Lapin ELY-keskus

Tukea haettavissa maaseudun yritysten energia- ja resurssitehokkuuteen sekä omistajanvaihdoksiin

Jaa

Maaseudun mikro- ja pienyritykset voivat nyt hakea tukea investointeihin, jotka edistävät uusiutuvan energian käyttöönottoa ja yrityksen energia- ja resurssitehokkuutta. Investoinnit rahoitetaan EU:n elpymisvaroista, joilla helpotetaan toipumista koronakriisistä. Ensimmäinen hakujakso päättyy 15.11. 2021.

Lisätietoja maaseuturahaston elpymisvaroista osoitteesta www.maaseutu.fi/elpymisrahoitus.
Lisätietoja maaseuturahaston elpymisvaroista osoitteesta www.maaseutu.fi/elpymisrahoitus.

Yritys voi saada tukea esimerkiksi uusiutuvan energian tai yrityksen tuotantoa tehostavan teknologian käyttöönottoon. Tällaisia investointeja ovat esimerkiksi aurinkopaneelien tai ilmalämpöpumppujen hankinnat tai uudet laitteet ja ohjelmistot, jotka parantavat energia- tai materiaalitehokkuutta.

- Nyt on maaseudulla sijaitsevalla terveellä mikro- tai pienyrityksellä mahdollisuus tehdä helpommin yrityksen toimintamenoja pitkällä tähtäimellä säästäviä ja yrityksen ekologista profiilia nostavia investointeja ympäristöä säästäviin energiaratkaisuihin ilman tiukkaa kasvuvaatimusta", Lapin ELY-keskuksen yritysasiantuntija Heikki Moilanen kannustaa.

Maataloustuotteita jalostavat yritykset voivat saada tukea 35 % investoinnin kustannuksista, muut maaseudun mikro- ja pienyritykset 30 %. Elpymisvaroista rahoitetaan myös biokaasun tuotannon lisäämistä. Jos yritys rakentaa uuden biokaasuntuotantolaitoksen tai -yksikön, tukea voi saada 50 % investoinnin kustannuksista.

Neuvontaa yrityksen omistajanvaihdoksen tueksi

Investointien lisäksi elpymisrahoituksella vauhditetaan yrityksen omistajanvaihdoksia. Henkilö, joka valmistelee harvaan asutulla tai ydinmaaseudulla sijaitsevan yrityksen hankintaa, voi saada omistajanvaihdoksen valmisteluun tarvittavaan asiantuntija-apuun 5 000–10 000 euron tuen. Kyseessä on uusi tukimuoto.

Tuen hakeminen

Päätöksen rahoituksesta tekee alueen ELY-keskus. ELY-keskuksesta saa myös lisätietoja tuesta ja tuen hakemisesta. Tuet ovat haettavissa vuoden 2022 loppuun saakka. Ensimmäisessä vaiheessa käsitellään viimeistään 15.11.2021 vireille tulleita hakemuksia. Hakujaksoja tulee myös vuodelle 2022.

Tukea haetaan Ruokaviraston Hyrrä-asiointipalvelussa. Olethan yhteydessä ELY-keskuksen asiantuntijoihin ennen hakemuksen jättämistä.

Lue lisää:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Lapin ELY-keskuksesta:

Heikki Moilanen, yritysasiantuntija, puh. 0295 037 092 (poissa 25.–29.10.)
Mikko Niemelä, rahoitusasiantuntija, puh. 0295 037 350 (tavoitettavissa 25.10. alkaen)
Anne Ristioja, ryhmäpäällikkö, puh. 0295 037 118 (tavoitettavissa 25.10. alkaen)

sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Lisätietoja maaseuturahaston elpymisvaroista osoitteesta www.maaseutu.fi/elpymisrahoitus.
Lisätietoja maaseuturahaston elpymisvaroista osoitteesta www.maaseutu.fi/elpymisrahoitus.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Kohdataan! - Työelämän ja koulutuksen yhteistyöfoorumi ETAPPI 2021 Pyhätunturilla 2.-3.12.202125.11.2021 10:32:50 EET | Tiedote

Pyhätunturilla kokoonnutaan keskustelemaan ja hakemaan ratkaisuja hyvin ajankohtaisiin kohtaannon haasteisiin Lapissa. Vuosittain järjestettävän ETAPPI 2021 -yhteistyöfoorumin teemana tänä vuonna on työelämän, osaamisen ja työvoiman kohtaannon kehittäminen Lapissa. Foorumiin kokoontuu elinkeinoelämän kehittäjiä, aluehallinnon edustajia, koulutuksen järjestäjiä sekä yrityksiä keskustelemaan ajankohtaisista teemoista osaamisen ja kohtaannon ympärillä.

Lapissa 40 valtakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta22.11.2021 14:21:44 EET | Tiedote

Valtioneuvosto on tehnyt päätöksen valtakunnallisesti arvokkaista maisema-alueista. Valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet ovat edustavia esimerkkejä suomalaisesta kulttuuri- ja luonnonperinnöstä. Ne ovat syntyneet luonnon ja perinteisen maankäytön yhteisvaikutuksen tuloksena. Valtakunnallisesti arvokkaita maisema-alueita on Lapissa nyt yhteensä 40, joista 23 sijaitsee saamelaisten kotiseutualueella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme