Fliiga

TPS:n voittoputki jatkuu välierissä, ÅIF nousi kahden tappion jälkeen uusimaan liigapaikkansa

Jaa
Viime keväänä EräViikingit onnistui nipistämään tulevalta mestarilta TPS:ltä yhden välierävoiton, mutta tällä kertaa eivät kauden kaikki ottelunsa voittaneet turkulaiset olleet yllätettävissä. TPS voitti avauskohtaamisen 5-1.

Vielä toisessa erässä EräViikinkien Alma Hedman onnistui kuittaamaan Milla Nordlundin kotijoukkueelle laukoman johdon, mutta siihen vieraiden onnistumiset tänään jäivät. Jenna Saario laukoi mustavalkoiset uudelleen johtoon, ja erän lopussa Sofia Leino kasvatti eron kahteen. Lopputulos oli taululla jo päätösjakson puolivälissä, kun Laura Rantanen ja ylivoimalla Jenna Saario olivat ehtineet komistella lukemia.

TPS:n ylivoimasta kertovat myös maalivahtien torjunnat, kun vieraiden Saskia Ormakille kirjattiin 23 torjuntaa kotijoukkueen Noora Vuorelan puuttuessa peliin vain 11 kertaa.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Sunnuntaina nähdään toiset ottelut molemmissa välieräpareissa EräViikingit–TPS ja PSS–Classic. Toista paria johtaa PSS 1-0.

F-liigakarsinnassa nappasi ottelusarjan kahdella tappiolla aloittanut ÅIF kolmannen voittonsa kaataessaan Jokerit sen kotikaukalossa 4-3 ja pelaa ensi kaudella liigassa. Jokerit putosi 1 divisioonaan.

Jokerit vei avauserän 1-0 ja nousi vielä toisen lopulla Nea Suomisen komealla yksilösuorituksella tasalukemiin 2-2, mutta kolmannessa ÅIF ratkaisi. Iida Sinkko ja Mira Oksman ronkkivat irtopallosta maalin edestä sipoolaiset uudelleen johtoon, ja seuraavassa vaihdossaan sama kaksikko iski tilanteeksi jo 4-2 Jokereiden hukattua pallon omassa päädyssään. Nea Suominen kavensi vielä Anna Ylikojolan levityksestä vasemmalle, mutta viimeiset kahdeksan ja puoli minuuttia Jokerit yritti turhaan tasoitusta.