Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Töölönlahden puiston väliaikaisen pyörätien rakentaminen alkaa tällä viikolla

Jaa

Töölönlahden puistoon rakennetaan väliaikainen pyörätie. Työ alkaa 11.1. alkavalla viikolla. Nykyinen kävely- ja pyörätie on käytössä normaalisti ensi huhtikuuhun saakka. Rakentaminen ei vaikuta sillä liikkumiseen joitakin lyhyitä poikkeuksia lukuun ottamatta.

Töölönlahden puisto.
Töölönlahden puisto.

Väliaikainen reitti tehdään Pikku-Finlandian eli Finlandia-talon väistötilan rakentamisen vuoksi, ja se on käytössä vuoteen 2024 saakka.

Nykyinen kävely- ja pyörätie on käytössä normaalisti, sillä työmaa rajoittuu pääosin aidatulle puistoalueelle. Nykyiselle kävely- ja pyörätielle sijoittuvat työt pyritään tekemään mahdollisimman nopeasti työalueet aidaten. Jalankulkijat ja pyöräilijät ohjataan tällöin työmaan vierestä. Töölönlahden leikkipuisto on käytettävissä normaalisti rakentamisen ajan.

Työmaaliikenne kulkee Karamzininrannan kautta Töölönlahdenkadulle. Liikenteenohjaajat ovat paikalla kuorma-autojen tullessa ja lähtiessä työmaalta.

Väliaikainen pyörätie on suunniteltu kaupungin baanaohjeiden mukaisesti. Pyörätien leveys on 3,5 metriä, ja se päällystetään väriasfaltilla. Pyörätie valaistaan. Pyörätie on sovitettu puistoon niin, että siihen tarvitsee tehdä vain vähäisiä muutoksia.

Väistötila Pikku-Finlandian rakentaminen alkaa, kun väliaikainen pyörätie on valmis. Kävely- ja pyörätie palaa takaisin paikalleen Finlandia-talon perusparannuksen valmistumisen ja Pikku-Finlandian siirron jälkeen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Erkki Huitti
Projektinjohtaja
Kaupunkiympäristön toimiala
Rakennukset ja yleiset alueet
puh. 09 310 31866
erkki.huitti@hel.fi

Kuvat

Töölönlahden puisto.
Töölönlahden puisto.
Lataa
Asemapiirros.
Asemapiirros.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Millainen on huomisen Länsi-Helsinki? Asukastilaisuus verkossa keskiviikkona 27. tammikuuta kello 17.30−20.0022.1.2021 13:13:11 EETTiedote

Uutta Länsi-Helsinkiä -illassa kaupunkiympäristön toimialan asiantuntijat esittelevät Länsi-Helsingin ajankohtaisia hankkeita ja suunnitelmia. Verkkotilaisuudessa käydään läpi muun muassa alueen kaavoitusta, liikennettä, rakentamista sekä alueen koulujen ja päiväkotien tilannetta. Länsi-Helsinki tiivistyy merkittävästi 2020-luvulla ja alueelle nousee useita uusia asuinalueita, jotka täydentävät nykyisiä kaupunginosia. Illan aiheita ovat muun muassa Läntinen bulevardikaupunki, Kuninkaantammen aluerakentaminen ja Malminkartanon suunnitteluperiaatteet.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 21.1.202121.1.2021 18:11:47 EETTiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 21.1.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 4.2.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 19.1.202119.1.2021 18:07:29 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 19.1.2021 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme