Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Töölönlahdella liikkujat ovat kiertäneet maapallon ympäri – Helsinki lahjoittaa 50 000 euroa Itämeren suojeluun muoviroskalta

Jaa

Helsingin kaupungin heinäkuussa lanseeraama liikkumishaaste Töölönlahden ympäri on innostanut mukaan tuhansittain liikkujia. Tavoitteena oli saada vuoden loppuun mennessä kasaan maapallon ympärysmitan verran kierroksia, mutta 40 000 kilometrin potti täyttyi jo tällä viikolla.

Maailmanympärysmatkan aikana Töölönlahti kierrettiin yhteensä yli 18 800 kertaa. Kuva: Seppo Laakso / Helsingin kaupunki
Maailmanympärysmatkan aikana Töölönlahti kierrettiin yhteensä yli 18 800 kertaa. Kuva: Seppo Laakso / Helsingin kaupunki

Tervetuloa juhlistamaan kuljettua matkaa Kotiinpaluujuhliin Töölönlahden pohjukkaan 4. joulukuuta illalla.

”On ollut mahtavaa seurata, kuinka sekä yksittäiset liikkujat että kaveri- ja työporukat ovat innostuneet kiertämään Töölönlahtea yhteisen tavoitteen hyväksi. Myös koululaisryhmät ovat olleet ahkerasti mukana kilometrien kerryttämisessä. Kiitokset kaikille liikkujille – te teitte sen!” iloitsevat Töölönlahden Helsinki-kontilla liikkujia opastaneet tuottajat Harri Pulliainen ja Marta Tiainen.

Tavoitteen täyttyminen tarkoittaa sitä, että Helsingin kaupunki lahjoittaa 50 000 euroa Itämeren suojeluun muovijätteeltä. Lahjoitus kohdistetaan Helsingin ja Turun kaupunkien luotsaamalle Itämerihaasteelle, joka toteuttaa sillä nopeiden kokeilujen rahoituksen. Rahoituksella tuetaan innovaatioita, jotka vähentävät muoviroskan määrää Itämeren meriympäristössä, saaristossa ja rannikolla.

Kotiinpaluujuhlat Töölönlahdella 4.12. 

Maailmanympärimatkaajien kotiinpaluuta juhlitaan Töölönlahden etelärannalla sijaitsevalla Helsinki-kontilla 4.12.2019 klo 17-18. Klo 17 lähdetään yhdessä vielä viimeiselle kierrokselle Töölönlahden ympäri, jonka jälkeen matkan päättymistä ja kotiinpaluuta juhlitaan kera glögin ja laulun.

Juhliin ovat kaikki tervetulleita, tarkempi ohjelma julkaistaan sivulla maailmanympärysmatka.fi.

Kotiinpaluujuhlien jälkeen sammutetaan matkakilometrejä mitanneet laskurit Töölönlahden rannalla.

Maailmanympärysmatka Töölönlahdella on osa Helsingin kaupungin virallista ohjelmaa Suomen EU-puheenjohtajakaudella. Helsingin kaupunki ei ole antanut EU-puheenjohtajakauden kokousvieraille lahjoja, vaan on päättänyt kohdentaa aineettoman lahjansa merensuojeluun.

Lisätiedot

Johtava asiantuntija
Saila Machere
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
040 5168 022
saila.machere@hel.fi

Projektipäällikkö
Riikka Lahdensuo
Kaupunginkanslia
050 5811 700
riikka.lahdensuo@hel.fi

Tiedotteen lähetti:

Johanna Snellman
viestintäasiantuntija
kaupunginkanslia, viestintä
puh. 040 843 0915
johanna.snellman@hel.fi 

Avainsanat

Kuvat

Maailmanympärysmatkan aikana Töölönlahti kierrettiin yhteensä yli 18 800 kertaa. Kuva: Seppo Laakso / Helsingin kaupunki
Maailmanympärysmatkan aikana Töölönlahti kierrettiin yhteensä yli 18 800 kertaa. Kuva: Seppo Laakso / Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunginjohtajat sekä HUSin ja HSL:n toimitusjohtajat kiirehtivät selkeää linjausta maskisuositukseen6.8.2020 15:09:55 EESTTiedote

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunginjohtajat sekä HUSin ja HSL:n toimitusjohtajat kiirehtivät valtakunnallista, selkeää linjausta maskisuositukseen. Tartuntojen määrässä on heinäkuun alusta alkaen ollut pääkaupunkiseudulla pientä, mutta silti selkeää kasvua. Uusia tartuntoja on ilmennyt kaikissa ikäryhmissä ja eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme