Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Töölön kirjastosta voi lainata kirjastokortilla valokuvataidetta kotiin

Jaa

Lainaa valokuvataidetta -palvelu saapuu Helsinkiin, Töölön kirjastoon 17.1.2020. Helmet-kirjastokortilla on lainattavissa 24 teosta, jotka ovat kahdeksan eri valokuvataiteilijan kokoelmista. Lainaa valokuvataidetta on Taiteen edistämiskeskuksen, Valokuvataiteilijoiden liiton sekä Helsingin kaupunginkirjaston yhteinen palvelu, jonka aikana kokeillaan sarjamuotoisen taiteen lainaamista osana kirjastopalveluja. Kokeilu kestää vuoden 2020 loppuun asti. Palvelua on aikaisemmin kokeiltu Turussa, jossa valokuvateoksia voi lainata Turun pääkirjastosta.

Lina Jelanski, Fieldworks #6, 2017
pigmenttivedos alumiinille, kelluva syvätty kehys, museolasi. Koko: 50 x 40 cm.
Lina Jelanski, Fieldworks #6, 2017 pigmenttivedos alumiinille, kelluva syvätty kehys, museolasi. Koko: 50 x 40 cm.

Töölön kirjaston teosten taiteilijat ovat Lina Jelanski, Ulla Jokisalo, Jussi Kivi, Heli Rekula, Aura Saarikoski, Noora Sandgren, Heidi Strengell ja Otto-Ville Väätäinen. 24 teoksen kokonaisuuden on koonnut valokuvataiteilija, kirjailija Hanna Weselius. Kokonaisuuden teemana on valokuvan nykyisyys ja se, millä tavoin valokuva hakee ja tuottaa tietoa maailmasta.

”Olen valinnut kokoelmaan sekä nuorten että vanhempien tekijöiden töitä, joissa dokumentaarisuus ja käsitteellisyys, valokuva ja teksti sekä erilaiset materiaalisuudet lomittuvat. Poliittisuus ja yhteiskunnallinen kantaaottavuuskin voivat olla läsnä, mutta ei saarnaten vaan näyttäen ja kysyen”, Hanna Weselius kertoo.

Teokset lainataan, palautetaan ja varataan Töölön kirjaston 2. kerroksen Kirjastosalissa. Yhden teoksen laina-aika on 28 vuorokautta ja lainan voi uusia kolme kertaa. Teokset voi hankkia myös omaksi Valokuvataiteilijoiden liiton myyntikokoelmasta verkosta osoitteesta shop.hippolyte.fi.

”Olemme iloisia, että Töölön kirjastosta on mukana Lainaa valokuvataidetta -hankkeessa. Kirjasto on luonteva paikka kulttuurin ja taiteen saavutettavuudelle. Kirjasto on myös matalan kynnyksen paikka, johon jokainen on tervetullut. Laajat aukioloajat mahdollistavat pääsyn kulttuurin ääreen seitsemänä päivänä viikossa”, sanoo Töölön kirjaston johtaja Anne Ala-Honkola.

Töölöstä tulee tammi-helmikuussa suomalaisen valokuvataiteen keskipiste, sillä Lainaa valokuvataidetta -palvelusta tuttuihin taiteilijoihin voi törmätä Töölön kirjaston lisäksi myös Kulttuuritehdas Korjaamolla. Valokuvataiteilijoiden liitto avaa yhteistyössä Korjaamon kanssa uuden valokuvataiteelle omistetun näyttelytilan Hippolyte Korjaamon 17.1.2020. Ensimmäisessä näyttelyssä esitellään Lainaa valokuvataidetta -kokonaisuuden taiteilijoita.

Median edustajat ovat tervetulleita avajaisiin

Lainaa valokuvataidetta avautuu Töölön kirjaston Mika Waltari -salissa (Topeliuksenkatu 6, Helsinki) perjantaina 17.1.2020 klo 15, josta siirrytään klo 16 juhlistamaan Hippolyte Korjaamon avajaisia Kulttuuritehdas Korjaamolle (Töölönkatu 51 a-b, Helsinki). Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita kutsuvieraille tarkoitettuihin avajaisiin. Töölön kirjastossa on puhujana apulaispormestari Nasima Razmyar. Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Paula Tuovinen puolestaan pitää puheenvuoron sekä Töölön kirjastossa että Kulttuuritehdas Korjaamolla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunginkirjasto / Töölön kirjasto
Kirjastonjohtaja
Anne Ala-Honkola
anne.ala-honkola@hel.fi, 050 5735131

Taiteen edistämiskeskus
Visuaalisten taiteiden läänintaiteilija
Hannele Romppanen
hannele.romppanen@taike.fi, 029 5330823

Valokuvataiteilijoiden liitto ry
Toiminnanjohtaja
Henna Harri
henna.harri@hippolyte.fi, 040 5910770

Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika
Viestintäasiantuntija
Marjo Haatainen
marjo.haatainen@hel.fi, 050 3828150

Kuvat

Lina Jelanski, Fieldworks #6, 2017
pigmenttivedos alumiinille, kelluva syvätty kehys, museolasi. Koko: 50 x 40 cm.
Lina Jelanski, Fieldworks #6, 2017 pigmenttivedos alumiinille, kelluva syvätty kehys, museolasi. Koko: 50 x 40 cm.
Lataa
Ulla Jokisalo, Silmä, variaatio 2, 2019 (Alkuperäinen teos uniikki, 2010). Pigmenttivedos alumiinille, kelluva syvätty kehys (tammi), museolasi. Teoskuvan koko 33 x 45 cm
Ulla Jokisalo, Silmä, variaatio 2, 2019 (Alkuperäinen teos uniikki, 2010). Pigmenttivedos alumiinille, kelluva syvätty kehys (tammi), museolasi. Teoskuvan koko 33 x 45 cm
Lataa
Jussi Kivi, Sortunut kaivos, 2014. Pigmenttivedos alumiinikomposiittilevylle, museolasi, puukehys. Koko: 45 x 28,26.
Jussi Kivi, Sortunut kaivos, 2014. Pigmenttivedos alumiinikomposiittilevylle, museolasi, puukehys. Koko: 45 x 28,26.
Lataa
Heli Rekula, Bricolage I (for children), 2011
Pigmenttivedos, kelluva syvätty kehys (tammi), museolasi. Koko: 50 x 37 cm.
Heli Rekula, Bricolage I (for children), 2011 Pigmenttivedos, kelluva syvätty kehys (tammi), museolasi. Koko: 50 x 37 cm.
Lataa
Aura Saarikoski, Harmaatutkimuksia (Kökar) / Research Into Gray (Kökar), 2018. Pigmenttivedos, syvätty kehys (sävy: saksanpähkinä). Koko: 40 x 40 cm.
Aura Saarikoski, Harmaatutkimuksia (Kökar) / Research Into Gray (Kökar), 2018. Pigmenttivedos, syvätty kehys (sävy: saksanpähkinä). Koko: 40 x 40 cm.
Lataa
Noora Sandgren, Exhale (fallen sunflower 8.10.2019), 2019
pigmenttivedos alumiinille, syväys, lakattu koivukehys, museolasi. Koko: 50 x 40 cm.
Noora Sandgren, Exhale (fallen sunflower 8.10.2019), 2019 pigmenttivedos alumiinille, syväys, lakattu koivukehys, museolasi. Koko: 50 x 40 cm.
Lataa
Heidi Strengell, Endeis, 2017. Pigmenttivedos, Diasec. Koko: 33,3 cm x 50 cm.
Heidi Strengell, Endeis, 2017. Pigmenttivedos, Diasec. Koko: 33,3 cm x 50 cm.
Lataa
Otto-Ville Väätäinen, Inner Construction (Time Sculpture with Books), 2017
pigmenttivedos, syvätty kehys. Koko: 47 cm x 38 cm.
Otto-Ville Väätäinen, Inner Construction (Time Sculpture with Books), 2017 pigmenttivedos, syvätty kehys. Koko: 47 cm x 38 cm.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

* * *

Helsingin kaupunginkirjasto on Suomen suurin yleinen kirjasto ja hoitaa myös yleisten kirjastojen valtakunnallista kehittämistehtävää ja Kirjastot.fi-verkkopalveluja.

Helmet on pääkaupunkiseudun kaupunginkirjastojen kirjastoverkko - Helsinki Metropolitan Area Libraries. Siihen kuuluvat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginkirjastot.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kulttuurikeskusten kevätohjelmisto on julkaistu23.1.2020 08:00:00 EETTiedote

Helsingin kulttuurikeskukset Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Stoa ja Vuotalo ovat julkistaneet kevään ohjelmistonsa. Keskuksissa nähdään kevään aikana lähes tuhat tapahtumaa koko perheen työpajoista tanssiesityksiin sekä teatteri- ja sirkusesityksistä konsertti-iltoihin, näyttelyihin ja elokuvanäytöksiin. Ohjelmisto on tuttuun tapaan kaikille avoin, korkeatasoinen, monipuolinen ja osallistava. Osa tapahtumista on maksuttomia.

Vårens program för Helsingfors kulturhus har publicerats23.1.2020 07:59:00 EETTiedote

Annegården, Caisa, Gamlasgården, Malms kulturhus, Stoa och Nordhuset har publicerat sitt program för våren. I Helsingfors kulturcentraler ordnas nästan tusen evenemang under våren, från verkstäder för hela familjen till dansföreställningar och från teater- och cirkusföreställningar till konsertkvällar, utställningar och filmvisningar. Programmen är i vanlig ordning öppna för alla, högklassiga, mångsidiga och inkluderande. En del av evenemangen är avgiftsfria. Program finns också på svenska.

Savoy-teatteri teki kaikkien aikojen kävijäennätyksen 201917.1.2020 12:07:07 EETTiedote

Savoy-teatterin kävijämäärä kasvoi viime vuonna ennätykselliseen lukuun 120 100. Viime vuosi oli muutoinkin Savoy-teatterille menestyksekäs: ensi kertaa järjestetty Savoy JAZZFest keräsi salit täyteen ja sai kriitikoilta loistavat arviot. Muita yleisömenestyksiä olivat mm. maailmanmusiikkikonsertit, joiden esiintyjinä olivat The Mystery of Bulgarian Voices ja Gisela João, Fado Flamenco -esitykset, UMO Helsinki Jazz Orchestran lounaskonsertit sekä kotimaisten artistien Juha Tapion ja Anneli Saariston konsertit.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme