Naantalin kaupunki

Toukokuussa kuullaan jälleen keväisiä iltasoittoja Naantalin kirkon tornista

Jaa

Naantalissa alkaa vapunpäivänä 1.5. toukokuun iltasoitot, jotka kuullaan Naantalin kirkon tornista trumpetilla soitettuna joka ilta kello 19 koko kuun ajan. Musiikkielämyksen järjestävät Naantalin kaupungin kulttuuripalvelut ja Naantalin seurakunta.

Iltasoitot soivat jo kolmatta kertaa Naantalissa. Viime vuoden keväällä toukokuun iltasoittoja kuultiin reilun kahden viikon ajan, ja joulukuussa soivat jouluiset iltasoitot niin ikään trumpetilla soitettuna.

– Halusimme piristystä tähän rajoitusten aikaan, kun yleisötapahtumien järjestäminen on ollut mahdotonta. Viime kevään soitoista tulleen hyvän palautteen perusteella kaupunkilaiset pitivät kuulemastaan ja ottivat soitot hienosti iltakävelyn oheisohjelmaksi, kertoo Naantalin kaupungin kulttuuri- ja viestintäsuunnittelija Anu Anttila.

– Iltasoitoilla halutaan tuoda hyvää mieltä ja iloa elävän musiikin kautta. Soittoaika iltaseitsemältä on vielä sellainen, että lapsetkaan eivät ole ehtineet mennä nukkumaan, vaan musiikkia voi tulla kuuntelemaan oman porukan kesken. Iltasoitot voi ottaa vaikka jokailtaiseksi rutiiniksi, ja samalla voi ihailla kirkon ympäristössä kevään etenemistä, Naantalin seurakunnan kanttori Miika Hartikainen toteaa.

Tänä keväänä kuullaan viime vuoden tavoin suomalaisia kansanlauluja ja muuta kevääseen sopivaa musiikkia. Hartikainen kertoo, että iltasoittojen kappaleissa saatetaan kuulla myös toukokuun juhlapäiviin, esimerkiksi vappuun ja helluntaihin sopivia, kuorolaisille tuttuja kappaleita.

Iltasoittojen taustalla on tietenkin Naantalin tunnettu ja pidetty kesäperinne, vespersoitto. Vesperistä iltasoitot eroavat paitsi ajankohdan ja kappaleiden puolesta, myös soittosuunnaltaan: perinteiset vesperit soitetaan kolmeen suuntaan, presidentille kohti Kultarantaa, kaupungille ja merelle, mutta iltasoitot kuullaan vain yhteen suuntaan eli kaupunkiin päin.

Toukokuun iltasoitot soittaa trumpetilla Teemu Luotohaara, joka on soittanut Naantalin vespersoitot vuodesta 2013 lähtien.

Toukokuun iltasoitot ilahduttavat päivittäin ajalla 1.–31.5.2021 kello 19. Kesäkuun ensimmäisenä päivänä alkaa vespersoitto, joka soitetaan kello 20 perinteitä kunnioittaen aina 31.8. saakka. Ennen vespersoittoa Vanhankaupungin rannassa Trumputtaja kehottaa rummutuksellaan kaupungin väkeä hiljentymään ja kuuntelemaan soittoa.

Vespersoitto on yksi Naantalin vanhimmista yhtäjaksoisista kesäperinteistä. Ensimmäisen kerran vesper kuultiin Naantalissa jo vuonna 1924.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anu Anttila
kulttuuri- ja viestintäsuunnittelija
Naantalin kaupunki
044 733 4566
anu.anttila@naantali.fi

Miika Hartikainen
kanttori
Naantalin seurakunta
040 130 8317
miika.hartikainen@evl.fi

Kuvat

Lataa
Lataa
Teemu Luotohaara. Kuva: Jorma Räsänen
Teemu Luotohaara. Kuva: Jorma Räsänen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Hangan lauttarantaan saadaan uusi odotuskoppi16.4.2021 12:30:21 EEST | Tiedote

Rymättylän Hankaan on valmistunut uusi odotustila. Hangan rantaan yhteysaluslaiturin läheisyyteen tuleva rakennus on tarkoitettu Hanka–Seili–Nauvo-reitillä liikkuvien käyttöön, esimerkiksi Pienen Rengastien pyöräilijöiden odotus- ja levähdyspaikaksi. Odotustilan ovat rakentaneet kaupungin kunnossapidon kirvesmiehet. Varsinainen rakennus on nyt viimeistelyä vaille valmis, ja paikoilleen Hangan rantaan se tuodaan vielä tämän kuun aikana. Odotustilan on suunnitellut Naantalin kaupungin kaavoitusarkkitehti Mika Sahlström. Rakennuksen suunnittelussa on otettu huomioon, että samaa rakennetta voitaisiin monistaa tuleviin saman tyylisiin rakennuksiin Naantalissa. – Rakennuksessa on kehärakenne, jossa talon runko ja katto muodostavat tavallaan yhtenäisen kehän. Näin kaikki runkorakenteet saadaan tehtyä kerralla valmiiksi. Vaikka malli on hieman monimutkainen, kehärakenne tuo nopeutta sen valmistamiseen, kertoo Naantalin kaupungin kunnossapitomestari Mikko Viitala. – Kehärakenne mahdollistaa sen

Turun, Naantalin ja Raision kaupunginjohtajat sitoutuvat Naantalin Nesteen alueen kehittämiseen25.3.2021 10:45:00 EET | Tiedote

Selvityshenkilö Panu Routila on luovuttanut Naantalin Nesteen jalostamon alueen tulevaisuutta koskevan selvitystyönsä elinkeinoministeri Mika Lintilälle. Routilan selvityksen mukaan alueelle olisi mahdollista muodostaa bio- ja kiertotalouden keskittymä. Selvitystyössä on tunnistettu useita yrityksiä, jotka ovat alueesta kiinnostuneita. – Panu Routila on tehnyt erittäin merkittävän työn selvittäessään alueen mahdollisuudet ja etsiessään yritykset, jotka näkevät alueen kiinnostavana teollisen toiminnan alustana. Parhaimmillaan tästä hankkeesta muodostuu esimerkki teollisuuden uudistumisen mahdollisuuksista, mutta se edellyttää kaikkien tahojen sitoutumista ja panostusta sekä työn jatkumista keskeytyksettä, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve. Jalostamotoiminnassa ollut alue on kokonaisuudessaan yli 200 hehtaaria ja saavutettavuudeltaan erinomainen sekä maantieyhteyksin, rautateitse, että syväväylää pitkin. Kyseessä onkin kansainväliselläkin tasolla houkutteleva kohde uudelle teollisu

Naantalin uudeksi kaupunginjohtajaksi on valittu Laura Leppänen15.3.2021 20:27:06 EET | Tiedote

Naantalin kaupunginvaltuusto on valinnut kokouksessaan 15.3.2021 Naantalin uudeksi kaupunginjohtajaksi Laura Leppäsen. Kaupunginvaltuusto valitsi Leppäsen virkaan yksimielisesti. – Kiitän kaupunginvaltuustoa luottamuksesta ja valinnastani. Naantali on hieno kaupunki ja tulen tekemään parhaani kaupungin, sen asukkaiden, yritysten ja toimijoiden hyväksi. Odotan ilolla tulevia työtehtäviä, niin mahdollisuuksien hyödyntämistä kuin haasteiden ratkaisemistakin. Avoimella yhteistyöllä kaupungin henkilöstön ja luottamushenkilöidemme kanssa tulemme saamaan tuloksia aikaan, Leppänen toteaa valinnastaan. Laura Leppänen on koulutukseltaan filosofian tohtori, ja hän toiminut vuodesta 2019 alkaen Päijät-Hämeen liiton maakuntajohtajana. Leppänen on työskennellyt aiemmin Varsinais-Suomen liitossa maakuntauudistuksen muutosjohtajana. Naantalin kaupunginjohtajan tehtävä oli haettavana 27.11.–28.12.2020. Kelpoisuusvaatimuksena virkaan oli soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, ja valittavalta toivottiin h

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme