STT

Tukea pienen kielialueen uutisrobotiikan tarpeisiin - STT mukana eurooppalaisessa yhteistyöhankkeessa

Jaa

STT on mukana vuonna 2019 alkavassa laajassa tutkimus- ja innovaatiohankkeessa, jonka keskiössä on uutisrobotiikan skaalautuminen yli kielirajojen. Embeddia-hankkeeseen osallistuu kuusi eurooppalaista yliopistoa ja STT:n lisäksi kolme muuta media-alan yritystä. Suomesta mukana on Helsingin yliopisto.

STT haluaa löytää kielialueiden yli skaalautuvia uutisrobotiikkakomponentteja.

Hankkeen tavoitteena on selvittää, miten uutisrobotiikkaan liittyvät teknologiset ja sisällölliset ratkaisut voisivat olla nykyistä helpommin hyödynnettävissä yli kielirajojen. Pienillä kielialueilla, kuten Suomessa, ei ole voitu hyödyntää kaikkia niitä teknologioita, joita esimerkiksi anglosaksisella kielialueella on kehitetty.

- Embeddia tarjoaa STT:lle uuden ainutlaatuisen verkoston, josta ammentaa asiantuntemusta omaan kehitystyöhön, toteaa STT:n toimitusjohtaja Kimmo Pietinen.

Kolmevuotinen hanke saa EU:n Horisontti2020-rahoitusta. STT:n osuus rahoituksesta on reilut 100 000 euroa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

uutiskehittäjä Maija Paikkala
maija.paikkala@stt.fi
09 6958 1277

Linkit

Tietoja julkaisijasta

STT
STT
Porkkalankatu 20 A
00180 Helsinki

09 695 811https://stt.fi

STT (Oy Suomen Tietotoimisto - Finska Notisbyrån Ab) on media- ja viestintätalo, joka koostuu kolmesta liiketoimintalinjasta: mediapalveluista, viestintäpalveluista sekä kuvamyynnistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta STT

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme