Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tule kuulemaan Pohjanmaan museon kokoelmista

Jaa

Pohjanmaan museon kevään tilaisuuksissa kerrotaan museon kokoelmista. Tapahtumiin pääsee osallistumaan museon sisäänpääsymaksulla tai Museokortilla.

Tuomas Jokela kertoo 13.4. Terranova-näyttelystä, kuva: Mia Lindqvist
Tuomas Jokela kertoo 13.4. Terranova-näyttelystä, kuva: Mia Lindqvist

Luontoamanuenssi Tuomas Jokela tutustuttaa kuulijansa lauantaina 13.4. klo 14 Terranova-näyttelyyn, joka esittelee Merenkurkun ja Vaasan seudun luontoa jääkaudesta aina nykypäivään saakka. Opastuksella pohditaan ilmastonmuutoksen taustoja ja vaikutuksia lähialueemme ympäristössä ja eliöissä.  

Tekstiilikonservaattori-amanuenssi Helena Sandström-Snickars pitää lauantaina 11.5. klo 14 ruotsinkielisen opastuksen Vaasa 400 -näyttelyssä esillä olevien pukujen historiaan sekä tarinoihin niiden takana. Opastus kestää noin tunnin.

Lauantaina 18.5. on Vaasan kaupungin museoihin ilmainen sisäänpääsy kansainvälisen museopäivän kunniaksi. Pohjanmaan museossa pidetään yleisöopastukset klo 13 ruotsiksi ja klo 14 suomeksi Hedmanin kerroksessa, jossa oli Karl Hedmanin entinen asunto museon vanhan siiven toisessa kerroksessa. Vaasalaisen lääkärin Karl Hedmanin (1864-1931) keräämään arvokkaaseen ja valtakunnallisestikin merkittävään kokoelmaan kuuluu suomalaista ja ulkomaista taidetta sekä koruja ja antiikkiesineitä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Museopalveluvastaava Salla Mällinen
Vaasan kaupungin museot
p. 040 356 4870
salla.mallinen@vaasa.fi

Kuvat

Tuomas Jokela kertoo 13.4. Terranova-näyttelystä, kuva: Mia Lindqvist
Tuomas Jokela kertoo 13.4. Terranova-näyttelystä, kuva: Mia Lindqvist
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme