Vaasan kaupunki - Vasa stad

Trafikskyltar och vägskick i Vasa kartläggs med ett mobilspel

Dela

Vasa stad och Carchupa, ett nyetablerat företag från Tammerfors, kommer via crowdsourcing, d.v.s. med hjälp av invånarna, att kartlägga trafikskyltar och vägskick genom ett mobilspel. Första skedet av kartläggningen genomförs 5.12 och då används spelet för att skapa ett trafikmärkesregister.

I appen Carchupa kommer Vasas vägar att täckas av mynt och andra objekt som är värda pengar. Objekten samlas in genom att man spelar in en video i applikationen. Artificiell intelligens används för att analysera asfaltskador och trafikskyltarnas positioner i videorna.

– Att undersöka vägarna genom ett mobilspel är ett intressant koncept som kommer att göra insamlingen av aktuell information om Vasas vägnätverk snabbare. Videomaterialet och på artificiell intelligens baserad bildigenkänning används först för att etablera ett trafikskyltsregister och nästa år för att kartlägga vägarnas skick, säger Jukka Talvi, direktör för Kommuntekniken.

De första kartläggningarna sker i 5.12 när objekt tillsammans värda runt 1000 euro kommer att spridas ut på Vasas gator. Längst varje kilometer kommer det att finnas insamlingsbara föremål värda ca 2 euro. Man behöver bara en bil, en telefonhållare monterad på vindrutan och en Android-telefon för att delta.

– Vem som helst som har en Android-smarttelefon kan vara med och samla in uppgifter med video, som sedan analyseras med hjälp av artificiell intelligens. Vårt mål är att göra insamlingen av skadorna betydligt snabbare och att sänka kostnaderna, säger Carchupas verkställande direktör Toni Paju.

Kontakter

Toni Paju, verkställande direktör, Carchupa
0503226263, toni.paju@carchupa.com

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum