Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Töölöntorille lisää viihtyisyyttä pienillä parannuksilla – työt alkavat lokakuussa

Jaa

Töölöntorin kehittäminen käynnistyy toria kohentavilla ja piristävillä pienparannuksilla. Torille tulee muun muassa tilapäinen oleskelulava sekä uusia penkkejä. Työt alkavat 25.10. ja valmistuvat kokonaisuudessaan alkuvuodesta 2022.

Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki
Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki

Kaupungin tavoitteena on kehittää Töölöntoria kaupunkilaisten oleskelu-, viihtymis- ja asiointipaikkana. Osana torin tilapäisiä parannuksia sen keskelle, nykyisen pysäköintialueen kohdalle tuodaan monikäyttöinen oleskelulava. Torille tuodaan kolme esteetöntä penkkiä nykyisen taksiaseman paikalle, missä ne ovat helposti saavutettavissa ja yhteydessä torielämään.

Nykyisten torimyyntipaikkojen sijainteja muutetaan levittämällä torimyyntiä nykyisen pysäköintialueen kohdalle ja torin kulkuväyliä selkeytetään.

Pysäköinti torilla poistuu – lisää tilaa torielämälle

Jotta torin toiminnallisuutta voidaan kehittää, pysäköintipaikat poistuvat torin keskiosasta. Pysäköinti torilla loppuu lokakuun viimeisellä viikolla (viikko 43). Maksulliset asiointi- ja vieraspysäköintiin tarkoitetut paikat siirretään torialueelta sivukaduille, minkä johdosta sivukatujen asukaspysäköintipaikkojen määrä vähenee nykyisestä. Vuonna 2018 käyttöön otettu 800-paikkainen maanalainen pysäköintilaitos palvelee asukkaita lähellä toria. Taksiasema siirtyy torilta Sandelsinkadun reunaan.

Autojen poistumisen ansiosta Töölöntorista muodostuu yhtenäinen aukiotila, jolle terassitoiminta, torimyynti ja oleskelu voivat paremmin levittäytyä. Uudistettu tori houkuttelee lisää jalankulkijoita alueelle. Myös turvallisuus paranee, kun autoliikenne vähenee.

Töölöntorin asemakaavoitus on käynnistymässä, ja torin pidempiaikainen uudistus on tarkoitus toteuttaa heti tilapäisten kokeilujen jälkeen, 2020-luvun puolivälissä. Uudistuksen tavoitteena on vahvistaa Töölöntorin identiteettiä ja imagoa, luoda Töölöntorista viihtyisä, oleskeluun ja asiointiin houkutteleva kaupunkitila sekä parantaa elinkeinojen toimintaedellytyksiä alueella.

Lue lisää torin uudistamisesta: hel.fi/toolontori.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anna Nyyssönen, projektinjohtaja
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 20569
anna.nyyssonen@hel.fi

Suunnitteluttaminen
Mika Kaalikoski, projektipäällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 39495
mika.kaalikoski@hel.fi

Rakentamiseen liittyvät kysymykset
Tieluiska Oy
Mikko Häkkinen, työnjohtaja
puh. 020 759 0456
mikko.hakkinen@tieluiska.fi

Kuvat

Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki
Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 2.12.20212.12.2021 18:44:14 EET | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 2.12.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 16.12.2021.

Tammasaarenlaiturille ideoitu kelluvia kerrostaloja – kaupunkilaisilta pyydetään näkemyksiä suunnitelmaan30.11.2021 08:50:33 EET | Tiedote

Ruoholahden länsiosaan, Tammasaarenlaiturin alueelle ehdotetaan merenpäällisiä asuntoja, joista osa on kelluvissa kerrostaloissa. Kyseessä on uusi asumismuoto Helsingissä, johon Floating Flats Oy hakee kaupungilta kehittämisvarausta. Ennen varauksen hyväksymistä kaupunkilaisilla pyydetään näkemyksiä suunnitelmasta Kerro kantasi –palvelussa 19. joulukuuta mennessä.

Pohjoisbaanasta sujuva pyöräliikenteen pääyhteys Käpylästä Vantaalle asti29.11.2021 16:07:45 EET | Tiedote

Helsingin kaupunki laatii parhaillaan yleissuunnitelmaa pyöräliikenteen pääreitille junaradan varteen Käpylän ja Vantaan rajan välille, yhteensä noin 9 kilometrin matkalle. Tätä tulevaa pyöräilyn pääreittiä kutsutaan Pohjoisbaanaksi. Yleissuunnitelmassa määritetään Pohjoisbaanan linjaus, suunnitteluratkaisut ja arvioidaan toteutuskustannukset. Tavoitteena on sujuva ja laadukas pyöräliikenteen pääyhteys. Kaupunkilaisilta toivotaan mielipiteitä karttakyselyyn mm. eri reittivaihtoehdoista 19.12.2021 asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme