ToQyo Food Street

ToQyo Food Street tuo tokiolaiset street food -klassikot Helsingin sydämeen

Jaa

Helsingin Stockmannille on avattu uudenlainen japanilainen ruokakeidas ToQyo Food Street. Ruokakatutyyppinen ravintolakonsepti tuo tokiolaisen katuruokakulttuurin ja sen aidot klassikkomaut Helsingin ytimeen.

ToQyo Food Street on moderni japanilainen ruokakeidas keskellä pääkaupunkia. Kuva: Heidi Haapanen
ToQyo Food Street on moderni japanilainen ruokakeidas keskellä pääkaupunkia. Kuva: Heidi Haapanen

ToQyo Food Streetin makumaailmaan on haettu vaikutteita Aasiasta ja nimensä mukaisesti erityisesti Tokiosta. Tarjolla on tokiolaisen katukeittiön klassikoita, kuten nuudelirameneita, Bento-lounasbokseja, Gyudon-lihabowleja ja höyrytettyjä Bao-sämpylöitä.

- Tokio on yksi maailman ruokapääkaupungeista ja sen katuruokakulttuurilla on pitkät perinteet. ToQyo tuo suomalaisten saataville Japanissa ja maailmalla suosittuja annoksia, joita on muualta Suomesta haastavaa löytää, kertoo ToQyon takana oleva Jesper Björkell.

Björkell on suomalainen japanilaisen ruoan lähettiläs ja sushiguru, joka on vastannut viimeiset 10 vuotta Hanko Sushi -ravintoloiden makumaailmasta. Ajatus uudesta aasialaisesta ravintolasta on kuplinut Björkellin haaveissa jo vuosia.

- Paitsi, että japanilainen ruoka on ollut aina omissa intresseissä, sen suosio viime vuosina on selkeästi nostanut päätään suomalaisten keskuudessa. Yhdessä tokiolaisen kokkimme Shinichiro Higashin kanssa olemme lainanneet Tokion parhaimmat klassikot ja tehneet niistä mahdollisimman autenttisia ja moderneja, mutta ripauksella omaa luovuuttamme, kertoo Björkell.

Björkellin mukaan ToQyossa ei ole kyse ravintolasta ihan sen perinteisessä merkityksessä.

- En niinkään puhuisi ravintolasta, vaan ruokakadusta, jossa japanilainen katuruoka kohtaa sushimaailman. Kadun toisella puolella on ToQyo ja toisella puolella aasialaista makumaailmaa jatkaa Hanko Sushi, Björkell tarkentaa.

Björkellille laadukas ruoka on paljon muutakin kuin maku.

- Olen kaikkien näiden vuosien aikana nähnyt, miten ruoka yhdistää ihmiset paitsi tiskin edessä, myös sen takana. Ruoka, sen valmistaminen ja nauttiminen on minulle valtavan rakas asia, jonka uskon, toivon ja haluan näkyvän myös asiakkaillemme, Björkell painottaa.

ToQyon ravintolatila on suunniteltu niin yhteisöllisiä ruokakokemuksia silmällä pitäen kuin myös palvelemaan kiireisiä kaupunkilaisia. Viihtyisien tilojen suunnittelusta on vastannut Suunnittelutoimisto Grass Business.

- Maut ovat helposti lähestyttäviä ja ravitsevista annoksista voi nauttia meillä pidemmän kaavan kautta tai nopeasti mukaan napattuina. Laadukasta lounasta arvostava voi ottaa annoksen mukaan tai istahtaa tiskille nauttimaan siitä paikan päällä, Björkell sanoo.

ToQyo Food Street on Björkellin ja ravintolayhtiö NoHo Partnersin yhteistyön tulos.

ToQyo Food Street
Stockmann 1. kerros
Aleksanterinkatu 52, 00100 Helsinki
https://www.toqyo.fi/

Lisätiedot:
Jesper Björkell, ToQyo Food Street, puh. +358 40 834 7646, jesper@toqyo.fi

Avainsanat

Kuvat

ToQyo Food Street on moderni japanilainen ruokakeidas keskellä pääkaupunkia. Kuva: Heidi Haapanen
ToQyo Food Street on moderni japanilainen ruokakeidas keskellä pääkaupunkia. Kuva: Heidi Haapanen
Lataa
ToQyo Food Streetin tilojen suunnittelusta on vastannut Suunnittelutoimisto Grass Business. Kuva: Patrick Stycz / Grass Business
ToQyo Food Streetin tilojen suunnittelusta on vastannut Suunnittelutoimisto Grass Business. Kuva: Patrick Stycz / Grass Business
Lataa
ToQyon ravintolatila on suunniteltu niin yhteisöllisiä ruokakokemuksia silmällä pitäen kuin myös palvelemaan kiireisiä kaupunkilaisia. Kuva: Patrick Stycz / Grass Business
ToQyon ravintolatila on suunniteltu niin yhteisöllisiä ruokakokemuksia silmällä pitäen kuin myös palvelemaan kiireisiä kaupunkilaisia. Kuva: Patrick Stycz / Grass Business
Lataa
Höyrytetyt Bao-sämpylät ovat saaneet inspiraationsa Tokion eteläpuolelta Yokohamasta, joka on Ramenin synnyinpaikka ja Baon rantautumissatama. Kuva: Heidi Haapanen
Höyrytetyt Bao-sämpylät ovat saaneet inspiraationsa Tokion eteläpuolelta Yokohamasta, joka on Ramenin synnyinpaikka ja Baon rantautumissatama. Kuva: Heidi Haapanen
Lataa
Eri alueet Tokiosta tarjoavat erilaisia makuja. Pohjois-Shinjukussa sijaitsevan Shin Okubon Korea Town tuo makuihin korealaisia vivahteita. Kuva: Heidi Haapanen
Eri alueet Tokiosta tarjoavat erilaisia makuja. Pohjois-Shinjukussa sijaitsevan Shin Okubon Korea Town tuo makuihin korealaisia vivahteita. Kuva: Heidi Haapanen
Lataa
Björkell on suomalainen japanilaisen ruoan lähettiläs ja sushiguru, joka on hakenut oppinsa maailmalta. Kuva: Tuukka Ervasti
Björkell on suomalainen japanilaisen ruoan lähettiläs ja sushiguru, joka on hakenut oppinsa maailmalta. Kuva: Tuukka Ervasti
Lataa
ToQyon ramenit valmistetaan japanilaisia perinteitä kunnioittaen, mutta omalla erityisreseptiikalla. Kuva: Heidi Haapanen
ToQyon ramenit valmistetaan japanilaisia perinteitä kunnioittaen, mutta omalla erityisreseptiikalla. Kuva: Heidi Haapanen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ToQyo Food Street
ToQyo Food Street
Aleksanterinkatu 52
00100 Helsinki

+358 50 321 1349https://www.toqyo.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.