Tosibox Oy

TOSIBOX OY NOSTAA 5 MILJOONAA EUROA KASVURAHOITUSTA

Jaa
Oululainen teknologiayritys Tosibox Oy on nostanut 5 miljoonan euron suuruisen oman pääoman ehtoisen rahoituskierroksen Nexit Venturesilta ja 3TS-rahastolta

OULU ja ATLANTA, GEORGIA, 15.9.2021 – Tosibox Oy, johtava OT-verkkoalustojen (operational technology; OT) kehittäjä, on nostanut 5 miljoonan euron suuruisen oman pääoman ehtoisen rahoituskierroksen Nexit Venturesilta  sekä Nexitin kumppanilta 3TS-rahastolta. Nexit on Suomen vanhin ja kokenein teknologian kasvurahoittaja, joka on tehnyt useita irtautumisia johtaville kansainvälisille teknologiayrityksille.

Sijoitus tarjoaa Tosibox Oy:lle 2,75 miljoonaa euroa uutta pääomaa välittömästi ja siihen sisältyy optio 2,2 miljoonan euron jatkorahoitukseen.

Sijoituksen tukemana Tosibox kiihdyttää nopeaa kansainvälistä kasvuaan sekä USA:ssa että muilla avainmarkkinoilla ja kehittää uusia ohjelmistotuotteita ja liiketoimintamalleja digitalisoituvaan maailmaan. Tällainen on esimerkiksi uusi TOSIBOX®-ohjelmistoalusta, joka tarjoaa automatisoidut koko yrityksen kattavat tietoturvaominaisuudet OT-ympäristöihin ja rajoittamattomasti skaalautuvan verkon asiakkailleen.

Tosibox Oy:n toimitusjohtaja Kaija Sellman kommentoi: “Nexitin sijoitus antaa meille rahoitusta kansainvälisen kasvun kiihdyttämiseen entisestään ja mahdollistaa uusien asiakkaiden ja markkinoiden tavoittamisen. Odotamme myös innolla työskentelemistä Nexitin tiimin kanssa, jonka ‘kädet savessa’ lähestymistapa ja Activist VC -malli sopivat hyvin meidän kasvuhaluihimme ja kehitystarpeisiimme.”

Sijoitus on ensimmäinen Nexitin tuoreesta Nexit III -rahastosta, joka keskittyy rahoittamaan lupaavimpia eurooppalaisia kasvuvaiheessa olevia B2B-yrityksiä, jotka auttavat asiakkaita kiihdyttämään digitaalista transformaatiota ja joilla on hyvä pohja nopealle kansainväliselle kasvulle.

Nexit Venturesin General Partner, Artturi Tarjanne, toteaa: “Olemme ylpeitä Tosibox Oy:stä Nexit III -rahastomme ensimmäisenä sijoituksena, josta tulee tiimimme todellinen silmäterä. Olemme vaikuttuneita Tosibox Oy:n tiimistä ja teknologiasta ja olemme saaneet harvinaisen vahvaa positiivista palautetta Tosibox Oy:n asiakkailta sijoitusprosessimme aikana.”

Nexitin Activist VC -toimintamallin mukaisesti Tosibox Oy:n tiimi ja Nexit keskittyvät yhdessä Tosibox Oy:n kehittämän innovatiivisen ohjelmistoteknologian kaupallistamiseen entistä pidemmälle ja tuomiseen kansainvälisille markkinoille. Tosibox Oy:n kehittämät ratkaisut mahdolistavat turvallisten OT-verkkojen erittäin helpon käyttöönoton ja hallinnan. Tuotteiden patentoitu turvakerros on markkinoilla ainutlaatuinen ja sen avulla Tosibox pystyy voittamaan laitelähtöiset kilpailijansa ja tarjoamaan asiakkaille kiinnostavia uusia sovelluksia ja uusia tapoja tuotteiden ostamiseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaija Sellman, toimitusjohtaja, Tosibox Oy
Puh. +358 40 555 0725
Email: kaija.sellman (at) tosibox.com


Artturi Tarjanne, General Partner, Nexit Ventures
Puh. +358 400 692 992
Email: artturi.tarjanne (at) nexitventures.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tosibox Oy
Mechelininkatu 3a C87
00100 Helsinki

http://www.tosibox.com

Tietoja Tosibox Oy:stä
Tosibox Oy on johtava tietoturvallisten OT-verkkojen toimittaja. Sen patentoitu TOSIBOX® OT -verkkoalusta suojaa yli 100.000 verkkoa ja sillä on yhdistetty yli 100 miljoonaa sensoria, konetta, laitetta ja käyttäjää. Tosibox Oy:n perusti vuonna 2011 Veikko Ylimartimo, jonka mielestä turvallisen etäkäytön ei pitäisi olla hankalaa, kallista tai aikaavievää. Tosibox Oy:llä on nyt käyttäjiä yli 150 maassa, toimipisteet Suomessa, Ruotsissa, Saksassa ja Yhdysvalloissa ja sen myyntikumppaniverkosto toimii yli 60 maassa. Lisätietoja: www.tosibox.com. 

Tietoja Nexit Venturesista
Nexit Ventures on teknologian kasvurahoittaja, joka keskittyy digitaaliseen murrokseen. Nexit sijoittaa eurooppalaisiin kasvuvaiheessa oleviin B2B-yrityksiin, joilla on maailmanmarkkinoille suunnattuja tuotteita ja palveluita ja joita Nexit voi tukea laajan kansainvälisen verkostonsa avulla. Aktiivisena omistajana Nexit tarjoaa kohdeyhtiöilleen sillan USA:n teknologiamarkkinoille ja on irtautunut siellä menestyksekkäästi lukuisista kohdeyhtiöistään. Lisätietoja: www.nexitventures.com.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.