Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Tuhansia katsojia keränneet asukasillat jatkuvat: 26. toukokuuta esillä Itä- ja Kaakkois-Helsingin hankkeet

Jaa

Helsingin kaupunki on järjestänyt vuoden ajan Uutta Helsinkiä -asukasiltoja verkkotilaisuuksina. Yksittäiset illat ovat keränneet jopa 500 kaupunkilaisen yleisön, minkä lisäksi iltojen tallenteita on katsottu tuhansia kertoja. Toukokuun 26. päivänä katseet suunnataan Itä- ja Kaakkois-Helsingin ajankohtaisiin hankkeisiin.

Uutta Helsinkiä -asukasillat muutettiin nopeasti verkkotilaisuuksiksi koronapandemian alkaessa. Illoissa esitellään eri alueiden ja kaupunginosien ajankohtaisia kaupunkisuunnittelu-, rakennus- ja kehityshankkeita, minkä lisäksi kaupunkilaiset voivat kysyä heitä askarruttavista asioista suoraan kaupungin asiantuntijoilta chatissa.  

Helppo ja vaivaton portti osallistumiseen 

Yksittäisiin Uutta Helsinkiä -verkkotilaisuuksiin on osallistunut kuhunkin 200–500 kaupunkilaista, minkä lisäksi kaupunkiympäristön Youtubessa katsottavissa olleita tallenteita on katsottu tuhansia kertoja. Kaupungin kehitys selvästi kiinnostaa helsinkiläisiä! 

Kerätyn palautteen perusteella voidaan sanoa, että tilaisuudet ovat onnistuneita. Tilaisuudet ovat tavoittaneet myös niitä ihmisiä, jotka eivät asukasiltoihin normaalisti osallistuisi esimerkiksi kiireisen elämäntilanteen tai liikkumisen esteiden vuoksi. Verkkotilaisuuksiin on ollut helppoa ja vaivatonta osallistua, ja ne ovat tavoittaneet eri-ikäisiä kaupunkilaisia. Kehuja on saanut myös iltojen avoin ja rento ilmapiiri.  

Iltojen aikana kaupungin asiantuntijoille on lähetetty tuhansia chat-kysymyksiä. Kysymysten aiheet vaihtelevat kotikadun ongelmista koko Helsingin kehittämiseen. Varsinkin viheralueet, sujuva liikenne ja uudet rakennukset ovat herättäneet keskustelua.  

Iltojen tiivistahtisissa ajankohtaisten asioiden esittelyissä kerrotaan myös, millaisia osallistumismahdollisuuksia on tarjolla. Tyypillisesti hankkeesta voi olla avoinna Kerrokantasi-verkkokommentointi tai siitä voi olla tulossa hankekohtainen asukastilaisuus. Vähintään asukas voi ottaa yhteyttä asiantuntijaan ja kertoa mielipiteensä suunnitteilla olevasta asiasta.  

“Verkkotilaisuudet ovat olleet suosittuja ja palaute niin kiittävää, että jossain muodossa niitä tullaan jatkamaan korona-ajan jälkeenkin”, toteaa vuorovaikutussuunnittelija Tiina Antila-Lehtonen ja jatkaa: “isoissa verkkotilaisuuksissa varsinainen osallistuminen jää toki aika ohueksi ja onkin tärkeää, että tarjoamme myös jatkossa mahdollisuuksia syvällisempään keskusteluun ja kohtaamiseen pienemmissä tilaisuuksissa, työpajoissa ja jalkautumalla suunnittelualueille.” 

Itä- ja Kaakkois-Helsingin hankkeita esitellään 26. toukokuuta kello 17–20 

Uutta Itä- ja Kaakkois-Helsinkiä -asukasillassa 26. toukokuuta kello 17–20 esitellään muun muassa Itä-Helsinkiin lähivuosina tulevia uusia keskiasteen opetusrakennuksia, Mustapuron kunnostussuunnitelmaa, Laajasalon ostoskeskuksen ja Roihuvuoren kirkon alueiden suunnitelmia sekä Itäkeskuksen tulevaisuuden näkymiä. Alkuillasta esitellään Mellunkylän ja Vartiokylän ajankohtaisia asioita. Taloyhtiöiden energiarenessanssin ja koulutilojen jälkeen siirrytään Vuosaaren ja Kaakkois-Helsingin asioihin.   

Mukaan voi tulla koko illaksi, vain hetkeksi tai vaikka myöhemminkin: ilta tallennetaan ja tallenne tulee katsottavaksi Youtubeen tilaisuuden jälkeen. Lisätietoa, ohjelma sekä liittymislinkki: hel.fi/asukastilaisuudet > Uutta Itä-Helsinkiä -verkkotilaisuus.   

Illan kohdealueet 26.5. ovat Kivikko, Vesala, Kontula, Mellunmäki, Myllypuro, Roihupelto, Puotinharju, Puotila, Itäkeskus ja Vartioharju. Tauon jälkeen siirrytään Vuosaaren, Roihuvuoren, Herttoniemen ja Laajasalon kysymyksiin. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Antila-Lehtonen
vuorovaikutussuunnittelija
kaupunkiympäristö / viestintä

p. 040 5836 523
tiina.antila-lehtonen@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kruunusillat-hankkeen raitiotien rakentamisen vaiheistus ja enimmäishinnan korotus päätöksentekoon18.6.2021 09:32:32 EEST | Tiedote

Kruunusillat-hankkeen raitiotieosuuden toteutussuunnitelma ja tarkennettu kustannusarvio ovat valmistuneet. Uudessa toteutussuunnitelmassa raitiotien rakennustyöt esitetään tehtäväksi vaiheissa. Koska raitiotieosuuden kustannusarvio ylittää valtuuston hankepäätöksessään 2016 asettaman enimmäishinnan, rahoitus edellyttää kaupunginvaltuuston uutta hyväksyntää. Kruunusillat-hanke esittää, että raitiotien ja siihen liittyvien siltojen rakentaminen vaiheistetaan ja enimmäishintaa korotetaan 59 miljoonalla eurolla 326 miljoonaan euroon ensimmäisessä vaiheessa.

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 17.6.202117.6.2021 17:46:31 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 17.6.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 12.8.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme