Into Kustannus

Trilleri 2030-luvulta: Risto Isomäen Atlantin kuningatar

Jaa

Risto Isomäen "Atlantin kuningatar" on 2030-luvulle sijoittuva trilleri, jossa uusin teknologia ratkaisee ilmastonmuutoksen aiheuttamia karmaisevia ongelmia.

Malaria on piinannut maapallon olentoja jo 130 miljoonan vuoden ajan ja tappanut vähintään puolet kaikista maapallolla koskaan eläneistä ihmisistä. Se on aina ollut ja tulee aina olemaan sairauksien Kuningatar.

Isomäen 1.10. ilmestyvässä Atlantin kuningattaressa olosuhteet malarian leviämiselle ovat jälleen muuttuneet suotuisiksi. Kuten eräs kirjan hahmoista sanoo: ”Valkoiset kuolevat malariaan, kun maapallo lämpenee ja merenpinnan nousu muuttaa myös pohjoisen rantakaupungit ja jokilaaksot malariasoiksi. Vähän ajan päästä yksikään valkoinen nainen ei enää halua lisääntyä muuten kuin mustan afrikkalaisen miehen kanssa – koska muuten heidän lapsensa kuolevat jo vauvoina malariaan.”

Kirjassa esitellään uusinta teknologiaa, kuten Guinnessin ennätystenkirjasta tuttu materiaali piioksidiaerogeeli (Silica aerogel), jonka lämpöä ja kylmyyttä eristävät ominaisuudet ylittävät kaikki tähän asti tunnetut materiaalit. 

Atlantin kuningatar on paluu CIA:n ex-agentti Lauri Nurmen maailmaan. Se on itsenäinen jatko-osa Tammen julkaisemille Lauri Nurmi -seikkailuille Litium 6 (2007), Jumalan pikkusormi (2009) ja Haudattu uhka (2016).

”Parasta työssäni on, kun romaanissa kuvaamani ajatukset kävelevät kirjojen maailmasta ulos todellisuuteen”, sanoo Risto Isomäki.

Teos on Jules Vernen jalanjäljissä kirjoitettu utopiaromaani, joka visioi parempaa tulevaisuutta ihmiskunnalle. Osana tarinan juonta se tuo esiin suuren joukon turhan vähälle huomiolle jääneitä tai aivan uusia keinoja torjua ilmastonmuutosta.

Risto Isomäki (s. 1961) on laaja-alainen ja arvostettu kirjailija, kolumnisti ja ympäristöaktivisti. Hän on julkaissut yli 20 romaania ja tietokirjaa. Sarasvatin hiekkaa (Tammi 2005) oli Finlandia-ehdokas ja voitti Tähtivaeltaja- ja Kiitos kirjasta -palkinnot. Romaanista tehty sarjakuva voitti Sarjakuva-Finlandian.

Isomäen kirjoja on käännetty noin 20 kielelle, ja hänelle on myönnetty myös European Science Fiction Associationin palkinto. Vuonna 2020 Risto Isomäelle myönnettiin Tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinto. Palkitsemisperustelut voi lukea täältä.

Arvostelukappaleet:
arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Haastattelupyynnöt:
riikka.kamppi@intokustannus.fi
040 572 9733

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
kuva: Nauska
kuva: Nauska
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Into Kustannus
Into Kustannus
Kalevankatu 43
00180 HELSINKI

http://www.intokustannus.fi

Into on kustantamo, joka julkaisee uutta avaavaa ja näkökulmia avartavaa laadukasta kirjallisuutta yksin ja yhteistyössä muiden tahojen kanssa. Innon toiminta on rohkeaa, kunnianhimoista ja tavoitteellista. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Into Kustannus

Anna Kontula pohtii uutuuskirjassaan aikamme polttavia kysymyksiä ja historioitsija Jaana Torninoja-Latola kertoo, millainen oli Sylvi-Kyllikki Kilven matka valtakunnan vaikuttajaksi16.9.2021 13:58:00 EEST | Tiedote

Anna Kontulan "Pikkuporvarit" on täynnä herkullisia huomioita aikamme hengestä – pikkuporvarillisesta elämäntyylistä ja mielenmaisemasta. "Sylvi-Kyllikki Kilpi – Matka valtakunnan vaikuttajaksi" kertoo, miten vankkumaton usko sivistykseen ja tasa-arvoon ajoi Kilven politiikan huipulle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme