Vaasan kaupunki - Vasa stad

Torin joulukuusi löytyi tänä vuonna Purolasta – myös jouluvalot sytytetään normaaliin tapaan

Jaa

Vaasan keskusta saa jälleen valohoitoa sadoista torin ympäristöön levittyvistä jouluvaloista. Valoloiston kruunaa komea joulukuusi, joka löytyi tänä vuonna Purolasta.

Arkistokuva: Mikael Matikainen
Arkistokuva: Mikael Matikainen

Joulukuusi kaadettiin keskiviikkona Timo ja Marjut Männistön tontilta Purolasta. Männistöille kuusi on monessa mielessä merkityksellinen.

– Ostimme tämän tontin 90-luvulla, jolloin siinä oli pelkkää metsää. Meidät on aikoinaan vihitty metsän keskellä ja alttari rakennettiin silloin juuri tämän kuusen juurelle, Timo Männistö muistelee.

Tontin raivaaminen ja talon rakentaminen alkoi pian vihkimisen jälkeen.

– Tyttäremme kastettiin työmaalla ja kastemaljan vesi kaadettiin kuusen juurelle. Siitä ilmeisesti voimistuneena kuusi lähti kasvamaan ja se on varmaankin syynä miksi siitä tuli niin iso ja komea, Männistö naurahtaa.

Kuusi oli noin kolme metriä korkea, kun talo valmistui. Nyt se alkaa olla jo liian iso Männistöjen tontille, joten he päättivät tarjota sitä kaupungille.

Viheraluetiimin palveluvastaava Jarmo Latvalan mukaan kuusiehdokkaita oli tänä vuonna tarjolla poikkeuksellisen paljon.

– Etsimme kuusta ensin kaupungin omilta tonteilta, mutta sen lisäksi saimme kymmenkunta tarjousta asukkailta. Kuusen pitää olla vähintään 10-12 metriä korkea, symmetrinen ja tuuhea, ja tällä kertaa paras löytyi Purolasta, Latvala kertoo.

Kuusi katkaistiin ja kuljetettiin torille keskiviikkona 16.11. ja se komistaa keskustaa aina tammikuun 13. päivään saakka.

Kuusen ympärille kiedotaan viime vuosien tapaan sata metriä valokaapelia, 25 lämpimän valkoista valopalloa ja yli metrin korkuinen valaistu latvatähti. Kuusen juurella komeilee lisäksi kolme isoa, noin kaksi metriä leveää joulupalloa.

Energiatehokkaat jouluvalot valaisevat keskustaa

Vaasan keskustaan saatiin muutama vuosi sitten täysin uudet jouluvalot, joita täydennettiin viime jouluna torille asennettavalla satoja metrejä pitkällä led-valonauhalla.

Vaikka kaupunki pyrkii säästämään energiaa monin eri toimenpitein, energiatehokkailla led-valaisimilla toteutetut jouluvalot pidetään päällä tänäkin vuonna. Myös asukkaat ovat kokeneet tärkeänä, että keskustan joulutunnelmaan panostetaan.

– Jouluvalojen osuus kaupungin kokonaisenergiankulutuksessa on hyvin pieni. Näemme tärkeäksi säilyttää jouluvalojen tuoman ilon ja piristyksen muutoin pimeänä vuodenaikana, kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi perustelee.

Valot valaisevat toria ainakin loppiaisviikkoon saakka, ja mahdollisesti myös pidempään.

Yhteyshenkilöt

Palveluvastaava Jarmo Latvala, +358 40 761 5572, jarmo.latvala@vaasa.fi

Kuvat

Arkistokuva: Mikael Matikainen
Arkistokuva: Mikael Matikainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa körfestival arrangeras 18-21.5.2023 – anmälan har öppnats för körerna8.12.2022 14:05:00 EET | Tiedote

Vårliga Vasa fylls igen med körmusik då Vasa Körfestival XXIX arrangeras för 29:e gången 18-21.5.2023. På huvudkonserterna får vi höra ett mångsidigt utbud på finländska toppkörer och därutöver får vi höra ett uruppförande av den svenska kompositören Jakob Mühlrads internationella beställningsverk. Även anmälan för körerna har öppnats och anmälningstiden pågår till 31.1.2023.

Vaasan kuorofestivaali järjestetään 18.–21.5.2023 – kuorojen ilmoittautuminen on alkanut8.12.2022 14:05:00 EET | Tiedote

Keväinen Vaasa täyttyy jälleen kuorolaulusta, kun Vaasan Kuorofestivaali XXIX järjestetään 29. kerran 18.–21.5.2023. Pääkonserteissa on monipuolisesti mukana suomalaisia huippukuoroja ja festivaalilla kuullaan myös ruotsalaisen säveltäjän Jacob Mühlradin kansainvälisen tilausteoksen kantaesitys. Kuorojen ilmoittautuminen on myös avattu ja ilmoittautumisaikaa on 31.1.2023 saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme