Fliiga

TPS tasoitti voitot 2489 katsojan edessä – salibandymestaruus ratkeaa perjantaina Hakametsässä

Jaa
TPS selvitti Nokian KrP:n toisenkin ottelupallon, voitti kotonaan 2489 katsojan edessä 4-2 ja tasoitti finaalien tilanteeksi 3-3. F-liigan mestaruus 2023 ratkeaa näin perjantaina seitsemännessä loppuottelussa Hakametsän jäähallissa.

TPS huudatti kotiyleisöään jo ottelun viidennellä minuutilla, kun se pelasi vastaiskun kruunuksi Peteris Treksen kaksin maalivahti Miro Tuomalan kanssa ja Trekse uitti pallon Nokia-vahdin alta verkkoon. Lisää hunajata tarjoiltiin vasta ottelun puolivälissä mutta sitten kaksin kappalein. Ensin kukapa muu kuin latvialaistähti Trekse päätti vastaiskun tarkkaan laukaukseen takatolpan tyveen, ja kohta iski itsensä vapaalyönnin jälkeen täysin vapaana keskeltä sektoria löytänyt Olli Laine kotijohdoksi jo tyrmäävän 3-0. Aivan kokonaan ei TPS sentään kyennyt Nokian KrP:n maan vaarallisimmaksi arvioitua hyökkäystä nollaamaan, sillä viisi minuuttia ennen toista taukoa Juuso Ahola avasi lähietäisyydeltä vieraiden maalitilin. Nousu ei kuitenkaan jatkunut kolmannessa erässä vaan peli pysyi TPS:n hallussa, ja seitsemän minuuttia ennen loppua Tuomas Ojala sijoitti Mikko Hautaniemen syötöstä tilanteeksi jo 4-1. Kuudella viittä vastaan onnistui Joonatan Kovanen kaventamaan, mutta edes lähelle mestaruusjuhlia eivät kovin kohmeiset nokialaiset tänään yltäneet.