Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Trumpetin supertähti Till Brönner SavoyJAZZin päävieraaksi

Jaa

Kaksipäiväinen SavoyJAZZ kokoaa syyskuussa yhteen kotimaisen jazzparhaimmiston ja kansainväliset huippumuusikot.

Till Brönner & Dieter Ilg Duo
Till Brönner & Dieter Ilg Duo

Saksalainen trumpetisti Till Brönner esiintyy ensi kertaa Suomessa ja Savoy-teatterissa 15. syyskuuta. Brönner esiintyy duona kontrabasisti Dieter Ilgin kanssa, ja vierailu on osa heidän Nightfall-kiertuettaan.

Till Brönner on Saksan suosituimpia jazzmuusikoita, ja hän on voittanut useita alan merkittäviä palkintoja. Brönner on tehnyt yhteistyötä nimekkäiden artistien kanssa, kuten Natalie Cole, Tony Bennett, Annie Lennox, Sergio Mendes, Kurt Elling ja Milton Nascimento.

Dieter Ilg on yksi Saksan merkittävimmistä bassotaiteilijoista. Oman menestyksekkään soolouransa lisäksi hän on kysytyimpiä kanssamuusikoita Euroopan jazzkentällä.  

Suuren yleisön jazztähti

Saksassa trumpettivirtuoosi Till Brönner on superjulkkis oltuaan Saksan X-Factor -ohjelman tuomarina. Laulajanakin konserteissaan nähty Brönner on noussut levymyyntilistoille sekä kerryttänyt miljoonia Spotify-kuunteluja.

Suomalaisen jazzin kärkinimiin kuuluvan trumpetistin Jukka Eskolan mukaan ”Brönner on maailmanluokan trumpetisti. Hänen soittonsa on teknisesti suvereenia ja svengaavaa. Brönnerin improvisointi perustuu mielenkiintoisiin melodisiin linjoihin, jotka ovat jazzharmonisessa mielessä erittäin monipuolisia. Hän kykenee muokkaamaan trumpettinsa soundia useisiin eri suuntiin.”

Lauantain SavoyJAZZ-konsertin aloittaa mm. Ricky Tick Big Bandin ja Dalindéon keulahahmona tunnetun Valtteri Laurell Pöyhösen Nonet, jota voidaan kutsua sukupolvensa All Star -kokoonpanoksi. Siinä soittavat Pöyhönensähkökitara, Jukka Eskola, trumpetti ja flyygelitorvi, Petri Puolitaival, alttosaksofoni ja huilu, Jussi Kannaste, tenorisaksofoni, Antti Rissanen, pasuuna, Ville Vannemaa, baritonisaksofoni ja bassoklarinetti, Ville Herrala, kontrabasso sekä Jaska Lukkarinen, rummut. Nonet esittää Pöyhösen teoksen Tigers Are Better Looking, jonka solistina soittaa klarinetisti Antti Sarpila.

Sunnuntaina SavoyJAZZ-viikonloppu jatkuu iltapäiväkonsertilla, jossa esiintyy Sibis Alumni Big Band saksofonisti Seamus Blaken johdolla. Konsertin solisteja ovat sukupolvensa merkittävimpiin jazztaiteilijoihin lukeutuva Blake sekä latvialainen laulaja Diana Payton.

SavoyJAZZ-viikonloppu 15.-16.9.2018

la 15.9. klo 19.00

Till Brönner & Dieter Ilg Duo

Valtteri Laurell Pöyhönen Nonet, feat. Antti Sarpila

su 16.9. klo 15.00

Seamus Blake ja Sibis Alumni Big Band, feat. Diana Payton

Lue lisää:

Till Brönner & Dieter Ilg Duo

Valtteri Laurell Pöyhönen Nonet

Sibis Alumni Big Band

Seamus Blake

Tuotanto: Savoy-teatteri 

Liput ja lisätietoa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, valokuvat, pressiliput ja haastattelupyynnöt:
tuottaja Sirpa Hynninen: 050 428 0365 sirpa.hynninen@hel.fi

Kuvat

Till Brönner & Dieter Ilg Duo
Till Brönner & Dieter Ilg Duo
Lataa
Till Brönner, trumpetti. Kuva: Ulla Lommen
Till Brönner, trumpetti. Kuva: Ulla Lommen
Lataa
Till Brönner  & Dieter Ilg Duo Kuva: Chris Noltekuhlmann
Till Brönner & Dieter Ilg Duo Kuva: Chris Noltekuhlmann
Lataa
Seamus Blake, saksofoni. Kuva: Azategul
Seamus Blake, saksofoni. Kuva: Azategul
Lataa
Valtteri Laurell Pöyhönen Kuva: Miikka Pirinen
Valtteri Laurell Pöyhönen Kuva: Miikka Pirinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on mm. konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia, stand uppia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy Teatern/ Savoy Theatre

Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 4731, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy YouTubessa

Savoy Twitterissä

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

RuutiGaalassa juhlittiin nuorten vaikuttamista ja jaettiin 150 000 euroa nuorten valitsemiin kohteisiin5.12.2018 10:39Tiedote

Helsinki juhli nuorten vaikuttamista RuutiGaalassa Kulttuuriareena Gloriassa 4.12. Illan aikana palkittiin nuorten vaikuttamismahdollisuuksia edistäneitä tahoja sekä julkistettiin 150 000 euron RuutiBudjetista nuorten valitsemiin kohteisiin jaetut rahasummat. Gaala huipentui Helsingin nuorisoneuvoston vaalien tuloksen julkistamiseen. Nuorisoneuvostoon valittiin nyt ensimmäistä kertaa 30 edustajaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme